HP printers en All-in-Ones - Het product werkt niet naar behoren wanneer het opnieuw wordt geïnstalleerd met een USB-kabel en na een upgrade van Windows Vista naar Windows 7

Probleem
Na het installeren van het HP product in Windows Vista en het uitvoeren van een upgrade van de computer naar Windows 7, detecteert HP Solution Center het HP product niet meer. De inktniveaus, netwerkinstellingen, foutmeldingen en de optie Scannen naar van het HP product verschijnen niet op de computer (alleen All-in-One producten).
  opmerking:
Voor enkele van de volgende oplossingen moet u de computer opnieuw opstarten. Het is verstandig deze pagina aan uw favorieten toe te voegen, zodat u dit document kunt raadplegen nadat u de computer opnieuw heeft opgestart.
Oplossing
Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om dit probleem op te lossen.
Stap één: De HP software verwijderen
Doe het volgende om de HP software te verwijderen.
  1. Koppel de USB-kabel los van het product en van de computer.
  2. Klik op het Windows-pictogram () en typ in het vak Zoeken in programma's en bestandenverwijderen; klik vervolgens op Een programma verwijderen.
  3. Klik in de lijst met geïnstalleerde programma's met de rechtermuisknop op het HP product en klik vervolgens op Verwijderen. Als de prompt Alle HP producten verwijderen die aan dit apparaat zijn gekoppeld verschijnt in Windows 7, klikt u op Ja.
  4. Volg de instructies op het scherm om het verwijderen te voltooien.
      opmerking:
    Indien u wordt gevraagd of u gedeelde bestanden wilt verwijderen, klikt u op Nee. Als u gedeelde bestanden verwijdert, werken andere programma's die deze bestanden gebruiken mogelijk niet correct.
  5. Start de computer opnieuw op.
Stap twee: Een softwarepatch downloaden en installeren
Ga als volgt te werk om een HP Solution Center-softwarepatch te installeren. Deze patch herstelt problemen met productcommunicatie die optreden na het upgraden van Windows Vista naar Windows 7.
  1. Klik hier om de softwarepatch te downloaden. Het venster Bestand downloaden wordt geopend.
  2. Selecteer een van de volgende opties om de patch te downloaden op de computer.
    • Klik op Uitvoeren als u de patch onmiddellijk op de computer wilt installeren.
    • Klik op Opslaan als u de patch op een later tijdstip wilt installeren. Selecteer een bestemming op de computer waar u het bestand wilt opslaan en klik op Opslaan. Klik op het gedownloade bestand wanneer de download is voltooid.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software te installeren.
  4. Klik op Opnieuw starten om de installatie te voltooien wanneer u wordt gevraagd om uw computer opnieuw op te starten.
Stap drie: De HP software installeren
Gebruik één van de volgende methodes om de software voor het HP product te installeren.
Maakt u zich geen zorgen als u de product-cd niet heeft! U kunt de recentste software die beschikbaar is voor uw apparaat gratis downloaden van de website van HP. De volgende informatie kan u helpen beslissen welke installatiemethode u wilt gebruiken:
Cd
Download
Voor een nieuw apparaat:
Het installeren met behulp van de cd is een snelle en eenvoudige methode.
Als u de cd niet heeft, kunt u de benodigde software downloaden.
Voor een ouder apparaat:
Het installeren met behulp van de cd lukt mogelijk niet als u het apparaat installeert op een computer met een nieuwer besturingssysteem dat werd uitgebracht NADAT het HP apparaat op de markt werd gebracht.
Windows 7 werd bijvoorbeeld uitgebracht in 2009. Als HP uw apparaat had gemaakt voor dat jaar, is het mogelijk dat de cd die met het apparaat werd geleverd niet goed werkt op een computer met Windows 7.
Het downloaden van de software geeft de beste resultaten voor uw oudere apparaat. Hoewel het meer tijd kost dan de installatie met de cd, kunt u installatieproblemen voorkomen door de recentste software te downloaden.
Het wordt aanbevolen de software te downloaden als het besturingssysteem van uw computer werd uitgebracht nadat het HP apparaat op de markt werd gebracht.
Info over de software:
De software op de cd was actueel op de datum dat het apparaat op de markt werd gebracht.
De software die u kunt downloaden van de website van HP is de recentste software die beschikbaar is voor uw apparaat. HP brengt vaak software- en driverupdates uit NADAT het apparaat en de cd op de markt zijn gebracht.
Methode één: De software downloaden en installeren van de website van HP
Voer deze stappen uit om de software te downloaden en te installeren.
  1. Zet de printer aan.
  2. Als de printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer.
  3. Selecteer een methode om het printermodel te identificeren als hierom wordt gevraagd en volg de instructies op het scherm om naar de downloadpagina te gaan.
  4. Klik op Downloaden naast het stuurprogramma met volledige functionaliteit (aanbevolen) of klik op Basisdrivers voor andere stuurprogrammaopties.
U kunt tijdens de installatie kiezen welk type installatie u wilt gebruiken. De namen van de installatietypen variëren per product. De volgende informatie kan u helpen beslissen welk installatietype u wilt gebruiken.
Aanbevolen
Aangepast
Aanbevolen, Volledig of Eenvoudig
Aangepast, Snel of Geavanceerd
Voor volledig gebruik van alle functies van het apparaat: Deze installatie biedt volledige productfunctionaliteit. HP voegt ook waardevolle software toe om u te helpen het meeste uit uw apparaat te halen.
Dit type installatie werkt voor de meeste gebruikers.
Er kan een aangepaste installatie beschikbaar zijn voor uw apparaat. Met deze installatie kunt u de minimale software installeren die vereist is of de software waaraan u de voorkeur geeft. Gebruik dit type installatie alleen om een van de volgende redenen:
  • De computer heeft weinig vrije schijfruimte.
  • U hebt een aanbevolen installatie geprobeerd en er deden zich fouten voor. (Als er fouten optreden tijdens de aanbevolen installatie, los deze dan eerst op voordat u een aangepaste installatie uitvoert).
Met de aanbevolen installatie kunt u alle functies van het apparaat gebruiken.
Volg deze stappen om de software te installeren vanaf de product-cd.
  1. Plaats de product-cd in het cd-station van de computer en wacht een paar seconden totdat het software-installatieprogramma wordt geopend.
    Als het installatieprogramma niet automatisch start, klikt u op het Windows-pictogram (), klik op Computer en dubbelklik vervolgens op het cd-station.
      opmerking:
    Als Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Toestaan om door te gaan.
  2. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software te installeren.
    BELANGRIJK: Het is mogelijk dat het installatieprogramma u vraagt op het internet te controleren of er recente installatie-updates zijn voor uw apparaat. Voor de beste installatieresultaten raadt HP u aan op 'Ja' te klikken om het installatieprogramma te laten controleren op updates en deze voor u te laten downloaden.