HP Officejet Premier 8500 (A909n) en Wireless 8500 (A909g) All-in-One printers - Instellen en gebruik van Direct Digital Filing voor Windows

Inleiding
HP Direct Digital Filing maakt het voor meerdere computergebruikers mogelijk om documenten via een netwerk te scannen en te beheren. Scan documenten rechtstreeks naar computermappen op een netwerk of deel gescande documenten als e-mailbijlagen zonder extra software. Met Direct Digital Filing kunnen ook verschillende scaninstellingen worden geconfigureerd voor verschillende bestemmingen. Dit document bevat stappen voor het instellen en het gebruik van de functies Scannen naar netwerkmap en Scannen naar e-mail.
Stap 1: De vereisten controleren
De digitale oplossingen van HP kunnen worden ingesteld met de software die bij het product is geleverd. Op computers met Windows bestaat deze software uit twee softwarewizards. De ene wizard configureert de digitale oplossingen van HP via het HP Solution Center en de andere voert de configuratie uit via de geïntegreerde webserver. De softwarewizards kunnen worden geopend vanuit het HP Solution Center.
  opmerking:
Om een softwarewizard te kunnen gebruiken, moet op de computer Windows XP (32-bits versie) of Windows Vista (32-bits of 64-bits versie) worden uitgevoerd.
  opmerking:
Bij het instellen van Scannen naar e-mail detecteert de configuratiewizard automatisch de e-mailinstellingen voor de volgende e-mailtoepassingen:
  • Microsoft Outlook 2000 (Windows XP)
  • Microsoft Outlook 2003–2007 (Windows XP en Windows Vista)
  • Outlook Express (Windows XP)
  • Windows Mail (Windows Vista)
  • Mozilla Thunderbird (Windows XP en Windows Vista)
  • Qualcomm Eudora (versie 7.0 en hoger) (Windows XP en Windows Vista)
  • Netscape (versie 7.0) (Windows XP)
Als een e-mailprogramma niet hierboven wordt genoemd, maar wel aan de vereisten in dit gedeelte voldoet, kunt u Scannen naar e-mail gewoon instellen en gebruiken.
U kunt de digitale oplossingen van HP ook instellen via de geïntegreerde webserver (EWS).
  opmerking:
Wanneer het apparaat van HP in een IPv6-netwerkomgeving wordt gebruikt, moeten de digitale oplossingen worden ingesteld met behulp van de EWS.
De digitale oplossingen van HP zijn beschikbaar voor HP Officejet Pro-producten die draadloos of met een ethernetkabel rechtstreeks met het netwerk verbonden zijn. Controleer voorafgaand aan het instellen van de digitale oplossingen of het volgende beschikbaar is.
HP digitale oplossing 1: Scannen naar netwerkmap, informatie en toegang vereist
  • Relevante machtigingen op het netwerk met schrijftoegang tot de map.
  • De naam van de computer waarop de map zich bevindt
    Voor informatie over het vinden van de computernaam raadpleegt u de productdocumentatie.
  • Het netwerkadres van de map
      opmerking:
    Op computers met Windows hebben netwerkadressen doorgaans de volgende indeling: \\mijnpc\gedeeldemap\.
  • Een gedeelde map in Windows.
    Voor informatie over het delen van mappen kunt u contact opnemen met een netwerkbeheerder.
  • Indien nodig een gebruikersnaam en wachtwoord voor het netwerk. Bijvoorbeeld de Windows-gebruikersnaam en het Windows-wachtwoord waarmee u zich aanmeldt op het netwerk.
      opmerking:
    HP Direct Digital Filing biedt geen ondersteuning voor Active Directory.
HP digitale oplossing 2: Scannen naar e-mail, informatie en toegang vereist
  • Een geldig e-mailadres
  • Uitgaande SMTP-serverinformatie
      opmerking:
    Als u niet eerder hebt gewerkt met netwerkgegevens, kunt u contact opnemen met een netwerkbeheerder voor hulp.
  • Een actieve internetverbinding
Stap 2: Scannen naar netwerkmap instellen
Als u Scannen naar netwerkmap wilt gebruiken, maakt en configureert u eerst de map op een computer die met een netwerk is verbonden. U kunt geen mappen maken via het bedieningspaneel op het apparaat.
  opmerking:
U kunt de stappen in dit gedeelte later raadplegen om de instellingen te wijzigen of de functies uit te schakelen.
Optie 1: Instellen met de configuratiewizard
  1. Open het HP Solution Center op een van de volgende manieren:
    1. Dubbelklik op het HP Solution Center-pictogram in het eerste scherm
    2. Vanaf de taakbalk van Windows:
      • Voor Windows XP
        Klik op de knop Start, selecteer Programma's of Alle Programma's, selecteer HP , selecteer de map voor het HP product en klik op HP Solution Center.
