Het bericht 'Vastgelopen wagen' wordt weergave voor de HP Officejet Pro 8500 Premier (A909n) en 8500 Wireless (A909g) All-in-One serie

Probleem
Het bericht 'Vastgelopen wagen. Open de toegangsklep van de wagen met printcartridges, verhelp de storing en druk op OK om door te gaan' wordt weergegeven op het bedieningspaneel van het product. Het afdrukken wordt gestopt en de wagen loopt vast tegen de linkerzijde van het apparaat.
Er kunnen zich ook de volgende symptomen voordoen:
  • Het apparaat drukt niet af.
  • Het apparaat stopt onverwachts met printen.
De oplossingen in dit document gebruiken
Probeer elke oplossing in dit document in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.
BELANGRIJK: Druk telkens als u een oplossing uitprobeert een zelftestrapport af om te controleren of de hardware correct functioneert. Voer de stappen in de onderstaande tabel uit om een zelftestrapport af te drukken.
Een zelftestrapport afdrukken
  1. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
  2. Raak Instellingen aan op het bedieningspaneel van het product.
  3. Raak Rapport afdrukken aan.
  4. Raak Zelftestrapport en vervolgens OK aan. Er wordt een zelftestrapport afgedrukt.
  opmerking:
Raadpleeg de stappen in deze tabel telkens nadat u een oplossing hebt uitgeprobeerd.
Oplossing één: Het product uitschakelen en vervolgens weer inschakelen
Volg deze stappen om het product uit en vervolgens weer in te schakelen om het afdrukmechanisme te resetten.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen. Ga verder met de volgende oplossing als het product niet wordt uitgeschakeld.
  2. Wacht 60 seconden.
  3. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
      opmerking:
    Het product kan een opwarmperiode hebben. Mogelijk knipperen er lampjes en verplaatst de wagen met cartridges zich. Wacht totdat het product klaar is met opwarmen voordat u verder gaat.
  4. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om te zien hoe u een zelftestrapport kunt afdrukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing twee: Vastgelopen papier verwijderen
De wagen met cartridges kan vastlopen door vastgelopen papier. Volg deze stappen om vastgelopen papier te verwijderen.
Verwijder alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring via de voorzijde van het product te verhelpen, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.
Stap twee: Vastgelopen papier verwijderen via de achterkant van het apparaat
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Ontkoppel de USB-kabel van de achterkant van het apparaat.
  3. Ontkoppel het netsnoer van de achterkant van het apparaat.
  4. Druk op de knoppen aan weerszijden van het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken (duplexmodule) en verwijder de duplexmodule.
    Afbeelding : De duplexmodule verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van de duplexmodule van de achterkant van het product
  5. Trek het vastgelopen papier voorzichtig tussen de rollen vandaan.
      let op:
    Als het papier scheurt terwijl u het uit de rollen haalt, is er de kans dat er meer papierstoringen zullen optreden. Controleer de rollen en wieltjes op gescheurde stukjes papier die in het apparaat kunnen zijn achtergebleven.
    Afbeelding : Afgescheurde stukjes papier verwijderen van de rollen
    Foto van het verwijderen van afgescheurde stukjes papier van de rollen
  6. Als u geen vastgelopen papier in het gebied van de achterklep ziet, drukt u op de vergrendeling boven op de duplexmodule en laat de klep zakken.
      Afbeelding : De duplexmodule openen
    1. Vergrendeling boven op de duplexmodule
    2. Klep van de duplexmodule
  7. Verwijder vastgelopen papier uit de duplexmodule.
  8. Controleer de rollen terwijl de duplexmodule is verwijderd. Controleer of er rollen ontbreken, of ze vrij kunnen bewegen en of ze enigszins meegeven als u erop drukt. Deze omstandigheden kunnen betekenen dat de rollen het papier niet goed invoeren. In dat geval moet u de duplexmodule vervangen.
    Afbeelding : De rollen in de duplexmodule controleren
    Foto van het controleren van de duplexmodule
  9. Sluit de klep van de duplexmodule en plaats de duplexmodule terug in de achterkant van het product.
    Afbeelding : Plaats de duplexmodule terug
    Afbeelding van het terugplaatsen van de duplexmodule
  10. Druk de duplexmodule in het apparaat totdat deze op zijn plaats vast klikt.
    Afbeelding : Maak de duplexmodule vast
    Afbeelding van het vastzetten van de duplexmodule
Stap drie: Vastgelopen papier verwijderen uit papierlade 1
Als u het vastgelopen papier niet via de achterkant van het apparaat kunt verwijderen, volgt u deze stappen om het papier via papierlade 1 te verwijderen.
