• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer – Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Problemen met USB-verbindingen oplossen (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq pc's met Windows 7.
Dit document beschrijft algemene fouten en tips voor het oplossen van problemen voor USB-apparaten (Universal Serial Bus) in Windows 7.

Voordat u begint

Voor sommige USB-apparaten, zoals Multi Function printers/scanners/kopieerapparaten, moet u software en drivers installeren voordat u het USB-apparaat op een computer aansluit. Volg bij de installatie altijd de aanwijzingen op van de fabrikant van het USB-apparaat.
Tijdens het oplossen van problemen met het USB-apparaat moet u het USB-apparaat waarschijnlijk ontkoppelen.
  let op:
Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant bij het ontkoppelen van USB-apparaten van de computer. Sommige USB-apparaten moeten worden uitgeschakeld en/of uitgeworpen voordat ze worden ontkoppeld van de computer. Sommige andere USB-apparaten ondersteunen de functie Hardware veilig verwijderen van Windows.

Stappen voor probleemoplossing

Voer de volgende stappen uit, indien van toepassing, voor het oplossen van problemen met USB-apparaten die niet goed werken:
  1. Aan/uit: Als het USB-apparaat op accustroom werkt, controleert u of de batterijen goed zijn geplaatst en functioneren. Als het USB-apparaat op de netvoeding werkt, controleert u of alle aansluitingen goed zijn bevestigd en het netsnoer is aangesloten op een stopcontact.
  2. De USB-aansluiting testen: Soms is het ontkoppelen en opnieuw aansluiten van het USB-apparaat op de computer voldoende om het probleem op te lossen:
    1. Ontkoppel ALLE USB-apparaten die zijn aangesloten op de computer, met uitzondering van een USB-muis en toetsenbord (indien aanwezig). Inclusief hubs, USB-sticks, printers en videocamera's.
    2. Als alle USB-apparaten ontkoppeld zijn, doet u het volgende:
      • Als u een bureaucomputer hebt, sluit dan het apparaat dat niet naar behoren werkt aan op een van de USB-poorten aan de achterkant van de computer (de poorten die rechtstreeks op het moederbord zijn aangesloten).
      • Als u een notebook hebt, sluit dan het apparaat dat niet naar behoren werkt aan op een van de USB-poorten van de notebook. Gebruik geen USB-poortreplicator (zoals een dockingstation of een USB-hub).
    Wat gebeurt er wanneer het apparaat is aangesloten?
    • Het apparaat werkt naar behoren: Het probleem houdt hoogstwaarschijnlijk verband met stroomproblemen of een slechte algemene systeemprestatie.
      opmerking:
      Doe het volgende om te verhinderen dat het USB-apparaat in de toekomst niet naar behoren werkt: Sluit niet teveel apparaten aan op de computer; wacht 5 seconden nadat u een apparaat hebt aangesloten voordat u het gebruikt; gebruik hubs met een voeding om andere apparaten aan te sluiten; en sluit geen USB-apparaten aan als het systeem druk bezig is (langzamer is dan normaal).
    • Het apparaat werkt niet: Ga verder naar de volgende stap als het apparaat goed werkt.
  3. Software van de USB-fabrikant installeren: Bij sommige USB-apparaten moet u software van de fabrikant installeren voordat het USB-apparaat werkt.
    1. Als het USB-apparaat bij de software werd geleverd en niet vooraf was geïnstalleerd, installeer dan nu de software aan de hand van de instructies die door de fabrikant werden geleverd.
    2. Sluit na de installatie van de software van de fabrikant het USB-apparaat dat problemen heeft opnieuw aan en controleer of het werkt.
      Het apparaat zou nu goed moeten werken. Als de problemen aanhouden, gaat u naar de volgende stap.
  4. Microsoft Fix it: Microsoft biedt een web-gebaseerde automatische diagnose- en hersteltoepassing. Ga naar de Engelstalige pagina Diagnose and fix Windows USB problems automatically (problemen met USB in Windows automatisch diagnosticeren en verhelpen) en klik op de groene knop Run now (nu uitvoeren). Volg vervolgens de instructies op het scherm. Als het apparaat nog steeds niet werkt, gaat u verder naar de volgende stap.
  5. Windows Update: Als u Windows Update uitvoert, controleert de toepassing op updates van het besturingssysteem die vereist zijn voor uw computer. Gaat u naar Windows Update en volg de stappen op het scherm op om te controleren op updates. Selecteer alle aanbevolen en optionele updates voor drivers. Als het apparaat nog steeds niet werkt, gaat u verder naar de volgende stap.
