• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer of printer– Klik hier

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Tijd en datum instellen, klok loopt achter, tijd en datum onjuist (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP pc's met Windows 7.
De computer gebruikt de datum en tijd om te bepalen wanneer bestanden worden gemaakt, gewijzigd of verwijderd; om e-mailberichten te beheren en systeemherstelpunten vast te leggen; en om tal van andere systeemactiviteiten te beheren. In dit document vindt u instructies over het wijzigen van de instellingen voor de datum en tijd op de computer, over het inschakelen van internettijd en over het oplossen van algemene problemen met de computerklok.
De computerklok bevindt zich in de taakbalk rechtsonder in het computerscherm.
Afbeelding : Tijd en datum weergegeven in de taakbalk
Tijd en datum weergegeven in de taakbalk

Datum en tijd instellen in Windows 7

Volg deze stappen om de instellingen voor datum en tijd te wijzigen.
  1. Klik op de weergegeven tijd in de taakbalk en klik vervolgens op Instellingen voor datum en tijd wijzigen.
    Afbeelding : Instellingen voor datum en tijd rood omcirkeld
    Instellingen voor datum en tijd rood omcirkeld
    Afbeelding : Venster met datum en tijd
    Venster met datum en tijd
  2. Klik op het tabblad Datum en tijd.
  3. Klik op Tijdzone wijzigen. Zorg ervoor dat de juiste tijdzone is geselecteerd. Plaats een vinkje naast Klok automatisch aan zomertijd aanpassen als deze optie nog niet is geselecteerd en klik op OK.
    Afbeelding : Instellingen voor de tijdzone
    Instellingen voor de tijdzone
  4. Klik op Datum en tijd wijzigen.
  5. Klik op de kleine pijlen naar links en rechts in de kalender om een maand en jaar te kiezen en klik op een dag binnen de maand.
    Afbeelding : Instellingen voor datum en tijd: Datum
    Datumselectie in het venster Datum en tijd instellen
  6. Wijzig de tijd door het uur, de minuten, a.m. of p.m. in te voeren of door op de pijl omhoog en omlaag te klikken. Klik op OK wanneer de tijd overeenkomt met de huidige tijd.
    Afbeelding : Instellingen voor datum en tijd: Tijd
    Tijdinstelling in het venster Datum en tijd instellen
    De tijdzone, datum en tijd zijn ingesteld.

Tijd synchroniseren met Windows 7 internettijdserver

Windows kan de datum en tijd automatisch synchroniseren met een tijdserver zodat op uw computer exact de juiste tijd wordt weergegeven. Volg deze stappen om internettijd in te schakelen:
opmerking:
Als uw computer deel uitmaakt van een domein, is de functie Internettijd niet beschikbaar. Neem contact op met uw systeembeheerder voor informatie over het synchroniseren van de klok.
  1. Klik op de weergegeven tijd in de taakbalk en klik vervolgens op Instellingen voor datum en tijd wijzigen.
    Afbeelding : Instellingen voor datum en tijd wijzigen
    Instellingen voor datum en tijd wijzigen
    Afbeelding : Venster met datum en tijd
    Venster met datum en tijd
  2. Klik op het tabblad Internettijd en vervolgens op Instellingen wijzigen.
    Als u wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u de bevestiging.
    Afbeelding : Tabblad Internettijd
    Tabblad Internettijd
  3. Controleer of Klok met een internettijdserver synchroniseren is ingeschakeld.
    Afbeelding : Instellingen Internettijd
    Instellingen Internettijd
  4. Zorg ervoor dat de computer is verbonden met het internet en klik op de knop Nu bijwerken.
    De computer maakt verbinding met een internetserver en werkt de tijd op de computer bij.
    opmerking:
    Als de computer geen update van de geselecteerde tijdserver op het internet krijgt, wordt in een bericht gemeld dat er een fout is opgetreden. Selecteer een andere server en probeer het opnieuw.
  5. Klik op OK.
    De klok van uw computer wordt nu regelmatig gesynchroniseerd via Internet.

Problemen met de computerklok oplossen in Windows-computer

Problemen met de computerklok kunnen worden veroorzaakt door problemen met software, drivers of hardware.
Raadpleeg het gedeelte hieronder dat betrekking heeft op uw symptoom of fout en volg de vermelde procedure om het probleem op te lossen.
opmerking:
Voor het oplossen van problemen met de computerklok moet de computer misschien opnieuw worden opgestart of moet worden bijgehouden hoe de klok in de loop van de tijd presteert. HP raadt u aan dit document af te drukken voor gebruik naderhand.