• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Een bekabeld thuisnetwerk maken (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers en werkstations met Windows 7.
Windows 7 biedt ondersteuning voor het installeren van meerdere computers in een thuisnetwerk. Het aansluiten van meerdere computers op een netwerk is een gemakkelijke manier om thuis bestanden te delen. In dit document staan instructies voor het maken en delen van mappen en bestanden in een bekabeld thuisnetwerk.
Voor meer informatie over een bepaalde stap klikt u op de kop of het bijbehorende plusteken (+) om de informatie uit te vouwen.
Een lokaal netwerk en het delen van bestanden instellen in Windows 7
Gebruik de stappen in dit gedeelte om een thuisnetwerk in te stellen met gebruik van standaard RJ-45-hardware en -kabels.
  opmerking:
Wanneer u stappen uitvoert in Windows, meld u dan aan als hoofdbeheerder. Normaal gezien is dit het eerste account dat werd gemaakt toen de computer voor het eerst werd ingeschakeld.
Voordat u begint met het instellen van een lokaal netwerk in Windows 7
Bevestig dat u de volgende hardware hebt en volg deze stappen:
  • Netwerkinterfacekaart (NIC) of een netwerkpoort op het moederbord voor elke computer. HP en Compaq computers zijn klaar voor verbinding met een netwerk en hebben geïnstalleerde netwerkinterfacekaarten. Bevestig dat de computer een RJ-45-netwerkpoort aan de achterkant heeft.
    Afbeelding : Vorm van een RJ-45-aansluiting
  • Netwerkhub (of router). U hebt mogelijk geen afzonderlijke netwerkhub nodig als uw huis is uitgerust met RJ-45-aansluitingen in de muur of als uw DSL- of kabelmodem RJ-45-poorten bevat (bepaalde modellen). Als u een netwerkhub nodig hebt, overleg dan met een netwerkspecialist in uw computerwinkel welke hub u het beste kunt gebruiken.
      opmerking:
    Een crossoverkabel kan worden gebruikt om twee computers zonder hub te verbinden. U kunt er echter maar twee computers mee verbinden en deze kabel kan niet worden verlengd.
  • Netwerkkabels voor elke computer.
  • Verbreek de verbinding met het internet. Als u een DSL- of kabelmodem hebt, koppel deze dan los.
  • Schakel eventuele firewallsoftware uit. Firewallsoftware kan het instellen van een netwerk hinderen. U kunt de firewall weer inschakelen nadat het instellen van het netwerk is voltooid.
Stap 1: De netwerkhardware en -kabels aansluiten voor het instellen van een lokaal netwerk
Doe het volgende om de netwerkhardware te installeren en de netwerkkabels aan te sluiten.
  1. Schakel de stroom in voor de netwerkhub of het andere netwerkapparaat. (Volg de instructies van de fabrikant).
  2. Sluit de computers aan op het netwerkapparaat. Als u een crossoverkabel gebruikt, sluit die kabel dan aan op de RJ45-netwerkpoorten op elke computer.
    Afbeelding : Voorbeeld van een mogelijke configuratie
  3. Sluit de netsnoeren van de computer aan en schakel de computers in.
Stap 2: Netwerkdetectie en het delen van bestanden inschakelen in Windows 7
Schakel Netwerkdetectie en bestanden delen in op elke computer in het netwerk. Volg onderstaande stappen om te beginnen met het instellen van het netwerk:
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik onder Netwerk en internet op Een thuisgroep en opties voor delen selecteren.
    Afbeelding : Netwerk en internet
    Het gedeelte Netwerk en internet van Configuratiescherm
  3. Klik in het venster met de instellingen voor de thuisgroep op Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen.
    Afbeelding : Instellingen voor thuisgroepen
    Venster met instellingen voor thuisgroepen
  4. Schakel netwerkdetectie en het delen van bestanden en printers in. Bekijk de andere instellingen en schakel ze in of uit.
    Afbeelding : Geavanceerde instellingen voor delen
    Geavanceerde instellingen voor delen
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.
