HP Officejet J4524 en Officejet Pro 8500 (A909a), 8500 Premier (A909n) en 8500 Wireless (A909g) All-in-One-printers - HP Solution Center opent niet of crasht direct na het openen in Windows Vista

Probleem
Wanneer u probeert het HP Solution Center te openen, lukt dit niet of het programma crasht direct na het openen.
  opmerking:
Voor enkele van de volgende oplossingen moet u de computer opnieuw opstarten. Het is verstandig deze pagina aan uw favorieten toe te voegen, zodat u dit document kunt raadplegen nadat u de computer opnieuw heeft opgestart.
Oplossing één: Controleren of het product in de map Printers wordt weergegeven
Volg deze stappen om te controleren of het product in de map Printers op de computer wordt weergegeven.
Stap één: Controleren of het product in de map Printers staat
  1. Klik op het pictogram Windows (), klik op Configuratiescherm en klik op Hardware en geluiden.
  2. Klik op Printers.
  3. Zoek het pictogram van uw HP product ().
    • Als u het pictogram ziet, stopt u met de stappen in deze oplossing en gaat u verder met de volgende oplossing.
    • Als u het pictogram niet ziet, gaat u verder met de stappen in deze oplossing.
  4. Koppel de USB-kabel los van de achterkant van het product.
  5. Start de computer opnieuw op.
    • Klik op de taakbalk van Windows op het Windows-pictogram (), op de knop met de pijl naar rechts () en vervolgens op Opnieuw opstarten.
  6. Start het apparaat opnieuw op.
    • Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen en druk dan nog een keer op de aan/uit-knop om het apparaat opnieuw in te schakelen.
Stap twee: De productsoftware verwijderen
  let op:
Sluit de USB-kabel nu NIET opnieuw aan. Wacht totdat dit wordt aangegeven in de instructies op het scherm. Het wordt aanbevolen een USB-kabel te gebruiken die korter is dan 3 m.
  1. Klik op het pictogram Windows (), klik op Configuratiescherm en klik op Hardware en geluiden.
  2. Klik op Printers. Een lijst met alle geïnstalleerde apparaten wordt weergegeven.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor het HP product () en klik vervolgens op Verwijderen en Ja om het te verwijderen.
Het is geen probleem als u de product-cd niet hebt. U kunt de recentste software die voor uw apparaat beschikbaar is gratis downloaden van de website van HP. De volgende informatie kan u helpen beslissen welke installatiemethode u wilt gebruiken:
Cd
Download
Het installeren met behulp van de cd is een snelle en eenvoudige methode.
Als u de cd niet hebt, kunt u de benodigde actuele software downloaden vanaf de HP website.
Het installeren met behulp van de cd lukt mogelijk niet als u het apparaat installeert op een computer met een nieuwer besturingssysteem dat werd uitgebracht NADAT het HP apparaat op de markt werd gebracht.
Hoewel het meer tijd kost dan de installatie met de cd, kunt u installatieproblemen voorkomen door de recentste software te downloaden.
Het wordt aanbevolen de software te downloaden als het besturingssysteem van uw computer werd uitgebracht nadat het HP apparaat op de markt werd gebracht.
De software op de cd was actueel op de datum dat het apparaat op de markt werd gebracht.
De software die u kunt downloaden van de website van HP is de recentste software die beschikbaar is voor uw apparaat. HP brengt vaak nieuwe versies software en drivers uit NADAT het apparaat en de cd op de markt zijn gebracht.
Stap vier: De productsoftware opnieuw installeren
  let op:
Sluit de USB-kabel nu NIET aan. Wacht totdat dit wordt aangegeven in de instructies op het scherm. Het wordt aanbevolen een USB-kabel te gebruiken die korter is dan 3 m.
Stap drie: Opnieuw controleren of het product in de map Printers staat
  1. Klik op het pictogram Windows (), klik op Configuratiescherm en klik op Hardware en geluiden.
  2. Klik op Printers.
  3. Zoek het pictogram van uw HP product ().
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
Oplossing twee: Installeer de nieuwste versie van Adobe Flash Player
Als uw systeem geen Flash Player heeft, kan HP Solution Center niet worden geopend. Ook worden sommige versies van Adobe Flash Player niet automatisch bijgewerkt naar de volgende versie. Als u dit probleem wilt oplossen, verwijder dan de huidige Flash Player en installeer daarna de nieuwste versie van de Adobe website.
Stap één: De versie van Adobe Flash Player die momenteel op uw computer staat verwijderen
  1. Klik op het Windows-pictogram (), klik op Configuratiescherm en klik vervolgens op Programma's.
  2. Klik op Programma's en onderdelen. Er verschijnt een lijst met programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd.