  6. Microsoft Systeemherstel: Als het USB-apparaat eerder wel werkte maar vervolgens onbruikbaar werd, probeert u met behulp van Microsoft Systeemherstel terug te keren naar een tijdstip voordat het apparaat het niet meer deed. Raadpleeg Microsoft Systeemherstel gebruiken (Windows 7) voor meer informatie. Als het apparaat nog steeds niet werkt, gaat u verder naar de volgende stap.
  7. Problemen met het USB-apparaat oplossen via Apparaatbeheer: USB-apparaten worden weergegeven in Apparaatbeheer. Volg de onderstaande stappen op, afhankelijk van hoe het apparaat wordt weergegeven in Apparaatbeheer:
    1. Klik op Start en typ apparaatbeheer in het veld Zoeken.
    2. Klik op Apparaatbeheer in de resultaten.
      Apparaatbeheer wordt geopend.
    3. Dit apparaat wordt op een van de volgende manieren vermeld:
      • Onbekend apparaat: Er werd geen driver geïnstalleerd of deze werd niet correct geïnstalleerd (bijvoorbeeld wanneer een USB-apparaat werd verwijderd terwijl Windows nog steeds bezig was het apparaat in te stellen als nieuw gevonden hardware). Om dit probleem op te lossen verwijdert u de driver voor het apparaat en installeert u deze opnieuw, als volgt:
        1. Ontkoppel het apparaat
        2. Klik met de rechtermuisknop op 'Onbekend apparaat' en klik vervolgens op Verwijderen. Het venster Verwijderen van apparaat bevestigen wordt weergegeven.
        3. Klik op het selectievakje naast De stuurprogramma's voor dit apparaat verwijderen. Klik vervolgens op OK.
        4. Koppel het USB-apparaat los van de computer.
        5. Start de computer opnieuw op.
        6. Installeer het apparaat opnieuw volgens de instructies van de fabrikant.
      • Ander apparaat: De USB-poorten werken wel, maar apparaatdrivers moeten worden geïnstalleerd. Om dit probleem op te lossen:
        1. Koppel het USB-apparaat los en wacht 20 seconden.
        2. Installeer de drivers volgens de instructies van de fabrikant.
      • De naam van apparaat wordt weergegeven: De USB-poorten en standaard plug-en-play-apparaten werken goed. Er is een fysiek probleem met het apparaat of er is een probleem met de apparaatdrivers. Voer de volgende stappen uit om het probleem op te lossen:
        • Start de computer opnieuw op en probeer het USB-apparaat opnieuw aan te sluiten.
        • Koppel het USB-apparaat los, verwijder de software van het apparaat (indien van toepassing) en installeer de software opnieuw.
        • Verwijder het apparaat en installeer het opnieuw:
          1. Terwijl het apparaat is aangesloten, klikt u in apparaatbeheer met de rechtermuisknop op de naam van het apparaat en selecteert u Verwijderen.
          2. Nadat de naam van het apparaat is verwijderd, koppelt u het apparaat los en start u de computer opnieuw op.
          3. Installeer het apparaat opnieuw volgens de instructies van de fabrikant.
        • Als het apparaat een communicatieapparaat is, dubbelklikt u op de naam van het apparaat en stelt u de COM-poort in op een ander nummer; COM4 of COM3, bijvoorbeeld.
      • Apparaat wordt niet weergegeven: Als het apparaat helemaal niet in de lijst voorkomt, gaat u verder naar de volgende stap.
  8. USB-hoofdhubs verwijderen: Na verwijdering van USB-hoofdhubs wordt het systeem gedwongen om de hoofdhubs de volgende keer dat de computer wordt opgestart opnieuw te installeren. Voer de volgende stappen uit om de USB-hoofdhubs te verwijderen:
    1. Ontkoppel alle USB-apparaten die zijn aangesloten op de computer, met uitzondering van een USB-muis en toetsenbord (indien aanwezig). Inclusief hubs, USB-sticks, printers en videocamera's.
    2. Klik op Start en typ apparaatbeheer in het veld Zoeken.
    3. Dubbelklik op Universal Serial Bus-controllers om de lijst te openen.
    4. Klik met de rechtermuisknop op de eerste USB-hoofdhub in de lijst en selecteer vervolgens Verwijderen.
      Afbeelding : Selectie Verwijderen in het venster Apparaatbeheer
      Selectie Verwijderen in het venster Apparaatbeheer
      Ga door met de verwijdering van alle vermelde USB-hoofdhubs.
    5. Sluit Apparaatbeheer en start de pc opnieuw op.
    6. Als het USB-apparaat dat problemen heeft, bij de software werd geleverd en niet vooraf was geïnstalleerd, installeert u nu de software aan de hand van de instructies die door de fabrikant werden geleverd.
    7. Sluit het USB-apparaat dat problemen heeft opnieuw aan en controleer of het werkt.

