• Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Is de versie van Windows op mijn computer 32-bits of 64-bits?

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 10, 8, 7, Vista en XP.
Sommige software en drivers kunnen alleen worden geïnstalleerd in 32-bits versies van Windows. Sommige programma's werken alleen in 64-bits versies van Windows. Bij het downloaden van de website HP Software en drivers downloaden, wordt u gevraagd aan te geven of u een 32-bits of 64-bits versie van Windows hebt.
U kunt een van de volgende methoden gebruiken om te achterhalen welke versie van Windows u hebt:
opmerking:
Als een HP downloadpagina niet de keuze tussen 32-bits of 64-bits geeft, is het systeemtype 32-bits.

Een 32-bits of 64-bits systeemtype en windowsversie zoeken in Windows 10

Bepaal welke versie van Windows 10 en of u 32-bits of 64-bits gebruikt.
  1. Typ in de Windows-zoekbalk Over uw computer.
  2. Klik op Over uw computer in de lijst met resultaten.
  3. De versie en het systeemtype worden weergegeven op het scherm 'Info'.
    Afbeelding : Windows 10-versie en systeemtype
    Het scherm 'Info' waarbij de versie en het systeemtype zijn gemarkeerd

Het systeemtype van Windows 8 bepalen - 32-bits of 64-bits

Video over het vinden van uw systeemtype in Windows 8

U kunt het systeemtype van Windows als volgt achterhalen:
  1. Typ Verkenner in het startscherm om de charm Zoeken te openen en selecteer vervolgens Verkenner in de lijst met zoekresultaten.
    Afbeelding : Bestandsverkenner
    Zoekveld met Verkenner geselecteerd
    Het venster Deze computer wordt geopend.
  2. Selecteer het tabblad Computer en klik vervolgens op Eigenschappen.
    Afbeelding : Eigenschappen
    Eigenschappen
  3. Bij 'Systeemtype' kunt u zien of het besturingssysteem 32-bits of 64-bits is.
    Afbeelding : Systeemtype wordt vermeld als 64-bits
    Systeemtype wordt vermeld als 64-bits

Het systeemtype van Windows 7 of Windows Vista bepalen - 32-bits of 64-bits

Video over het vinden van uw systeemtype in Windows 7 en Windows Vista

U kunt het systeemtype van Windows als volgt achterhalen:
  1. Klik op Start en klik met de rechtermuisknop op Computer.
  2. Kies Eigenschappen.
  3. Bij 'Systeemtype' kunt u zien of het besturingssysteem 32-bits of 64-bits is.
    Afbeelding : Systeemtype wordt vermeld als 64-bits
     Het systeemtype in het venster Informatie over de computer weergeven

Het systeemtype van Windows XP bepalen - 32-bits of 64-bits

U kunt het systeemtype van Windows als volgt achterhalen:
  1. Klik op Start en klik met de rechtermuisknop op Deze computer.
  2. Kies Eigenschappen.
  3. Kijk op het tabblad Algemeen naar de naam van de Windows XP-versie die wordt vermeld onder Systeem. Als de versienaam de aanduiding 'x64 Edition' bevat, dan gebruikt uw computer een 64-bits versie van Windows XP. Als de aanduiding 'x64 Edition' niet wordt weergegeven, dan is op uw computer een 32-bits versie van Windows XP geïnstalleerd.
    Afbeelding : Venster Systeemeigenschappen
    De editie van Windows op het tabblad Algemeen van het venster Systeemeigenschappen

Het systeemtype bepalen - 32-bits of 64-bits - als de computer niet start

Als uw computer niet start, kunt u het 32- of 64-bits systeemtype waarmee uw computer oorspronkelijk werd geleverd achterhalen via de verpakking waar het product in werd geleverd. U kunt het systeemtype ook op internet vinden via een productspecificatiedocument. Voer de volgende stappen uit om ondersteuningsspecificaties voor HP en Compaq pc's te achterhalen:
Voorbeeld
  1. Voer in het veld Zoeken boven aan deze pagina het modelnummer van de computer, een spatie en het woord 'specificaties' in.
    Als u bijvoorbeeld een Touch 600-1055-computer zou hebben, typt u: 600-1055 specificatie
  2. Klik op de pagina met zoekresultaten op de koppeling die overeenkomt met de productspecificaties van uw computermodel.
    Een ondersteuningsdocument met de specificaties wordt geopend.
  3. Scroll omlaag in het document naar de softwaresectie waar de besturingssysteemversie en het systeemtype genoemd staan.
    Zowel het type als de naam van het besturingssysteem zouden genoemd moeten staan; bijvoorbeeld: Windows Vista Home Premium (64-bits). Als bij het besturingssysteem niet 32-bits of 64-bits wordt genoemd, is het systeemtype altijd 32-bits.