      • Voor Windows Vista
        Klik op Start , selecteer Programma's of Alle Programma's, selecteer HP, selecteer de map voor het HP product en klik op HP Solution Center.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Scaninstellingen van het venster op Instellingen voor Digital Filing en klik vervolgens op Configuratiewizard voor Scannen naar netwerkmap.
  4. Volg de instructies van de wizard om de netwerkmap te maken en te delen.
    De wizard slaat de configuraties automatisch op het HP product op. U kunt maximaal tien doelmappen aanpassen voor elk HP product.
      opmerking:
    Zodra de Configuratiewizard voor Scannen naar netwerkmap is voltooid, wordt de geïntegreerde webserver (EWS) voor het HP product automatisch in de standaardwebbrowser geopend.
    Gebruik de EWS om de scaninstellingen voor elke doelmap aan te passen. Zie Use the Embedded Web Server (De geïntegreerde webserver gebruiken). (c01617099) (Engelstalig)
Optie 2: Instellen via de geïntegreerde webserver
  opmerking:
Gebruik deze methode om Direct Digital Filing te configureren als u het HP product in een IPv6-netwerkomgeving gebruikt.
  1. Maak een map op een computer die met het netwerk is verbonden.
  2. Deel de map.
      opmerking:
    Controleer of lees-/schrijftoegang is ingesteld in de mapvoorkeuren. Voor meer informatie over het maken van mappen op het netwerk en het instellen van mapvoorkeuren kunt u contact opnemen met een netwerkbeheerder.
  3. Open een ondersteunde webbrowser (zoals Microsoft Internet Explorer, Opera of Mozilla Firefox) op de computer.
  4. Typ het IP-adres dat aan het HP Officejet Pro-product is toegekend in de adresbalk boven in het scherm. De EWS-pagina wordt weergegeven op het scherm.
    Voorbeeld 1: Als u een IPv4-netwerkomgeving gebruikt en het IP-adres 123.123.123.123 is, typt u het volgende adres in de adresbalk van de webbrowser: http://123.123.123.123.
    Voorbeeld 2: Als u een IPv6-netwerkomgeving gebruikt en het IP-adres FE80::BA:D0FF:FE39:73E7 is, typt u het volgende adres in de adresbalk van de webbrowser: http://[FE80::BA:D0FF:FE39:73E7].
      opmerking:
    Zie Use the Embedded Web Server (De geïntegreerde webserver gebruiken). (c01617099) (Engelstalig)
  5. Voor deze stap selecteert u een van de volgende opties op het tabblad Startpagina:
    1. Klik op Instellingen voor Scannen naar netwerkmap in het vak Instellingen.
    2. Of klik op het tabblad Instellingen en vervolgens onder Scan-Digital Filing op Instellingen netwerkmap.
  6. Klik op Netwerkmap toevoegen en volg dan de instructies op het scherm. Pas de scaninstellingen voor elke doelmap aan.
  7. Nadat u de vereiste informatie over de netwerkmap hebt ingevoerd, klikt u op Opslaan en Test om te controleren of de koppeling met de netwerkmap werkt. In de lijst Netwerkmap wordt de nieuwe netwerkmap weergegeven.
Stap 3: HP Scannen naar netwerkmap gebruiken
  1. Plaats een document op de glasplaat van de scanner of in de automatische documentinvoer (ADF).
  2. Druk in het scangedeelte op het bedieningspaneel van het apparaat op de knop Netwerkmap.
  3. Selecteer op het bedieningspaneel van het apparaat de naam die overeenkomt met een te gebruiken map. Typ wanneer u hierom wordt gevraagd de PIN.
  4. Wijzig eventueel scaninstellingen en raak dan Scannen starten aan.
      opmerking:
    Het duurt wellicht enige tijd voordat verbinding is gemaakt. Dit is afhankelijk van het netwerkverkeer en de verbindingssnelheid.
Stap 4: Scannen naar e-mail instellen
Een profiel voor uitgaande e-mail instellen
Om e-mailberichten te kunnen verzenden, moet het HP Officejet Pro-product een geldig, actueel e-mailadres (profiel voor uitgaande e-mail) gebruiken. Dit adres wordt weergegeven in het gedeelte VAN van e-mails die met het product worden verzonden. Volg de onderstaande stappen om het profiel voor uitgaande e-mail voor het product in te stellen.
  opmerking:
U kunt de stappen in dit gedeelte later raadplegen om de instellingen te wijzigen of de functie uit te schakelen.
