• Informatie

• Feedback

HP desktop-pc's - Problemen met bedrade toetsenborden oplossen (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktop-pc's met Microsoft Windows 7.
Gebruik deze informatie om veelvoorkomende problemen met het toetsenbord op te lossen.
opmerking:
U kunt het toetsenbord op toets- of hardwareproblemen testen met de HP Hardware Diagnostic tools die bij uw pc zijn geleverd. Zie het HP ondersteuningsdocument HP desktop-pc's - Testen op hardwareproblemen (Windows 7).
opmerking:
Als u het symptoom niet terugvindt in de volgende lijst en uw toetsenbord is draadloos, gebruik dan het ondersteuningsdocument Oplossing van problemen met het draadloze toetsenbord en de draadloze muis.

Toets zit vast

Als een toets vastzit in de ingedrukte positie, hoeft u het toetsenbord niet altijd te vervangen. De meeste toetsen kunnen gemakkelijk worden verwijderd door een mes onder de toets te plaatsen en de toets omhoog te wrikken. Nadat de toets is verwijderd, maakt u de onderkant van de toets en de sleuf van de toets in het toetsenbord schoon met een wattenstaafje met alcohol. Plaats de toets terug door deze weer op zijn plek vast te klikken.
Andere tips bij een vastzittende toets:
  • Schakel de pc uit voordat u aan het toetsenbord gaat werken.
  • Als het toetsenbord nog onder de garantie valt en een toets vastzit, kunt u het beste contact opnemen met HP om te bepalen of het toetsenbord kan worden vervangen voordat u een toets verwijdert. Als de toets vastzit omdat er vloeistof of een andere substantie in het toetsenbord terecht is gekomen, is het schoonmaken van het toetsenbord mogelijk de enige optie.
  • Langere toetsen, zoals de spatiebalk en de Enter-toets, hebben waarschijnlijk een klein metalen staafje voor steun. Dit staafje moet in de toets en het toetsenbord worden geplaatst voordat u de toets terugplaatst in het toetsenbord.
  • Toetsen op platte draadloze toetsenborden, zoals toetsenborden die worden gebruikt bij pc's uit de HP TouchSmart IQ serie, zijn veel moeilijker te vervangen. Overweeg het toetsenbord te vervangen voor dit soort toetsenborden.
Afbeelding : Een vastzittende toets verwijderen en schoonmaken
Een toets verwijderen

Als er eenmaal op een toets wordt gedrukt, worden er meerdere tekens getypt

Gebruik de volgende stappen om de herhaalvertraging van de toets aan te passen, indien twee of meer tekens verschijnen wanneer u eenmaal op een toets drukt in Windows 7:
  1. Klik op Start en typ toetsenbord in het vak Zoeken. Klik vervolgens op Toetsenbord onder Configuratiescherm.
    Afbeelding : De eigenschappen voor het toetsenbord openen
    De eigenschappen voor het toetsenbord openen
    Een venster met eigenschappen voor het toetsenbord verschijnt.
  2. Stel de schuifbalk voor Herhaalvertraging in op Lang. Klik op Toepassen en klik op OK.
    Afbeelding : De instelling voor tekenherhaling wijzigen
    Instelling voor Herhaalvertraging voor het toetsenbord

De pc maakt piepgeluiden tijdens het typen

Als de computer soms een piepgeluid voortbrengt tijdens het typen, dan zijn de wisseltoetsen of de plaktoetsen actief. De wisseltoetsen kunnen een piepgeluid voortbrengen wanneer de Lock-toetsen zijn ingedrukt. De plaktoetsen kunnen een piepgeluid voortbrengen wanneer de toetsen Ctrl, Alt, Shift en Lock zijn ingedrukt. Gebruik de volgende stappen om wisseltoetsen uit te schakelen in Windows 7:
  1. Klik op Start en typ Toegankelijkheid in het zoekvak. Selecteer Toegankelijkheid in de programmalijst.
    Afbeelding : Het Toegankelijkheidscentrum openen
    Het Toegankelijkheidscentrum openen
  2. Scroll omlaag op de pagina en selecteer Het gebruik van het toetsenbord vereenvoudigen.
    Afbeelding : De instellingen van het toetsenbord aanpassen
    De instellingen van het toetsenbord aanpassen
  3. Als Plaktoetsen inschakelen is geselecteerd, verwijdert u het vinkje. Klik vervolgens op Plaktoetsen instellen.
    Afbeelding : De plaktoetsen instellen
    De plaktoetsen instellen
    De pagina Plaktoetsen instellen wordt geopend.
  4. Verwijder het vinkje bij Plaktoetsen inschakelen wanneer SHIFT vijfmaal wordt ingedrukt.
    Afbeelding : De sneltoets van de plaktoetsen wijzigen
    De plaktoetsen instellen
  5. Klik op Toepassen en vervolgens op OK om terug te keren naar de pagina Het toetsenbord eenvoudiger in het gebruik maken.
  6. Verwijder het vinkje bij Wisseltoetsen inschakelen.
    Als U kunt Wisseltoetsen inschakelen door de toets Num Lock gedurende 5 seconden ingedrukt te houden is geselecteerd, verwijdert u het vinkje.
    Afbeelding : De instellingen van de wisseltoetsen wijzigen
    De instellingen van de wisseltoetsen wijzigen
  7. Klik op Toepassen en op OK en sluit vervolgens het Toegankelijkheidscentrum.
    Er worden geen piepgeluiden meer voortgebracht.

