HP notebook pc's - Windows Live Mail configureren en contactpersonen importeren

Windows Live Mail is het e-mailprogramma dat is opgenomen in het besturingssysteem Windows 7. In Windows XP was het gratis e-mailprogramma Outlook Express aanwezig, maar dit is niet beschikbaar in Windows 7 of Vista.
Het kan zijn dat uw computer is voorzien van een evaluatieversie van Microsoft Office voor 30-60 dagen waarin het e-mailprogramma Outlook is opgenomen. Aan het eind van de evaluatieperiode stopt Outlook met functioneren en zult u een ander e-mailprogramma moeten gebruiken, zoals Windows Live Mail. Als u Windows 7 hebt geïnstalleerd als upgrade van een ander besturingssysteem en niet beschikt over Windows Live Mail, kunt u het programma downloaden van de Microsoft-website door te klikken op de koppeling Windows Live Mail. Er zijn ook e-mailclients van andere leveranciers verkrijgbaar.
U kunt uw e-mailaccounts configureren in Windows Mail, uw berichten en contactpersonen exporteren vanuit Outlook Express of een ander e-mailprogramma en deze vervolgens importeren in Windows Live Mail in Windows 7.

Voorbereiding configuratie Windows Mail

Het opzetten van een e-mailaccount is een eenvoudig proces, mits u de benodigde informatie bij de hand hebt. Zorg ervoor dat u de volgende informatie van uw huidige e-mailprovider bij de hand hebt alvorens u uw e-mail account(s) in Windows Live Mail of de meeste andere e-mailprogramma's gaat opzetten.
  1. Uw e-mailadres en wachtwoord.
  2. Het type e-mailserver dat wordt gebruikt.
    • Post Office Protocol 3 (POP3)-servers
    • Internet Message Access Protocol (IMAP)-servers
    • Simple Mail Transfer Protocol (SMTP)-servers
  3. Het adres van de servers die door uw e-mailprovider worden gebruikt voor inkomende en uitgaande e-mail.
    Enkele veelgebruikte e-mailservers hebben de volgende indeling:
    • Yahoo!: pop.mail.yahoo.com (inkomend) en smtp.mail.yahoo.com (uitgaand)
    • AOL: imap.aol.com (inkomend) en smtp.aol.com (uitgaand)
    • Gmail: pop.gmail.com (inkomend) en smtp.gmail.com (uitgaand)
  4. De serverpoort voor het verzenden en ontvangen van e-mail op uw computer.

Uw e-mail configureren in Windows Live Mail

Wanneer u alle vereiste informatie bij de hand hebt en klaar bent om uw e-mailaccount(s) in Windows Live Mail te configureren, gaat u als volgt te werk.
  1. Klik op Start, voer mail in en selecteer vervolgens Windows Live Mail zodra dit in de lijst verschijnt.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Een e-mailaccount toevoegen.
  3. Typ uw gegevens in de velden, kies Serverinstellingen voor e-mailaccount handmatig configureren en klik op Volgende.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm op en gebruik daarbij de hierboven vermelde informatie.
U e-mailaccount is nu geconfigureerd in Windows Live Mail en u zult in staat zijn berichten te beheren, verzenden en ontvangen, eventueel van meerdere account als u besluit nog andere toe te voegen.

Contactpersonen exporteren vanuit Microsoft Outlook Express

Als u al een e-mail account hebt van Microsoft Outlook Express, kunt u de informatie die u hebt exporteren naar een bestand en selecteren over welke gegevens u wilt kunnen beschikken voor uw Windows Live Mail-account. Dit is een snelle en eenvoudige methode, zodat u uw berichten en contactpersonen niet handmatig hoeft over te zetten.
  1. Klik op Start, typ outlook express en selecteer Outlook Express zodra dit in de lijst verschijnt.
  2. Klik op de werkbalk op Bestand, Exporteren en vervolgens op Adresboek.
  3. Kies tekstbestand of .csv-bestand, klik op Opslaan als, en klik vervolgens op bladeren om te bepalen waar u het bestand wilt plaatsen.
  4. Selecteer de velden die u wilt exporteren en klik op Voltooien.

Contactpersonen importeren in Windows Live Mail

Wanneer u de gewenste gegevens eenmaal naar een bestand hebt geëxporteerd, kunt u uw berichten en contactpersonen importeren zodat u deze kunt gebruiken in Windows Live Mail. U kunt ook de wijze waarop contactpersonen en berichten zijn georganiseerd wijzigen in overeenstemming met uw voorkeuren, bijvoorbeeld om uw contactpersonen te rangschikken op achternaam, voornaam of op voornaam, achternaam.
Importeer de berichten en contactpersonen als volgt:
Voor contactpersonen:
  1. Klik op Start, voer mail in en selecteer vervolgens Windows Live Mail zodra dit in de lijst verschijnt.
  2. Klik op Contactpersonen in het deelvenster linksonder.
  3. Klik in het venster Windows Live-contactpersonen op Bestand, Importeren en selecteer het type bestand dat u hebt gebruikt voor het opslaan van de geëxporteerde contactpersonen en berichten.
  4. Beslis welke velden u wilt opnemen in uw adresboek of berichtenmappen. U kunt ook de koppeling van de gegevens wijzigen, zodat namen bijvoorbeeld worden weergegeven als achternaam, voornaam of als voornaam, achternaam.
  5. Klik op Voltooien.

E-mailclients van derden

Als u Windows Live Mail niet wilt gebruiken, hebt u keus uit diverse e-mailclients van derden. Enkele populaire e-mailclients van derden zijn Pegasus Mail voor Windows, Mozilla Thunderbird en DreamMail.