De foutmelding 'Het origineel is vastgelopen: Verhelp de storing en druk op OK' wordt weergegeven voor de HP Officejet 7200, 7300 en 7400 All-in-One printerserie

Probleem
Wanneer u de automatische documentinvoer (ADF) gebruikt om documenten te kopiëren, te scannen of te faxen, dan verschijnt de foutmelding 'Origineel is vastgelopen: Verhelp de storing en druk op OK' op het bedieningspaneel van het apparaat.
Heeft u vaak of herhaaldelijk last van papierstoringen?
Indien u op zoek bent naar informatie om het herhalen van een papierstoring te voorkomen, ga dan direct door naar de gedeelten preventie en oorzaak in dit document.
De volgende video toont de stappen voor het verhelpen van problemen met de automatische documentinvoer en de onderhoudswerkzaamheden. Het apparaat dat in de video wordt getoond kan enigszins verschillen van uw apparaat, maar de stappen blijven dezelfde.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
Oplossing één: Verhelp de papierstoring via de ADF
Voer deze stappen in de aangegeven volgorde uit om het vastgelopen papier uit de ADF te verwijderen.
Stap één: Al het losse papier verwijderen
Haal alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerladen van de ADF.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier.
Stap twee: Controleer de rollen in de automatische documentinvoer
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het product uit te schakelen.
  2. Ontkoppel het netsnoer van de achterkant van het apparaat.
  3. Verwijder de invoerlade van de automatische documentinvoer en open de klep bovenop de ADF.
    Afbeelding : De klep van de automatische documentinvoer openen
    Afbeelding van het verwijderen van de invoerlade en het optillen van de l bovenop de ADF.
  4. Verwijder het onderdeel voor het verwijderen van papier. Gebruik uw beide handen om de twee hendels op te tillen totdat het onderdeel loskomt. Draai het onderdeel voor verwijdering, til het eruit en leg het vervolgens opzij.
    Afbeelding : Verwijder het ADF-onderdeel voor het verwijderen van papier.
    Afbeelding van het verwijderen van het ADF-reinigingsdeel
  5. Controleer of er papier is vastgelopen op de plaats waar het papier het onderdeel voor het verwijderen van papier in gaat.
    Afbeelding : Controleer het ADF-reinigingsdeel
    Foto van het gedeelte waar het papier het ADF-reinigingsdeel ingaat
  6. Trek het papier voorzichtig uit het ADF-reinigingsdeel zonder het papier te scheuren.
      let op:
    Als er stukjes gescheurd papier achterblijven, kan dat meer papierstoringen veroorzaken.
    Afbeelding : Trek al het papier uit het ADF-reinigingsdeel
    Foto van het verwijderen van het papier van het ADF-reinigingsdeel
Stap drie: Het ADF-onderdeel voor het verwijderen van papier terugplaatsen
  1. Schuif het onderdeel voor het verwijderen van papier terug op zijn plek totdat de tabs op hun plaats klikken.
    Afbeelding : Het ADF-onderdeel voor het verwijderen van papier terugplaatsen
    Afbeelding van het terugplaatsen van het ADF-reinigingsdeel
      let op:
    Zorg ervoor dat het onderdeel voor het verwijderen van papier stevig is geplaatst. Als het onderdeel voor het verwijderen van vastgelopen papier los zit of niet goed wordt teruggeplaatst, zal het papier vaker vastlopen.
    Afbeelding : Het ADF-reinigingsdeel dat teruggeplaatst is
    Foto van reinigingsdeel
      opmerking:
    Als het onderdeel voor het verwijderen van papier op de juiste wijze is geplaatst, wordt het papier omlaag gevoerd. Als het ADF-reinigingsdeel niet correct geplaatst is, wordt het papier aan de achterkant van het mechanisme naar buiten toe getransporteerd.
    Afbeelding : Papier verlaat het mechanisme aan de achterzijde
    Afbeelding van papier dat aan de achterkant van het ADF-reinigingsdeel naar buiten toe wordt getransporteerd
    Afbeelding : Correct geplaatst ADF-reinigingsdeel
    Foto van correct geplaatst ADF-reinigingsdeel
    Afbeelding : Onjuist geplaatst ADF-reinigingsdeel
    Foto van onjuist geplaatst ADF-reinigingsdeel
  2. Bevestig de invoerlade van de automatische documentinvoer.
  3. Sluit de klep van de automatische documentinvoer.
  4. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  5. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
Stap vier: De papierstoring in de ADF-papierbaan verhelpen
Soms komt het papier vast te zitten onder de rand van de documentenklep, waar de ADF het papier invoert. Voer deze stappen in de aangegeven volgorde uit om de papierstoring in de papierbaan te verhelpen.
  1. Til de documentenklep op.
    Afbeelding : Til de documentenklep op
    Afbeelding van het optillen van de documentenklep
  2. Controleer of er vastgelopen papier onder de rand van de documentenklep zit waar het papier van de automatische papierinvoer doorheen wordt geleid.
