• Informatie

HP notebook-pc's - Verbinding maken met een 3G WWAN-netwerk met Connection Manager 3.x

Een Wireless Wide Area Network (WWAN) is een draadloze verbinding naar internet die wordt opgezet via het mobiele netwerk. Een WWAN verschilt van een Wireless Local Area Network (WLAN) omdat een WWAN op meer manieren verbinding met internet kan maken en omdat er andere hardware wordt gebruikt. Met WWAN kunt u op internet surfen, uw e-mail checken en verbinding maken met een Virtual Private Network (VPN), overal binnen het servicegebied van uw mobiele netwerkaanbieder. Veel mobiele netwerkaanbieders, zoals AT&T, Verizon en Sprint bieden een WWAN-service tegen een maandelijks tarief.
Om een notebook te gebruiken dat WWAN ondersteunt hebt u het volgende nodig:
Een WWAN-abonnement dat u bij een mobiele netwerkaanbieder hebt afgesloten
Neem contact op met uw mobiele netwerkaanbieder voor meer informatie over de WWAN mogelijkheden en de maandelijkse kosten.
Sim-kaart (alleen voor AT&T- en Sprint-klanten)
Er zijn speciale S-kaarten en aanbiedingen van mobiele netwerkaanbieders die bestemd zijn voor buitenlandse klanten.
HP Connection Manager programma
Als uw mobiele netwerkaanbieder een eigen systeem gebruikt om verbinding te maken met het WWAN, kunt u dit document negeren en de instructies van uw mobiele netwerkaanbieder volgen.
Als u een probleem heeft met uw WWAN-verbinding nadat u dit document heeft gelezen, kunt u contact opnemen met uw mobiele netwerkaanbieder voor verdere ondersteuning.
Wanneer u uw WWAN opzet, dan zult u:

Problemen met het WWAN-signaal oplossen

De signaalsterkte kan binnenshuis laag zijn, met name als u in een ruimte zonder ramen zit.
Als de signaalsterkte laag is of als er geen WWAN-signaal is en u bent niet binnenshuis, doet u het volgende:
  1. Controleer of de correcte netwerkaanbieder is geselecteerd in de instellingen van HP Connection Manager. Deze informatie wordt weergegeven in HP Connection Manager.
    Als de verkeerde aanbieder is ingesteld, klikt u achtereenvolgens op het tabblad Mobiel breedband, op Netwerkaanbieder instellingen en op Netwerkaanbieder selecteren. Selecteer uw actuele mobiele netwerkaanbieder in de lijst met aanbieders.
  2. Nadat u uw mobiele netwerkaanbieder heeft geselecteerd, wacht u totdat het apparaat de nieuwe Code Division Multiple Access (CDMA) firmware opnieuw heeft geladen.
    Raadpleeg het gedeelte Een profiel maken en verbinding maken met een niet-vermelde mobiele netwerkaanbieder op deze pagina.
  3. Voor Global System for Mobile Communications (GSM)-netwerken zoals van AT&T en Sprint moet u controleren of een geactiveerde S-kaart in uw notebook zit. U zou een geactiveerde S-kaart van uw mobiele netwerkaanbieder ontvangen moeten hebben bij aanschaf van uw WWAN-pakket.
    Een S-kaart die niet is geactiveerd, geeft geen status van de netwerksignaalsterkte weer.
Als de signaalsterkte nog steeds laag is, vraag dan bij uw mobiele netwerkaanbieder na of er problemen met de antenne of het profiel zijn.