Het USB-apparaat wordt niet door Windows 7 herkend (apparaatnaam niet in Apparaatbeheer) - mogelijk een probleem met de energie die het vereist

Koppel het apparaat los en voer de volgende stappen uit totdat het apparaat gedetecteerd wordt:
  1. Start de computer opnieuw op.
  2. Sluit het apparaat aan en wacht 5 seconden. Als het apparaat niet wordt herkend, koppelt u het los en gaat u verder met de volgende stap.
  3. Klik op Start en typ apparaatbeheer in het veld Zoeken.
  4. Dubbelklik op Universal Serial Bus-controllers om de lijst te openen.
  5. Dubbelklik op een USB-hoofdhub, klik op het tabblad Energie en klik vervolgens op Eigenschappen van energiebeheer (indien weergegeven).
    De apparaten die aangesloten zijn op de hub worden weergegeven, evenals de energie die ze vereisen. Verwijder de apparaten en gebruik een hub met eigen voeding als het weergegeven stroomverbruik hoger is dan 500 mA.
    Afbeelding : Venster met energie-eigenschappen van USB-hoofdhub: afbeelding van twee apparaten die 198 van 500 mA gebruiken
    Eigenschappen van USB-hub met een lijst van apparaten en hun vereiste energieverbruik
  6. Bekijk verder de eigenschappen van energiebeheer van iedere USB-hub. Indien de totale Vereiste energie meer bedraagt dan de Totale energie die beschikbaar is voor de hub, dient u een apparaat te verwijderen op die hub om de hoeveelheid vereiste energie te verlagen.
  7. Sluit het apparaat aan en wacht 5 seconden. Als het apparaat niet wordt herkend, koppelt u het los en gaat u verder met de volgende stap.
  8. Verwijder hogesnelheids-USB-kabels met een lengte van meer dan drie meter en gebruik hogesnelheidskabels met een lengte van minder dan drie meter.
    Gebruik voor USB-apparaten met een hoge snelheid (Multi-Function apparaten, scanners en camera's) alleen hogesnelheidskabels van minder dan drie meter.
  9. Als het USB-apparaat is aangesloten op een USB-poort op het toetsenbord, ontkoppelt u het USB-apparaat en vervolgens sluit u het USB-apparaat aan op een USB-poort op de computer of op een hub met eigen voeding.
  10. Er kan een probleem zijn met de USB-poort. Probeer het apparaat op een andere USB-poort aan te sluiten. Als het USB-apparaat in Apparaatbeheer wordt weergegeven nadat de kabel op een andere poort is aangesloten, moet u de driver van het USB-apparaat verwijderen en opnieuw installeren.
  11. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat als het apparaat nog steeds niet wordt weergegeven.

