HP en Compaq desktopcomputers - Het systeem herstellen nadat de vaste schijf is vervangen (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktopcomputers met Windows 7.
In dit document wordt beschreven hoe u alle systeem- en programmabestanden opnieuw moet installeren op een HP of Compaq computer nadat de belangrijkste vaste schijf is vervangen.
Voordat u begint
  • Installeer een vaste schijf die net zo groot of groter is dan de vervangen vaste schijf om problemen te voorkomen.
  • U hebt een set herstelschijven nodig om de computer te herstellen nadat de vaste schijf is vervangen. U kunt een set herstelschijven die voor uw computer is gemaakt of een set die bij HP is besteld gebruiken.
      opmerking:
    Bij de meeste HP computers met Windows 7 worden geen herstelschijven in de doos meegeleverd. Gebruik herstelschijven om de computer te herstellen. Als u geen set herstelschijven hebt voor uw computer, moet u het volgende doen: Een herstelset op cd of dvd verkrijgen en vervolgens Een volledig systeemherstel uitvoeren in Windows 7.
Stap 1: De detectie van de vaste schijf controleren
Voer de volgende stappen uit om te bepalen of de vaste schijf wordt gedetecteerd door het BIOS:
  1. Koppel alle apparaten los van de computer, behalve de monitor, de muis en het toetsenbord.
  2. Verwijder alle media, zoals cd's, dvd's en persoonlijke mediastations en flash-geheugenkaarten, uit de stations.
  3. Zet de computer aan en druk herhaaldelijk op de F10-toets bij het eerste scherm om het hulpprogramma BIOS Setup te openen.
  4. In het eerste scherm (met de naam Hoofd) gebruikt u de pijltoetsen omhoog en omlaag en de toets Enter om 1e schijf of 2e schijf of een gelijksoortig genoemd menu-item te vinden en te selecteren.
  5. Controleer of er een naam van een vaste schijf staat vermeld bij 1e schijf of 2e schijf:
    • Als de tekst Geen staat vermeld bij 1e schijf en 2e schijf, dan is de vaste schijf niet goed ingesteld of defect. Zorg ervoor dat de vaste schijf correct is geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant.
    • Als er een naam voor de vaste schijf in de lijst voorkomt, gaat u verder naar de volgende stap.
Stap 2: De oorspronkelijke bestanden installeren vanaf de herstelschijf
Voer de volgende stappen uit om de oorspronkelijke bestanden te herstellen naar de nieuwe vaste schijf.
  opmerking:
Bij de meeste Bij HP computers met Windows 7 worden geen herstelschijven in de doos meegeleverd. Gebruik herstelschijven om de computer te herstellen. Als u geen set herstelschijven hebt voor uw computer, moet u het volgende doen: Een herstelset op cd of dvd verkrijgen en vervolgens Een volledig systeemherstel uitvoeren in Windows 7.
  1. Plaats herstelschijf 1 in het bovenste dvd-station en zet de computer aan.
    Herstelbeheer wordt geopend.
  2. Volg de aanwijzingen op elk scherm om het herstelproces van de vaste schijf uit te voeren.
    Het herstellen van de vaste schijf kan veel tijd in beslag nemen; meer dan een uur. Blijf in de buurt van de computer wanneer het herstelproces in gang is.
  3. Als u meerdere herstelschijven hebt, verwijder en plaats de schijven dan wanneer dit wordt aangegeven.
  4. Zodra het herstelproces is voltooid, verwijdert u de herstelschijf/schijven en beantwoordt u de vragen die verschijnen. Lees alle schermen zorgvuldig.
  5. Start de computer opnieuw wanneer u daarom wordt gevraagd.
    De Windows-installatie kan lang duren. Dit vergt geduld.
  6. Wanneer het Systeemherstel is voltooid, raadpleeg het volgende HP ondersteuningsdocument voor informatie over andere belangrijke handelingen die u moet uitvoeren: Windows 7: Wat u moet doen wanneer u uw pc installeert.