  3. Klik op de versie van Adobe Flash Player die wordt weergegeven, en klik vervolgens op Verwijderen. Het bevestigingsvenster wordt geopend.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Wacht tot de computer de oude versie van Adobe Flash Player heeft verwijderd.
Stap twee: Installeer de nieuwste versie van Adobe Flash Player
  1. Klik op de koppeling Adobe website om naar de Adobe website te gaan.
  2. Klik op de Adobe startpagina op Downloads, en klik vervolgens op de koppeling Adobe Flash Player downloaden.
  3. Klik op de knop om de software te downloaden en volg dan de instructies op het scherm om de software te downloaden en op uw computer te installeren.
  4. Probeer HP Solution Center opnieuw te openen.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
Oplossing drie: Controleren of de HP Digital Imaging Monitor (DIM) actief is
Volg deze stappen om er zeker van te zijn dat de HP Digital Imaging Monitor (DIM) actief is.
  opmerking:
Als u een aangepaste software-installatie hebt uitgevoerd en u had de HP Digital Imaging Device Functions niet geselecteerd, dan is DIM niet op de computer geïnstalleerd.
  1. Zoek het DIM-pictogram () in het systeemvak rechts onderin het computerscherm.
    Afbeelding : Het systeemvak
    • Als u het DIM-pictogram ziet, stopt u met de stappen van deze oplossing en gaat u verder naar de oplossing om te controleren of de Pml-driver HPZ12 wordt uitgevoerd.
    • Als u het DIM-pictogram niet ziet, drukt u gelijktijdig op de op de toetsen Ctrl, Alt en Delete. Het venster Taakbeheer wordt geopend.
  2. Klik op het tabblad Processen en vink vervolgens het selectievakje aan naast Processen van alle gebruikers weergeven.
  3. Controleer of de processen (services) HPQTRA08 en HPQSTE08 actief zijn.
    • Als de services actief zijn, stopt u met de stappen van deze oplossing en gaat u verder naar de oplossing om te controleren of de Pml-driver HPZ12 wordt uitgevoerd.
    • Als de services niet actief zijn, gaat u dan verder met de stappen in deze oplossing.
  4. Klik op het Windows-pictogram ().
  5. In het vak Zoekopdracht starten typt u msconfig. Druk vervolgens op Enter. Het venster Systeemconfiguratie verschijnt.
  6. Klik op het tabblad Opstarten.
  7. Zoek onder de kolom Item voor opstarten naar hpqtra08 (hpqtra08.exe) en hpqste08 (hpqste08.exe).
  8. Klik op de selectievakjes bij hpqtra08 en hpqste08 indien deze nog niet zijn aangevinkt en klik vervolgens op OK.
  9. Klik op Ja om het computersysteem opnieuw op te starten, als u hierom wordt gevraagd.
  10. Herhaal de stappen in deze oplossing om te zoeken naar de services hpqtra08 en hpqste08 wanneer de computer opnieuw is opgestart.
  11. Probeer HP Solution Center opnieuw te openen.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
Oplossing vier: Controleren of Pml-driver HPZ12 actief is
Volg deze stappen om te controleren of de Pml-driver HPZ12 actief is.
  1. Klik op het pictogram Windows (), klik op Configuratiescherm en klik op Systeem en onderhoud.
  2. Dubbelklik op Systeembeheer en vervolgens op Services.
  3. Blader in de lijst met Services naar Pml-driver HPZ12.
  4. Controleer of de status Gestart is.
    • Als de status Gestart is, gaat u verder met de stap om de computer opnieuw te starten.
    • Als de status niet Gestart is, gaat u verder met de stappen in deze oplossing.
  5. Klik op Pml-driver HPZ12. Het venster Eigenschappen Pml-driver HPZ12 wordt geopend.
  6. Klik onder Servicestatus op Start en vervolgens op OK.
  7. Start de computer opnieuw op.
    • Klik op de taakbalk van Windows op het Windows-pictogram (), op de knop met de pijl naar rechts () en vervolgens op Opnieuw opstarten.
  8. Herhaal de stappen in deze oplossing om het venster Services te openen en opnieuw te zoeken naar Pml Driver HPZ12 wanneer de computer opnieuw is opgestart.
  • Als de service beschikbaar is, probeert u opnieuw HP Solution Center te openen.
  • Als de service nog steeds niet beschikbaar is, herhaalt u de stappen in deze oplossing om de Pml-driver HPZ12 te starten.
Extra bronnen
HP biedt aanvullende informatiebronnen voor informatie over uw product. HP raadt aan deze informatiebronnen te raadplegen.
Consumentenforums van HP
Afbeelding en koppeling naar HP consumentenforums
Zie wat andere klanten zeggen op HP forums.