USB-opslagapparaat wordt niet weergegeven in het venster Hardware veilig verwijderen van computers met Windows 7

Als u een USB-opslagapparaat zoals een flash-station aansluit, verschijnt het apparaat mogelijk niet in het venster Hardware veilig verwijderen wanneer u op het pictogram Hardware veilig verwijderen klikt in het systeemvak van Windows.
Afbeelding : Het pictogram Hardware veilig verwijderen in het systeemvak
Het pictogram Hardware veilig verwijderen in het systeemvak
USB-opslagapparaat: Mogelijk verschijnt het USB-apparaat niet als het eerder werd stopgezet en niet werd losgekoppeld van de USB-poort. Gebruik de volgende stappen om ervoor zorgen dat het apparaat wordt weergegeven in het venster Hardware veilig verwijderen:
  1. Ontkoppel het apparaat, wacht 20 seconden en sluit het apparaat opnieuw aan.
    Het apparaat zou zichtbaar moeten zijn in de lijst van het venster Hardware veilig verwijderen.
  2. Als het apparaat niet in de lijst wordt weergegeven, start u de computer opnieuw op en herhaalt u stap 1.
Geheugenkaart in een USB-kaartlezer: Als het apparaat een geheugenkaart in een USB-kaartlezer is, zou het probleem opgelost moeten zijn door de computer opnieuw op te starten.
opmerking:
Gebruik niet het pictogram Hardware veilig verwijderen om een geheugenkaart te verwijderen. Als u een geheugenkaart wilt verwijderen, gebruikt u Windows om de kaart via de volgende stappen uit te werpen:
  1. Plaats een geheugenkaart wanneer het lampje op de lezer niet knippert.
    Er verschijnt een venster Automatisch afspelen. Indien dit niet het geval is, opent u de kaart via Windows Verkenner.
  2. Aan de geheugenkaart is een stationsletter gekoppeld, net zoals bij een USB-stick, cd-rom, diskette of vaste schijf. Gebruik de geheugenkaart zoals u een station op de computer zou gebruiken. Dubbelklik bijvoorbeeld op het pictogram van de geheugenkaart om een nieuw venster te openen dat de bestanden op de CompactFlash-kaart toont.
  3. Wanneer u klaar bent met de bestanden op een geheugenkaart, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de geheugenkaart en selecteer Uitwerpen.
    Afbeelding : Functie Uitwerpen in Windows 7
  4. Wacht tot het lampje op de geheugenkaartlezer is uitgeschakeld of stopt met knipperen. Verwijder de geheugenkaart uit de opening.

USB 3.0-poorten werken niet meer na een update van de Texas Instruments XHCI-controller

Er is een incompatibele update voor de Texas Instruments XHCI-controller geleverd via Microsoft Windows Update. Als uw computer deze update heeft ontvangen, gebruikt u de volgende stappen om de controllerdriver terug te zetten naar de vorige versie:
  1. Klik op Start, typ apparaatbeheer in het zoekveld en klik vervolgens op Apparaatbeheer in de resultaten.
  2. Klik in Apparaatbeheer op het plusteken (+) naast Universal Serial Bus-controllers om de lijst uit te vouwen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Texas Instruments XHCI-controller en selecteer Eigenschappen.
    opmerking:
    Als de Texas Instruments XHCI-controller niet wordt weergegeven, is deze niet de oorzaak van het probleem met uw USB-apparaat. Stop hier en probeer een andere voorgestelde oplossing in dit document.
    Afbeelding : Apparaatbeheer toon de Texas Instruments XHCI-controller
     Apparaatbeheer toont de Texas Instruments XHCI-controller
  4. Klik op het tabblad Stuurprogramma en klik op Vorig stuurprogramma.
  5. Klik in het bevestigingsvenster op Ja om terug te gaan naar de vorige driver.
  6. Klik op Sluiten en start de computer opnieuw op. De USB-poorten moeten weer werken.
    opmerking:
    Als de USB-poorten nog steeds niet werken, is het mogelijk dat de kabels die de USB-kaart verbinden met de pinnen van het USB-moederbord niet goed zijn aangesloten. De computer moet mogelijk worden gerepareerd om de USB-kaart met de aansluitingen van het moederbord te verbinden.