    Afbeelding : Controleer onder de rand van de klep
    Foto van vastgelopen papier onder de documentenklep
  3. Verwijder papier dat eventueel nog onder de documentenklep zit. Als u het papier niet kunt verwijderen door er voorzichtig aan te trekken, volgt u deze stappen:
    1. Sluit de documentenklep.
    2. Open de automatische documentinvoer en maak het papier voorzichtig met beide handen los.
    3. Als het papier los komt, trekt u het voorzichtig uit het product.
    4. Sluit de ADF.
  4. Sluit de documentenklep.
  5. Plaats de documentinvoer terug.
  6. Plaats gewoon, wit papier in de invoerlade.
    Afbeelding : Papier in de invoerlade plaatsen
    Afbeelding van papier dat in de invoerlade ligt.
  7. Plaats het originele document opnieuw met de bedrukte zijde naar boven in de documenteninvoer.
    Afbeelding : Het originele document opnieuw plaatsen
    Afbeelding van het plaatsen van papier in de lade van de automatische documentinvoer
  8. Druk op OK om de huidige taak voort te zetten.
  9. Als het product niet doorgaat met de afdruktaak, moet de afdruktaak dan opnieuw starten.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
Oplossing twee: De ADF-invoerrollen reinigen
Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om de ADF-papierrollen in uw product te reinigen.
  1. Klik met de rechtermuisknop op deze koppeling, Problemen met de papierinvoer in de automatische documentinvoer (c01438915) (in het Engels) en klik dan op Openen in nieuw venster.
  2. Volg de stappen in dezelfde volgorde als in het document.
  3. Wanneer u de stappen in het document heeft voltooid, plaats dan gewoon, wit papier in de invoerlade.
    Afbeelding : Papier in de invoerlade plaatsen
    Afbeelding van papier dat in de invoerlade ligt.
  4. Plaats het originele document opnieuw met de bedrukte zijde naar boven in de documenteninvoer.
    Afbeelding : Het originele document opnieuw plaatsen
    Afbeelding van het plaatsen van papier in de lade van de automatische documentinvoer
  5. Druk op OK om de huidige taak voort te zetten.
  6. Als het product niet doorgaat met de afdruktaak, moet de afdruktaak dan opnieuw starten.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
Oplossing drie: Het product resetten
Volg deze stappen om het product te resetten.
Stap één: Een stroomreset uitvoeren
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Haal het netsnoer uit de achterkant van het apparaat terwijl het apparaat is ingeschakeld.
  3. Haal de stekker uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 15 seconden.
  5. Steek de stekker weer in het stopcontact.
  6. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  7. Als het apparaat niet uit zichzelf inschakelt, gebruik dan de aan/uit-knop () om het in te schakelen.
Stap twee: Een kopie maken met behulp van de ADF
  1. Plaats gewoon, wit papier in de invoerlade.
    Afbeelding : Papier in de invoerlade plaatsen
    Afbeelding van papier dat in de invoerlade ligt.
  2. Plaats één pagina van het originele document met de bedrukte zijde naar boven in de automatische documentinvoer.
    Afbeelding : Plaats een pagina van het originele document
    Afbeelding van het plaatsen één pagina van het originele document
  3. Druk op Start kopiëren, zwart of Start kopiëren, kleur. Het product drukt een kopie van de pagina af.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
Oplossing vier: Laat het product nakijken
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.
Papierstoringen voorkomen
  • Tik de stapel papier met de onderste rand op een vlak oppervlak zodat de stapel aan alle kanten gelijk is voordat u het papier in de invoerlade plaatst.
  • Zorg ervoor dat de lengte- en breedtegeleiders op de invoerlade in de juiste positie staan en duw de stapel papier naar voren in de lade totdat de stapel niet verder kan.
      let op:
    Forceer het papier niet te ver naar voren in de lade.
  • Plaats niet te veel papier in de invoerlade.
  • Voeg alleen papier toe aan de invoerlade wanneer het product niet bezig is met afdrukken.
  • Controleer of het product de papiersoort ondersteunt. Raadpleeg de documentatie die bij het HP product is geleverd voor meer informatie.
  • Druk niet af op papier waar paperclips of nietjes aan zitten.
  • Gebruik geen gevouwen, gescheurd, stoffig, vochtig, gekreukt of opgekruld papier, of papier dat niet plat blijft liggen.
  • Plaats slechts één papiersoort tegelijkertijd. Gebruik papier van verschillende soorten, verschillend gewicht of verschillende formaten niet door elkaar.
  • Gebruik geen papier dat te dun, te dik of te glanzend is voor het apparaat.
  • U kunt papierstoringen in de automatische documentinvoer helpen voorkomen door te controleren of de onderdelen in de ADF schoon zijn en er geen stof of plakkerig materiaal op zit. Dit geldt ook voor de invoer- en uitvoerladen, de glasstrook van de ADF, de kurkstrip en de oppakrollen.
Oorzaak
  • Het papier is niet goed in de papierlade geplaatst.
  • Beschadigde of vieze papierrollen.
  • Er is gescheurd, gekreukeld of vochtig papier in de papierlade geplaatst.
  • Papier werd tijdens het afdrukken toegevoegd aan de stapel papier in de lade.
  • De papierlade bevat meerdere soorten papier.
  • Er zit papier vast in het HP product waar u het niet kunt zien.
  • De papierbaan wordt door iets geblokkeerd.
  • Gescheurde stukjes papier van een eerdere papierstoring zitten vast in het product.
  • De lade is te vol.