• Informatie

HP LaserJet Pro printers - De printerhardware instellen

Dit document is van toepassing op de LaserJet Pro P1102, P1102s, P1102w, P1106, P1108, P1109, en P1109w printers.

Inleiding

In dit document wordt uitgelegd hoe u de onderdelen van het apparaat installeert. Voer deze stappen uit voordat u de software voor het apparaat op uw pc installeert.
Dit document bevat de volgende stappen voor het installeren van de printer:
  • De inhoud van de doos controleren
  • De verpakkingstape verwijderen
  • De printcartridge voorbereiden
  • Gewoon papier plaatsen
  • Het apparaat inschakelen

De printer installeren

Voer de volgende stappen in de aangegeven volgorde uit.

Stap 1: De inhoud van de doos controleren

Haal de printer uit de doos en controleer vervolgens de inhoud van de doos.
De inhoud kan per land/regio verschillen. Kijk op de verpakking voor een lijst met onderdelen die in de doos worden meegeleverd.

Stap 2: De verpakkingstape verwijderen

Verwijder al het plakband van de printer.

Stap 3: De printcartridge voorbereiden

1. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  2. Verwijder de verpakking van de printcartridge.
    Afbeelding : De verpakking van de printcartridge verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de verpakking van de printcartridge.
  3. Verwijder de cartridge uit de printer.
    Afbeelding : De cartridge verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de cartridge.
      let op:
    Houd de cartridge aan beide kanten vast om schade aan de cartridge te voorkomen.
  4. Verwijder het verpakkingsmateriaal uit de printer.
    Afbeelding : Verwijder het verpakkingsmateriaal uit de printer.
    Afbeelding: Verwijder het verpakkingsmateriaal uit de printer.
  5. Verwijder de oranje clip aan het uiteinde van de cartridge.
    Afbeelding : De oranje clip aan het uiteinde van de cartridge verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de oranje clip aan het uiteinde van de cartridge.
  6. Beweeg de cartridge voorzichtig heen en weer om de toner gelijkmatig te verdelen.
    Afbeelding : De cartridge heen en weer bewegen
    Afbeelding: Beweeg de printcartridge heen en weer.
  7. Buig het lipje aan de linkerkant van de printcartridge totdat het losbreekt en trek vervolgens aan het lipje om alle beschermende tape van de printcartridge te verwijderen.
    Afbeelding : De beschermingstape verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de beschermingstape.
      let op:
    Als u toner morst op uw kleding, veegt u deze er met een droge doek af en wast de kleding in koud water. Warm water zal de toner permanent in de stof zetten.
  8. Plaats de cartridge en sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De printcartridge plaatsen en de klep sluiten
    Afbeelding: Plaats de printcartridge en sluit de klep.

Stap 4: Gewoon papier plaatsen

Volg deze stappen om gewoon papier in de hoofdinvoerlade te plaatsen.
  1. Schuif de papierlengte- en -breedtegeleiders in hun uiterste positie.
    Afbeelding : Schuif beide papiergeleiders naar buiten
    Afbeelding: Schuif beide papiergeleiders naar buiten.
  2. Plaats gewoon papier in de hoofdinvoerlade met de bovenkant naar voren en de afdrukzijde omhoog.
    Afbeelding : Plaats papier
    Afbeelding: Plaats het papier in de hoofdinvoerlade.
  3. Schuif de papiergeleiders naar binnen zodat ze tegen de stapel papier komen te zitten.
    opmerking:
    Om papierstoringen en scheve papierinvoer te voorkomen, dient u altijd de papiergeleiders aan de zijkant en voorkant goed in te stellen.
    Afbeelding : Stel de papiergeleiders in
    Afbeelding: Stel de papiergeleiders in

Stap 5: Het apparaat inschakelen

1. Sluit het netsnoer aan op de achterzijde van de printer.
    Afbeelding : Het netsnoer aansluiten
    Afbeelding: Sluit het netsnoer aan op de achterzijde van de printer
  2. Sluit het netsnoer aan op een stopcontact.
  3. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
    Afbeelding : Het apparaat inschakelen
    Afbeelding: Schakel het apparaat in.
    opmerking:
    Mogelijk wordt er een witte pagina afgedrukt wanneer u het apparaat de eerste keer inschakelt.

Aan de slag met ePrint

Met ePrint blijft u onderweg verbonden en productief: u kunt met ePrint rechtstreeks afdrukken naar uw HP printer met ePrint vanaf een smartphone, notebook of ander mobiel product. Voor aanvullende informatie over het installeren en gebruiken van ePrint klikt u op de koppeling.