HP printers met één functie - De melding 'Het besturingssysteem op deze computer wordt niet ondersteund' verschijnt op de computer in Windows 7 bij installeren van de HP software voor een via USB aangesloten product

Probleem
Bij installeren van de HP software in Windows 7 verschijnt de melding 'Het besturingssysteem op deze computer wordt niet ondersteund.' onder Details in het venster met de Resultaten voor de systeemeisen.
Afbeelding : Melding dat het besturingssysteem niet wordt ondersteund
Venster van de melding Het besturingssysteem op deze computer wordt niet ondersteund
Oplossing één: De HP software downloaden en installeren
Neem deze stappen om de recentste versie van de HP software te downloaden en te installeren.
  1. Zet de printer aan.
  2. Als de printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer. De software-installatie vraagt u indien nodig om de kabel aan te sluiten.
  3. Als de pagina Uw product identificeren om aan de slag te gaan wordt weergegeven, klikt u op Printer, typt u het modelnummer van uw printer en klikt u vervolgens op Indienen.
    De softwareresultatenpagina voor uw printer wordt weergegeven met het standaardbesturingssysteem geselecteerd.
  4. Als u het besturingssysteem wilt wijzigen, klikt u op Wijzigen, selecteert u uw versie en klikt u vervolgens op Wijzigen.
  5. Klik op Downloaden onder het kopje Driver voor het volledige softwarepakket of klik op Basisdrivers voor andere driveropties.
Oplossing twee: Installeer de basisproductdriver via Windows Update
Voor sommige HP producten is er geen oplossing met volledige functionaliteit beschikbaar om te downloaden. Windows Update zoekt en installeert een driver voor uw product (indien beschikbaar).
  opmerking:
Zorg ervoor dat de computer verbinding heeft met internet. Windows Update werkt niet als de computer geen verbinding met internet heeft.
  • Als u Windows 7 niet hebt geïnstalleerd, volgt u de instructies in methode één om Windows Update te configureren.
  • Als u Windows 7 wel hebt geïnstalleerd, volgt u de stappen in methode twee om Windows Update te configureren.
Methode één: Selecteer 'Aanbevolen instellingen gebruiken' wanneer u Windows 7 installeert
Selecteer Aanbevolen instellingen gebruiken in het venster Uw computer helpen beveiligen en Windows automatisch verbeteren wanneer u Windows 7 installeert.
Methode twee: Stel Windows Update in op automatisch
Volg deze stappen om Windows Update zo te configureren dat het programma automatisch een basisproductdriver zoekt en installeert.
  1. Klik op de taakbalk van Windows op het pictogram van Windows ().
  2. In het vak Programma's en bestanden zoeken typt u apparaatinstallatie wijzigen.
  3. Klik op Instellingen voor apparaatinstallatie wijzigen. Het venster Instellingen voor apparaatinstallatie wordt geopend.
  4. Als het nog niet is geselecteerd, selecteer dan Ja, doe dit automatisch (aanbevolen) en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan.
      opmerking:
    Mogelijk vraagt Windows 7 u om de computer opnieuw op te starten. Voeg deze pagina toe aan uw favorieten zodat u hem weer snel kunt openen.
Installeer de productdriver
Als u het product op de computer aansluit, zal Windows 7 de hardware vinden en automatisch de juiste driver installeren. U ziet een melding wanneer de installatie begint en wanneer deze is voltooid. U hoeft geen software te downloaden en u hoeft de product-cd niet te plaatsen.
Volg deze stappen om de basisdriver in Windows 7 te installeren.
  1. Zorg ervoor dat het product is uitgeschakeld.
  2. Sluit de USB-kabel aan op de printer en op de computer.
    Afbeelding : USB-kabel
    USB-kabel
  3. Schakel het apparaat in.
      opmerking:
    Windows Update zoekt online naar de meest recente productdriver op de website van Windows Update. Als de online driver recenter is dan de driver die in Windows 7 is opgeslagen, zal de computer de bijgewerkte driver downloaden en installeren.
    Het Windows Update-proces wordt automatisch uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat u niet merkt dat het proces wordt uitgevoerd.
  4. Het venster Uw apparaten zijn klaar voor gebruik wordt mogelijk op het scherm weergegeven. Als het venster wordt weergegeven en niet automatisch sluit, klikt u op Sluiten om het venster te sluiten.
De basisdriver van Windows 7 is nu geïnstalleerd. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar, maar u kunt in plaats daarvan de volgende procedures voor een tijdelijke oplossing gebruiken.
Procedures voor een tijdelijke oplossing
De basisdriver in Windows 7 is voldoende voor het afdrukken vanuit een softwareprogramma en het importeren en bekijken van foto's op een geheugenkaart.
Afdrukken
Voer deze stappen uit om af te drukken vanuit een softwareprogramma.
  1. Open het af te drukken document in de softwaretoepassing waarin het werd gemaakt.
  2. Klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.
Bekijk de volgende video waarin wordt getoond hoe u kunt afdrukken met een programma van het Windows 7-besturingssysteem.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
Importeer en bekijk foto's op een geheugenkaart
Als uw apparaat over een geheugenkaartsleuf beschikt, volgt u deze stappen om toegang te krijgen tot de afbeeldingen op een geheugenkaart.
  1. Plaats een geheugenkaart in het juiste geheugenkaartslot van het apparaat.
      opmerking:
    Als de geheugenkaart al is geplaatst, verwijder deze dan en plaats hem weer terug.
  2. Klik in het venster Automatisch afspelen dat verschijnt op Foto's importeren, Foto's weergeven of Map openen en bestanden weergeven.
  3. Volg de instructies op het scherm.
Video over het importeren en bekijken van afbeeldingen op een geheugenkaart
U kunt deze (Engelstalige) video gebruiken ter ondersteuning bij de stappen over hoe u afbeeldingen van een geheugenkaart importeert en bekijkt.
De volgende video toont hoe u afbeeldingen op een geheugenkaart kunt importeren en bekijken in Windows 7.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klik dan hier om de video op YouTube af te spelen.