Windows 7 blijft hangen of gegevensoverdrachten mislukken wanneer een USB-apparaat wordt gebruikt

Gegevensoverdrachten mislukken of Windows 7 blijft hangen wanneer een USB-apparaat de met NVIDIA USB Enhanced Host Controller Interface (EHCI) wordt gebruikt. Als uw computer gebruik maakt van de NVIDIA USB Enhanced Host Controller Interface (EHCI)-chipset, download en installeer dan een hotfix van Microsoft. Voor meer informatie, zie het artikel Problemen met het kopiëren van gegevens via USB op een Windows 7- of Windows Server 2008 R2-computer met een NVIDIA USB EHCI-chipset en ten minste 4 GB RAM op de Microsoft-website.

Foutbericht: Storing bij activering BIOS USB

Schakel Legacy USB Support in het Basic Input/Output System (BIOS) in door het volgen van de stappen in Info over ondersteuning voor oudere USB.

De USB-poorten op de voorkant werken niet op de pc

Als uw computer USB-poorten aan de voorkant heeft en deze poorten werken niet, is er mogelijk een kabel in de computer losgeraakt. Controleer eerst of de USB-poorten aan de achterkant van de computer werken door een USB-apparaat aan te sluiten op deze poorten. Als het apparaat niet herkend wordt in de poort aan de achterkant, moet u de andere paragrafen in dit document gebruiken om het probleem op te lossen. Ga als volgt te werk om te controleren of de voorste USB-poorten losgeraakt zijn van het moederbord:
  let op:
Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading. Teneinde het risico op elektrostatische ontlading te beperken, kunt u het beste in een ruimte zonder tapijt werken. Gebruik bovendien een antistatisch oppervlak (bijvoorbeeld een geleidende schuimmat) en draag een antistatische polsband die is verbonden met een geaard oppervlak.
  1. Schakel de computer uit, koppel de voedingskabel los en plaats de computer op een plaats waar u er gemakkelijk bij kunt. Indien nodig maakt u de kabels los en verplaatst u de computer naar een tafel boven een vloer zonder tapijt.
  2. Verwijder het zijpaneel. Zo nodig vindt u instructies die specifiek van toepassing zijn op uw computer door te zoeken in HP Klantenondersteuning (bovenaan op deze pagina) met behulp van het modelnummer van uw computer en de zoektermen 'openen van de behuizing'.
    Afbeelding : Verwijderen van het zijpaneel (mogelijk ziet uw pc er anders uit, maar deze handeling is gelijkaardig voor alle pc's)
     Afbeelding van het zijpaneel dat verwijderd wordt.
  3. Kijk binnenin de computer. Kabels die van de USB-printplaat aan de voorzijde van de computer komen, worden naar een reeks USB-pinnen op het moederbord geleid. Controleer of deze kabels goed aangesloten zijn. Als de kabels niet of slechts gedeeltelijk aangesloten zijn, bevestigt u de kabels aan de correcte USB-aansluiting op het moederbord.
    Om te weten waar de USB-connector zich op het moederbord bevindt, moet u 5 paar pinnen zoeken met een label dat begint met USB, JUSB, FRONT_USB of F_USB. Als het moederbord twee reeksen pinnen heeft, bijvoorbeeld FUSB1 en USB2, moet u eerst de reeks pinnen met het laagste cijfer gebruiken. U kunt ook de moederbordspecificatie raadplegen die overeenkomt met uw specifieke computermodel. Zoek de moederbordspecificatie van uw computer op de pagina voor Klantenondersteuning van HP.
    Afbeelding : Een voorbeeld van USB-kabels vooraan die aangesloten zijn op het moederbord
     USB-aansluiting op het moederbord
  4. Plaats het zijpaneel terug nadat de voorste USB-kabels stevig zijn aangesloten.
  5. Sluit de voedingskabel (en de muis en het toetsenbord indien deze eerder losgekoppeld werden) aan.
  6. Zorg dat er geen apparaten of kabels aangesloten zijn op de voorste USB-poorten.
  7. Schakel de computer in en wacht totdat Windows de nieuwe hardware gevonden heeft.
  8. U kunt de voorste poorten gebruiken nadat Windows drivers geïnstalleerd heeft voor de USB-poorten.

