HP pc's - Het maken van herstelschijven of opslaan van een herstelimage op een USB-flashstation (Windows 7)

Dit document is alleen van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 7.
Dit document beschrijft het maken van herstelmedia waarmee u uw computer naar de oorspronkelijke toestand kunt herstellen in geval van een ernstig probleem.
HP raadt sterk aan dat u herstelschijven of een herstel-USB-flashstation maakt zodra u uw computer ontvangt. Als uw HP desktopcomputer met Windows 7 niet over het HP herstelprogramma beschikt of als er geen herstelschijven of herstel-USB-station zijn gemaakt voordat de herstelpartitie werd beschadigd of verwijderd, moet u op internet een set HP herstelschijven zoeken die overeenkomen met uw modelnummer of een nieuw besturingssysteem installeren.
Met de HP herstelsoftware kunt u slechts één herstelback-up maken. Deze back-upbestanden bevatten de complete set van het originele besturingssysteem, de originele drivers en de originele applicatiesoftware die bij de pc werd geleverd.

Opties voor mediaherstel: Schijven of een USB-flashstation

Uw computer beschikt mogelijk over een of twee opties voor het maken van herstelmedia. Gebruik de optie die voor u het beste werkt.
Klik op Start (), Alle Programma's en vervolgens op Recovery Manager om vast te stellen welke opties voor het maken van herstelmedia er beschikbaar zijn.
  • Als Herstelschijven maken in de lijst wordt weergegeven, kunt u alleen schijven gebruiken.
  • Als Herstelmedia maken in de lijst wordt weergegeven, kunt u zowel schijven als een USB-flashstation gebruiken.
Volg een van de hieronder vermelde procedures, afhankelijk van de mediaopties van uw computer.

Veelgestelde vragen over het maken van HP herstelmedia

Waarom wordt het bericht 'Herstelschijf is gemaakt' weergegeven?

Wat moet ik doen als er fouten optreden tijdens het maken van schijven?

Wanneer ik een USB-flashstation probeer te maken, wordt mijn USB-opslagapparaat niet gedetecteerd. Waarom?

Wordt geïnstalleerde software, zoals Office, opgeslagen wanneer ik HP herstelmedia maak?