HP LaserJet-printers - printer geeft stoom of damp af

Probleem

Er is stoom of damp zichtbaar boven de uitvoerlade en er kan vocht op de onderrand van afdrukken verschijnen. De afdrukken kunnen vochtig, nat of opgekruld zijn. Als er stoom uit het product vrijkomt, kan dit op rook lijken.

Tijdelijke oplossing

Gebruik de stappen in dit gedeelte om het probleem te omzeilen.

Controleer of geen functioneel probleem is opgetreden in het product.

Controleer of het product stoom afgeeft en geen rook, en dat het product geen functioneel probleem heeft.
  1. Gebruik de aan-uitknop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Wacht 10 seconden en gebruik vervolgens de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  3. Druk een document af.
    Als de afdruktaak wordt voltooid, is er geen sprake van een functioneel probleem. Ga verder met de volgende stap.
    Als de afdruktaak niet wordt voltooid, dan is er een functioneel probleem. Ga verder met het gedeelte "Het apparaat laten nakijken".
    opmerking:
    Een apparaat met rokende onderdelen functioneert niet.
  4. Als er stoom of damp zichtbaar is tijdens het afdrukken, voert u de afdruktaak direct opnieuw uit op hetzelfde vel papier. Mogelijk is er geen damp of minder damp bij het opnieuw afdrukken.
Als het apparaat goed afdrukt, ga dan verder met het gedeelte "Tijdelijke oplossing".
Als het apparaat niet afdrukt of als onderdelen in het apparaat rook afgeven, ga dan verder met het gedeelte "Het apparaat laten nakijken".

Tijdelijke oplossing

• Controleer of het apparaat zich in een goed geventileerde ruimte bevindt en dat het niet onder een bureau is geplaatst.
  • In de printdriver, die vaak toegankelijk is via de optie Afdrukken in het menu Bestand van de toepassing waarmee wordt afgedrukt, selecteert u een papiersoortinstelling voor lichte media.
  • Gebruik standaardkopieerpapier van 75 gram per vierkante meter.
  • Plaats het product en opgeslagen papier niet in de buurt van een buitendeur. Schommelingen in temperatuur kunnen de vochtigheid doen toenemen en ervoor zorgen dat het papier extra vocht absorbeert.
  • Gebruik een nieuw, ongeopend pak papier. Het nieuwe pak papier heeft geen extra vocht geabsorbeerd.
  • Bewaar pakken papier in waterdichte containers. Dit helpt te voorkomen dat het papier extra vocht absorbeert.

Laat het apparaat nakijken

opmerking:
Gebruik dit gedeelte alleen als het apparaat niet afdrukt. Gebruik dit gedeelte niet als het apparaat afdrukt.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.