Er komt geen geluid uit een onlangs aangesloten USB-audio-apparaat wanneer u Windows Media Player 11 gebruikt

Wanneer een USB-audio-apparaat is aangesloten en Windows Media Player 11 is open, herkent de pc het pas aangesloten apparaat mogelijk niet. Dit kan voorkomen wanneer op de audio-out-poort van de computer luidsprekers zijn aangesloten en het nieuwe USB-audio-apparaat wordt aangesloten nadat u op Stop klikt in Windows Media Player 11 en voordat u op Afspelen klikt. U zou dan bijvoorbeeld alleen geluid horen uit de luidsprekers die al waren aangesloten en niet uit de onlangs aangesloten hoofdtelefoon.
Sluit Windows Media Player 11 en open het opnieuw om dit probleem op te lossen. Hierdoor herkent het systeem het nieuwe audio-apparaat.

Er wordt geen geluid afgespeeld na het ontkoppelen van een USB-audio-apparaat

Wanneer een USB-audio-apparaat wordt losgekoppeld, zoals een hoofdtelefoon of een microfoon, komt er geen geluid uit de luidsprekers.
Dit kan voorkomen omdat Windows 7 niet detecteert dat het USB-audio-apparaat werd verwijderd en nog steeds probeert om geluid naar het ontkoppelde apparaat te versturen.
Sluit de mediaspeler en open deze opnieuw of start de computer nadat u een USB-audioapparaat hebt losgekoppeld opnieuw op om dit probleem op te lossen. Hierdoor bouwt Windows de weergave van audio opnieuw op en herkent het dat het verwijderde apparaat is ontkoppeld.

Info over ondersteuning voor oudere USB

De meeste USB-problemen kunnen worden opgelost door Ondersteuning voor oudere USB uit te schakelen in het BIOS. Mogelijk ontbreekt deze instelling op uw model computer. De stappen voor het openen van Ondersteuning voor oudere USB kunnen verschillen.
opmerking:
Voor uw USB-toetsenbord en -muis moet Ondersteuning voor oudere USB zijn ingeschakeld in het BIOS om met hulpmiddelen gebaseerd op MS-DOS en met modi buiten Windows te kunnen werken. Voordat u de onderstaande stappen volgt, moet u er zeker van zijn dat er een PS/2-muis en een PS/2-toetsenbord zijn aangesloten op de pc.
Volg de onderstaande stappen om Ondersteuning voor oudere USB in of uit te schakelen op uw pc:
  1. Zet de pc aan of start deze opnieuw op.
  2. Druk wanneer het eerste scherm verschijnt herhaaldelijk op F10 totdat het scherm setup verschijnt.
  3. Gebruik de pijltoetsen links en rechts om het tabblad Geavanceerd te selecteren.
  4. Gebruik de pijltoetsen Omhoogen Omlaag om Ondersteuning voor oudere USB te selecteren en druk vervolgens op Enter.
  5. Gebruik de pijltoetsen omhoog, omlaag en de Enter-toets om Ingeschakeld of Uitgeschakeld en Enter te selecteren.
  6. Druk op F10 om de instellingen op te slaan en af te sluiten.