Stap 3: Stations, mappen en bestanden delen in een netwerk met Windows 7
Volg deze stappen om niet-openbare mappen te delen met andere computers in een lokaal netwerk:
  1. Klik op Start en vervolgens op Computer.
  2. Blader naar de map die u wilt delen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map, selecteer Delen met en klik op Thuisgroep (Lezen), Thuisgroep (Lezen/Schrijven) of Bepaalde personen.
    Afbeelding : Delen met menu-opties
    Afbeelding van Delen met menu-opties
  4. Als u Bepaalde personen kiest, verschijnt het venster Bestandsdeling.
  5. Klik op de pijl omlaag en selecteer het account waarmee u wilt delen en klik op Toevoegen.
      opmerking:
    Het scherm Gebruikersaccountbeheer kan worden weergegeven. U moet dit venster accepteren om de noodzakelijke wijzigingen te kunnen maken.
    Afbeelding : Venster Bestandsdeling
    Venster Bestandsdeling
  6. Klik op een pijl onder Machtigingsniveau om het machtigingsniveau voor alle accounts of groepen in te stellen.
  7. Klik op Delen.
Stap 4: Een lokaal netwerk testen in Windows 7
Open het netwerkvenster in Windows 7 en blader door de gedeelde mappen op elke computer in het netwerk. Als u op de computer bestanden kunt lezen en openen van een externe computer, dan is de externe computer goed ingesteld. Blader vanaf elke computer in het netwerk naar elke beschikbare computer. Als u problemen tegenkomt, doorloopt u deze stappen opnieuw om te controleren of alle instellingen correct zijn.
Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Gedeelde bestanden en directory's openen in Windows 7.
Wanneer alle computers in het netwerk toegang hebben tot elkaar via het netwerk, gaat u verder met de volgende stap om internettoegang en de firewall in te schakelen.
Stap 5: Internettoegang en firewall voor een lokaal netwerk inschakelen
Nadat u hebt gecontroleerd of u op uw thuisnetwerk bestanden kunt overbrengen, maakt u verbinding met internet en schakelt u de internetverbinding in voor computers met internettoegang.
  let op:
Zorg ervoor dat elke computer met internettoegang goed is beveiligd tegen internetdreigingen. De internetverbinding op elke computer moet minimaal beschermd zijn door middel van een firewall en Windows moet bijgewerkt zijn wat betreft de recentste essentiële updates van Microsoft Windows Update. Als er kwaadaardige software op één computer binnenkomt, kan deze zich snel verspreiden door het gehele netwerk.
Gedeelde bestanden en directory's openen in Windows 7
Doe het volgende om gedeelde bestanden en directory's te openen in een lokaal netwerk:
  1. Zorg ervoor dat netwerkdetectie en bestanden delen is ingeschakeld.
  2. Klik op Start, Configuratiescherm, Netwerk en internet en vervolgens op Netwerkcentrum.
  3. Dubbelklik op Netwerk.
    Afbeelding : Netwerkcentrum
    Netwerkcentrum
  4. Het venster Netwerk wordt geopend en geeft computers met gedeelde mappen weer die worden gedetecteerd op lokale netwerken.
    Afbeelding : Computers op het netwerk met gedeelde mappen
    Venster Netwerk
  5. Dubbelklik op de computer waar u toegang toe wilt hebben.
  opmerking:
Wanneer u toegang probeert te krijgen tot gedeelde bestanden of directories kan het volgende foutbericht worden weergegeven:
Afbeelding : Geen toegang mogelijk
Geen toegang tot pc mogelijk
Deze fout kan de volgende oorzaak hebben:
  • Wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld en het gastaccount is ingeschakeld.
  • Het account heeft geen toestemming voor toegang tot de gedeelde computer. Dit komt gewoonlijk voor wanneer bepaalde rechten worden ingesteld op systemen met meerdere gedeelde mappen.
      opmerking:
    Bestandsdeling van Windows 7 geeft alle gedeelde mappen weer, ook de mappen waar u geen toegang toe hebt.
    Controleer het volgende om dit probleem op te lossen:
    • Het account heeft de juiste rechten om toegang te krijgen tot de computer.
    • De computernaam en de accountnaam zijn juist gespeld.
    • Controleer of de firewallsoftware op elke verbonden computer zodanig is ingesteld dat toegang wordt toegestaan.