  1. Verwijder al het papier uit de uitvoerlade.
  2. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  3. Haal het netsnoer uit het wandstopcontact.
  4. Til de uitvoerlade omhoog.
    Afbeelding : De uitvoerlade omhoog tillen
    Afbeelding van het optillen van de uitvoerlade
  5. Pak vastgelopen papier met beide handen voorzichtig vast en trek het naar u toe om het te verwijderen.
      let op:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk via de voorkant van het product. Als er stukjes gescheurd papier in het apparaat achterblijven, vergroot dat de kans dat er weer papier zal vastlopen, wat het afdrukmechanisme kan beschadigen.
  6. Klap de uitvoerlade naar beneden.
Stap vier: Vastgelopen papier verwijderen uit papierlade 2
  opmerking:
Papierlade 2 is een optioneel accessoire. Als u geen papierlade 2 hebt, gaat u verder met de volgende stap.
  1. Controleer of het product nog steeds is uitgeschakeld en losgekoppeld van het stopcontact.
  2. Til het product van lade 2 af.
    Afbeelding : Het apparaat van lade 2 af tillen
    Afbeelding van het optillen van het apparaat van lade 2
  3. Verwijder eventueel vastgelopen papier uit de onderkant van het product of uit lade 2.
  4. Bevestig het apparaat weer aan lade 2.
Stap vijf: Verhelp de papierstoring via de toegangsklep tot de wagen met cartridges
Volg deze stappen om vastgelopen papier via de toegangsklep tot de wagen te verwijderen. Volg deze stappen alleen als u alle voorgaande oplossingen hebt geprobeerd en het probleem zich blijft voordoen.
  1. Controleer of het product nog steeds is uitgeschakeld en losgekoppeld van het stopcontact.
  2. Open de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges openen
    Afbeelding van het openen van de klep van de wagen met cartridges
      opmerking:
    De wagen moet zich aan de rechterkant van het product bevinden, uit het zicht. Als de wagen zich aan de linkerkant bevindt, sluit u de klep van de wagen met cartridges en schakelt u het product in. Haal het netsnoer uit het stopcontact en open vervolgens de klep van de wagen met cartridges opnieuw.
  3. Zoek naar papierresten of ander vuil in het gebied van de wagen.
  4. Verwijder alle papierresten of voorwerpen die u kunt vinden.
      let op:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk via de voorkant van het product. Als er stukjes gescheurd papier in het apparaat achterblijven, vergroot dat de kans dat er weer papier zal vastlopen, wat het afdrukmechanisme kan beschadigen.
  5. Sluit de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges sluiten
    Afbeelding van het sluiten van de klep van de wagen met cartridges.
  6. Sluit de USB-kabel weer aan op de achterzijde van het product.
  7. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  8. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  9. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om te zien hoe u een zelftestrapport kunt afdrukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing drie: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen
Volg de onderstaande stappen om te controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Open de klep van de wagen met cartridges. Mogelijk probeert de wagen met cartridges zich naar de cartridgetoegang te verplaatsen. Als dit het geval is, laat de wagen dan naar die positie gaan.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges openen
    Afbeelding van het openen van de klep van de wagen met cartridges
  3. Koppel het netsnoer los van de achterzijde van het product zonder het product uit te schakelen.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen zodat u onderdelen met de hand kunt bewegen zonder dat u het risico loopt op een elektrische schok.
  4. Haal het netsnoer uit het wandstopcontact.
  5. Kijk binnenin het apparaat via de toegangsklep van de wagen of via de uitvoerlade om te zien waar de wagen vastzit. Zoek naar papier of een voorwerp dat de wagen zou kunnen tegenhouden.
      opmerking:
    U heeft misschien een zaklamp nodig om de binnenkant van het apparaat beter te kunnen zien.
    Afbeelding : Een zaklamp gebruiken om beter in het apparaat te kunnen kijken
    Foto van een zaklamp die gebruikt wordt om beter in het apparaat te kunnen kijken.
  6. Verwijder alle losse vellen papier of obstakels die u kunt vinden.
    Afbeelding : Voorbeeld van een obstructie in het gebied rondom de wagen
    Foto van papier dat de wagen belemmert
  7. Reik in het product via het toegangsgebied van de wagen of via de uitvoerlade en verplaats de wagen handmatig.
    • Als de wagen aan de rechterkant van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen aan de linkerkant van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen in het midden van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
  8. Controleer dat de wagen vrij kan bewegen over de breedte van het product.
  9. Sluit de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges sluiten
    Afbeelding van het sluiten van de klep van de wagen met cartridges.
