HP LaserJet producten - Printer in een peer-to-peer netwerk delen in Windows XP en Vista

Inleiding
In Windows XP en Vista kunt u uw product in een peer-to-peer netwerk delen.
  opmerking:
HP biedt geen ondersteuning voor peer-to-peer networking, aangezien dit een functie is van Microsoft-besturingssystemen en niet van HP printerdrivers. Ga naar de Microsoft Website voor meer informatie over peer-to-peer netwerken in Windows.
Peer-to-peer printersharing instellen
Voer de volgende stappen uit om peer-to-peer sharing in te stellen.
BELANGRIJK: U moet de HP productsoftware installeren voordat u het peer-to-peer delen instelt. Dit document bevat geen beschrijving van hoe u de HP software op uw product moet installeren. Indien u hulp nodig heeft bij het installeren van de software, zie Links naar instructies voor het installeren van de software aan het einde van dit document.
BELANGRIJK: U moet bij Windows aangemeld zijn als beheerder om deze stappen te kunnen uitvoeren. Neem contact op met de systeembeheerder als u geen beheerdersrechten heeft.
Stap één: Printers delen activeren
Volg deze stappen om uw product in een Windows peer-to-peer netwerk te delen.
  1. Open de map Printers en faxapparaten of Printers.
    • Windows XP: Klik op Start en daarna op Printers en faxen.
    • Windows Vista: Klik op de taakbalk van Windows op het Windows-pictogram (), klik op Configuratiescherm en dubbelklik vervolgens op Printers.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw apparaat en klik vervolgens op Delen.
  3. Op het tabblad Delen, selecteert u Deze printer delen en u geeft vervolgens een naam op voor het product in het tekstvak Sharenaam.
  4. Klik op OK en sluit vervolgens het venster Printers.
Stap twee: Het gedeelde product toevoegen aan een computer op het netwerk
Volg deze stappen om het gedeelde product toe te voegen aan een computer op hetzelfde netwerk.
  1. Open op een computer in het netwerk het venster Mijn netwerklocaties of Netwerk.
    • Windows XP: Klik op Start en klik vervolgens op Mijn netwerklocaties.
    • Windows Vista: Klik op de taakbalk van Windows op het Windows-pictogram () en klik vervolgens op Netwerk.
  2. Dubbelklik de computernaam van de computer waarop u het product heeft geïnstalleerd. Een lijst van gedeelde apparaten die met die computer zijn verbonden wordt geopend.
  3. Dubbelklik op de naam van de gedeelde printer.
  4. Als het volgende bericht wordt weergegeven op de computer, klik dan op Ja:
    Voordat u de printer \\xxxxx\[Printer naam] kunt gebruiken, moet u deze op uw computer installeren. Wilt u doorgaan met deze bewerking?
      opmerking:
    xxxxx representeert de naam van de computer die met het product is verbonden. [Printer naam] representeert de naam van het product die u in Stap één heeft ingevoerd.
  5. Wanneer het dialoogvenster van de afdrukwachtrij HP LaserJet printer op \\xxxxx opent, sluit u dan het dialoogvenster.
  6. Probeer af te drukken op het gedeelde product.