• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Single-Function printers - De printer drukt niet af na een upgrade naar Windows 7

Probleem

De printer drukt niet meer af nadat een upgrade is uitgevoerd van Windows Vista naar Windows 7.
Bij de installatie van de Windows 7-printerdriver heeft het installatieprogramma van Windows 7 de printerdriver van Windows Vista niet correct verwijderd. Windows 7 probeert de printerdriver van Windows Vista te gebruiken in plaats van de correcte printerdriver voor Windows 7. Bovendien is het mogelijk dat tijdens de upgrade koppelingen zijn verbroken tussen enerzijds het HP softwarepictogram op het bureaublad of in de map Printers en anderzijds de printerdriver.

Oplossing

Ga als volgt te werk om de software te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren.

Stap één: De printer verwijderen

• Als de verwijdering wordt voortgezet en de printerdriver wordt verwijderd, gaat u verder met de stap voor het opnieuw installeren van de software.
  • Als de driver niet wordt verwijderd of als een foutbericht een ander probleem aangeeft, gaat u verder met de volgende stap.

Stap twee: De drivers en het driverpakket verwijderen

1. Klik op de taakbalk van Windows op het pictogram van Windows ().
  2. In het vak Programma's en bestanden zoeken typt u afdruk.
  3. In het venster dat wordt geopend, klikt u op Afdrukbeheer. Het venster Afdrukbeheer wordt geopend.
    opmerking:
    Sommige versies van Windows 7 hebben geen Afdrukbeheer. Als Afdrukbeheer niet als optie wordt weergegeven, gaat u verder naar de volgende stap om de software opnieuw te installeren.
  4. Dubbelklik op Afdrukservers, klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor uw pc en klik vervolgens op Eigenschappen. Het venster Eigenschappen van afdrukserver wordt geopend.
  5. Klik op het tabblad Stuurprogramma's, selecteer de printer die u wilt verwijderen door erop te klikken en klik op Verwijderen. Het venster Stuurprogramma en pakket verwijderen wordt geopend.
  6. Klik op Stuurprogramma en pakket verwijderen en klik vervolgens op OK.
    Afbeelding : Het venster Stuurprogramma en pakket verwijderen
    Afbeelding: Voorbeeld van het venster Stuurprogramma en pakket verwijderen
  7. Wanneer het verwijderen van de driver is voltooid, klikt u op Toepassen en start u uw pc dan opnieuw op.

Stap drie: De software opnieuw installeren

1. Zet de printer aan.
  2. Koppel indien nodig de USB-kabel los van de printer. De software-installatie vraagt u indien nodig om de kabel aan te sluiten.
  3. Als de pagina Uw product identificeren om aan de slag te gaan wordt weergegeven, klikt u op Printer, typt u het modelnummer van uw printer en klikt u vervolgens op Indienen.
  4. Als u het besturingssysteem wilt wijzigen, klikt u op Wijzigen, selecteert u uw versie en klikt u vervolgens op Wijzigen.
  5. Klik op Downloaden onder het kopje Driver voor het volledige softwarepakket of klik op Basisdrivers voor andere driveropties.