• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Inkjet toebehoren - Verdere probleemoplossing wanneer de zelftestpagina geen fouten toont

Inleiding
Een zelftestpagina zonder fouten geeft aan dat de printer en printcartridges goed functioneren. Iets anders veroorzaakt het probleem met de afdrukkwaliteit. Werk in volgorde door de onderstaande stappen totdat het probleem is opgelost.
  1. Klik in het programma dat u gebruikt voor afdrukken op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken.
    Het venster Afdrukken wordt geopend.
  2. Zorg ervoor dat het juiste appaaat is geselecteerd en klik op Voorkeuren of Eigenschappen.
    Het venster Voorkeuren/Eigenschappen wordt geopend.
  3. Klik op het tabblad Sneltoetsen voor afdrukopties.
    Pas enkele of alle opties in het menu Sneltoetsen voor afdrukopties aan om de afdrukkwaliteit te verbeteren.
    • Afdrukkwaliteit: als de kwaliteit van de afdrukken niet acceptabel is, probeer dan de afdrukkwaliteit te verhogen. Als u sneller wilt afdrukken, verlaagt u de afdrukkwaliteit.
    • Papiersoort: als een van de opties precies met uw papiersoort overeenkomt, kies dan deze optie in plaats van Automatisch.
    • Papierformaat: zorg ervoor dat deze optie overeenkomt met het papier dat in het apparaat is geplaatst.
    Klik op het tabblad Geavanceerd om extra opties te bekijken en klik vervolgens op Geavanceerde functies.
    Het venster Geavanceerde functies wordt geopend. Overweeg de volgende optie te wijzigen:
    Inktvolume: hiermee kunt u de hoeveelheid inkt voor een pagina aanpassen. Voor lichtere afbeeldingen (minder inkt), sleept u de schuifknop naar links. Voor donkerdere afbeeldingen (meer inkt), sleept u de schuifknop naar rechts. Hoe kleiner het inktvolume, hoe sneller de afdruk droog is.
  1. Wanneer u op fotopapier afdrukt, druk dan niet af op gekruld papier. Probeer opgekruld papier vlak te maken door het voorzichtig in de tegenovergestelde richting van de krul te rollen.
    Zorg ervoor dat u fotopapier in een afgesloten plastic zak bewaart, zodat het niet opkrult.
    Afbeelding : Rol het papier in de tegengestelde richting van de krul
  2. Plaats het papier met de afdrukzijde omlaag.
    Veel papiersoorten kunnen maar aan één zijde worden gebruikt.
  3. Zorg ervoor dat u het juiste papier voor de taak gebruikt. Voor de meeste documenten werkt gewoon papier goed.
    Voor documenten met dicht op elkaar geplaatste druk, zoals illustraties met veel contrast of foto's, gebruikt u HP Premium papier voor de beste resultaten.
  4. Indien de bovenstaande stappen niet geholpen hebben, probeert u een andere papiersoort. Inkt loopt niet zo makkelijk uit op zwaarder papier. Papier dat de inkt niet goed opneemt is gevoeliger voor uitlopen en vegen. HP inkt en HP papier zijn speciaal ontworpen om samen te worden gebruikt.
Stap drie: Controleer de resolutie van de afbeelding
Controleer of de resolutie van uw afbeelding toereikend is voor het afdrukformaat dat u wilt gebruiken. Hoewel u in een groot aantal fotoprogramma's een afbeelding of een gedeelte ervan tot een gewenst formaat kunt vergroten, worden hierbij uiteindelijk de individuele pixels zichtbaar. De hele afbeelding ziet er dan wazig uit.
Hier volgen een paar algemene richtlijnen voor resoluties van afbeeldingsbestanden:
  • 240 pixels per inch (94 pixels per cm) voor afbeeldingen die u op een kleiner formaat fotopapier wilt printen, bijvoorbeeld 4 x 6 inch (10 x 15 cm)
  • 300 pixels per inch (117 pixels per cm) of hoger voor fotopapier van grotere formaten
  • Lagere resoluties kunnen acceptabele afbeeldingen produceren als u op papier met een ruwere structuur print