Optie 1: De configuratiewizard gebruiken
  1. Na het installeren van de apparaatsoftware opent u het HP Solution Center.
    1. Dubbelklik op het HP Solution Center-pictogram in het eerste scherm
    2. Vanaf de taakbalk van Windows:
      • Voor Windows XP
        Klik op de knop Start, selecteer Programma's of Alle Programma's, selecteer HP , selecteer de map voor het HP product en klik op HP Solution Center.
      • Voor Windows Vista
        Klik op Start , selecteer Programma's of Alle Programma's, selecteer HP, selecteer de map voor het HP product en klik op HP Solution Center.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Scaninstellingen van het venster op Instellingen voor Digital Filing en klik vervolgens op Configuratiewizard voor Scannen naar e-mail.
      opmerking:
    Zodra de Configuratiewizard voor Scannen naar e-mail is voltooid, wordt de EWS voor de HP Officejet Pro automatisch in de standaardwebbrowser geopend. Voeg maximaal 15 e-mailadressen en namen van contactpersonen toe. E-mailadressen worden weergegeven bij Adresboek e-mail in de EWS. Namen van contactpersonen worden op het bedieningspaneel van het apparaat en in het e-mailprogramma weergegeven.
      opmerking:
    Zie Use the Embedded Web Server (De geïntegreerde webserver gebruiken). (c01617099) (Engelstalig)
Optie 2: De geïntegreerde webserver gebruiken
  1. Open een ondersteunde webbrowser (zoals Microsoft Internet Explorer, Opera of Mozilla Firefox) op de computer.
  2. Typ het IP-adres dat aan het HP Officejet Pro-product is toegekend in de adresbalk boven in het scherm. De EWS-pagina wordt weergegeven op het scherm.
    Voorbeeld 1: Als u een IPv4-netwerkomgeving gebruikt en het IP-adres 123.123.123.123 is, typt u het volgende adres in de adresbalk van de webbrowser: http://123.123.123.123.
    Voorbeeld 2: Als u een IPv6-netwerkomgeving gebruikt en het IP-adres FE80::BA:D0FF:FE39:73E7 is, typt u het volgende adres in de adresbalk van de webbrowser: http://[FE80::BA:D0FF:FE39:73E7].
      opmerking:
    Zie Use the Embedded Web Server (De geïntegreerde webserver gebruiken). (c01617099) (Engelstalig)
  3. Voor deze stap selecteert u een van de opties op het tabblad Startpagina:
    1. Klik op Instellingen voor Scannen naar netwerkmap in het vak Instellingen.
    2. Of klik op het tabblad Instellingen en vervolgens onder Scan-Digital Filing op Instellingen netwerkmap.
  4. Klik op Profiel voor uitgaande e-mail toevoegen en volg dan de instructies op het scherm.
  5. Nadat u de vereiste gegevens hebt ingevoerd, klikt u op Opslaan en Test om te controleren of het profiel juist is ingesteld.
    Als het profiel voor uitgaande e-mail juist is ingesteld, verzendt het HP product een e-mailbericht naar dit profiel. Het item wordt toegevoegd aan de lijst met profielen voor uitgaande e-mail.
  6. Pas maximaal 15 e-mailadressen van contactpersonen aan. Namen van contactpersonen worden op het bedieningspaneel van het apparaat en in het e-mailprogramma weergegeven.
    1. Voor deze stap selecteert u een van de opties op het tabblad Startpagina:
      • Klik op Instellingen voor Scannen naar netwerkmap in het vak Instellingen.
      • Of klik op het tabblad Instellingen en vervolgens onder Scan-Digital Filing op Instellingen netwerkmap.
    2. Typ de vereiste gegevens voor het item en klik op Toevoegen. Het nieuwe e-mailadres wordt weergegeven bij Adresboek e-mail.
Stap 5: Scannen naar e-mail gebruiken
  1. Plaats het document op de glasplaat van de scanner of in de automatische documentinvoer (ADF).
  2. Druk in het scangedeelte van het bedieningspaneel op de knop E-mail.
  3. Selecteer op het bedieningspaneel de naam die overeenkomt met het te gebruiken profiel voor uitgaande e-mail.
  4. Typ wanneer u hierom wordt gevraagd de PIN.
  5. Selecteer het e-mailadres voor het veld AAN (de e-mailontvanger) of typ een e-mailadres.
  6. Typ of wijzig het ONDERWERP voor het e-mailbericht.
  7. Wijzig eventueel scaninstellingen en raak dan Scannen starten aan.
      opmerking:
    Het duurt wellicht enige tijd voordat verbinding is gemaakt. Dit is afhankelijk van het netwerkverkeer en de verbindingssnelheid.