  10. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  11. Sluit het netsnoer aan op het product en op het stopcontact
  12. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  13. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om te zien hoe u een zelftestrapport kunt afdrukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vier: De printkoppen verwijderen en terugplaatsen
Een verkeerde plaatsing of installatie van de printkoppen kan ervoor zorgen dat het apparaat de foutmelding geeft dat de wagen met cartridges is vastgelopen. Volg deze stappen om de printkoppen te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren.
Stap één: De printkoppen verwijderen
  1. Open de bovenklep van de printer. De wagen met cartridges verplaatst zich naar de linkerkant van het apparaat. Wacht tot de wagen stopt met bewegen voordat u verder gaat.
      opmerking:
    Als de wagen niet automatisch naar links gaat, houdt u de knop Ster (*) gedurende drie seconden ingedrukt. Wacht tot de wagen stopt met bewegen voordat u verder gaat.
  2. Til de bovenklep op en til vervolgens de vergrendeling van de printkop omhoog.
    Afbeelding : Til de bovenklep en de vergrendeling van de printkop omhoog
    Afbeelding: Open de bovenklep en til de vergrendeling van de printkop omhoog
  3. Pak de hendel van een printkop vast, til deze omhoog en gebruik hem dan om de printkop uit de houder te trekken.
    Afbeelding : Til de vergrendeling van de printkop omhoog
    Afbeelding: Til de vergrendeling van de printkop omhoog en gebruik deze om de printkop uit de sleuf te trekken
Stap twee: De printkop terugplaatsen
  1. Plaats de printkop in de kleurgecodeerde houder. Het label op de printkop moet overeenkomen met het label op de vergrendeling van de printkop. Druk stevig op de printkop om zeker te zijn dat er goed contact wordt gemaakt.
    Afbeelding : Plaats de printkoppen in de correcte kleurgecodeerde houders
    Afbeelding: Plaats de printkoppen in de correcte kleurgecodeerde houders
  2. Trek de vergrendeling van de printkop helemaal naar voren en druk deze vervolgens omlaag om ervoor te zorgen dat de vergrendeling goed vastzit. Het kan zijn dat u enige druk moet uitoefenen om de vergrendeling vast te maken.
    Afbeelding : De vergrendeling sluiten
    Afbeelding: Sluit de vergrendeling.
  3. Sluit de bovenklep.
    Afbeelding : De bovenklep sluiten
    Afbeelding: De bovenklep sluiten
  4. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om te zien hoe u een zelftestrapport kunt afdrukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vijf: Het netsnoer van het product rechtstreeks aansluiten op een stopcontact
Sluit het netsnoer van het apparaat rechtstreeks aan op een wandstopcontact om zeker te zijn dat de stroombron goed functioneert.
  1. Ontkoppel het netsnoer van de achterkant van het apparaat.
  2. Koppel het netsnoer los van een stekkerblok of piekbeveiliger.
  3. Het netsnoer rechtstreeks in een wandstopcontact steken
  4. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  5. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  6. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om te zien hoe u een zelftestrapport kunt afdrukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing zes: Een gedeeltelijke reset uitvoeren
Voer de volgende stappen uit om het apparaat te resetten.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Raak het pictogram voor de instellingen aan ()
  3. Ga naar Extra en raak het aan.
  4. Ga naar Standaardinstellingen herstellen en raak het aan. Een melding wordt weergegeven dat de Standaardinstellingen zijn hersteld.
  5. Druk op de knop Annuleren om terug te gaan naar het hoofdmenu.
  6. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om te zien hoe u een zelftestrapport kunt afdrukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als de testpagina wordt afgedrukt, maar u een ander probleem met de printer ervaart, gaat u naar HP introductiepagina voor productondersteuning en zoekt u naar een ander document dat betrekking heeft op de problemen die u ervaart.
      opmerking:
    Als de pagina voor de verkeerde regio of in de verkeerde taal wordt weergegeven, klikt u op de koppeling Regio - Taal rechtsboven in uw browser. U kunt vervolgens de juiste regio en taal selecteren.
  • Als het apparaat geen testpagina afdrukt, is er mogelijk een hardwareprobleem met het product. Ga verder met de volgende oplossing.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.