Het toetsenbord reageert traag als er op een toets wordt gedrukt

Als er een vertraging optreedt tussen het indrukken van de toets en het verschijnen van het teken op het scherm, is de functie 'filtertoetsen' waarschijnlijk geactiveerd. De functie 'filtertoetsen' biedt een grotere verscheidenheid aan opties voor het aanpassen van vertragingen en helpen voorkomen dat toetsen per ongeluk worden ingedrukt. Gebruik de volgende stappen om filtertoetsen uit te schakelen en het toetsenbord normaal te gebruiken in Windows 7:
  1. Klik op Start en typ Toegankelijkheid in het zoekvak. Selecteer vervolgens Toegankelijkheid in de programmalijst.
    Afbeelding : Het Toegankelijkheidscentrum openen
    Het Toegankelijkheidscentrum openen
  2. Scroll omlaag op de pagina en selecteer Het gebruik van het toetsenbord vereenvoudigen.
    Afbeelding : De instellingen van het toetsenbord aanpassen
    De instellingen van het toetsenbord aanpassen
  3. Verwijder het vinkje bij Filtertoetsen inschakelen. Klik vervolgens op Filtertoetsen instellen.
    Afbeelding : De filtertoetsen instellen
    De filtertoetsen instellen
  4. Verwijder op de pagina Filtertoetsen instellen de selectiemarkering naast Filtertoetsen inschakelen als Shift-rechts gedurende 8 seconden wordt ingedrukt.
    Afbeelding : De instellingen voor de filtertoets wijzigen
    De sneltoetsinstelling wijzigen
  5. Klik op Toepassen en op OK en sluit vervolgens het Toegankelijkheidscentrum.
    De toetsen zouden nu beter moeten reageren.

Er verschijnen verkeerde tekens tijdens het typen, bij het wijzigen van de taal voor het toetsenbord of bij een Dvorak-toetsenbord

Als de verkeerde tekens verschijnen wanneer u aan het typen bent of wanneer u een ander toetsenbord gebruikt dan het toetsenbord dat bij de pc werd geleverd, gebruik dan de volgende stappen om Windows te synchroniseren met het type toetsenbord dat u hebt:
  1. Klik op Start en typ regio in het zoekvak.
    Afbeelding : De pagina Land en taal openen
    De pagina Land en taal openen
  2. Klik op het tabblad Toetsenborden en talen en klik vervolgens op Toetsenborden wijzigen.
    Afbeelding : Knop Toetsenbord wijzigen
    Knop Toetsenbord wijzigen
    De pagina Tekstservices en invoertalen wordt geopend.
  3. Klik op Toevoegen.
    Afbeelding : Knop Toevoegen
    Knop Toevoegen
  4. Selecteer het toetsenbord dat u wilt gebruiken en klik op OK.
    Afbeelding : Een toetsenbord toevoegen
    Een toetsenbord toevoegen
  5. Selecteer het nieuwe toetsenbord in de lijst in het venster Tekstservices en invoertalen en klik op Omhoog totdat het toetsenbord het eerste item in de lijst is. Hiermee wordt dit het standaardtoetsenbord.
    Afbeelding : Knop Omhoog
    Knop Omhoog
  6. Klik op OK. U kunt het nieuwe toetsenbord nu gebruiken. Als het nieuwe toetsenbord goed werkt en u wilt het andere toetsenbord niet gebruiken, herhaal deze stappen dan en verwijder het toetsenbord dat u niet wilt gebruiken van het tabblad Algemeen van het venster Tekstservices en invoertalen.

Het toetsenbord werkt niet

Voordat u problemen met het toetsenbord gaat oplossen, moet u weten welk type bekabeld toetsenbord u hebt, door aan het einde van de kabel van het toetsenbord te kijken en de volgende afbeeldingen te vergelijken:
Verbindingstype van het toetsenbord
Afbeelding van de toetsenbordaansluiting
PS/2
USB
Als het toetsenbord niet meer reageert, drukt u tegelijkertijd op Ctrl en Esc en bekijkt u wat er gebeurt:
  • Als het startmenu van Windows wordt geopend, werkt het toetsenbord en reageert de software die u gebruikt niet meer. Selecteer het softwareprogramma met behulp van de muis en druk tegelijkertijd op Alt en F4 om het programma dat niet meer reageert te sluiten.
  • Als het startmenu van Windows niet wordt geopend, reageert het toetsenbord of het besturingssysteem niet meer. Gebruik de onderstaande stappen om de verbindingen te controleren en het toetsenbord te synchroniseren met het BIOS en met Windows.
Het toetsenbord resetten in Windows 7
  1. Sluit de computer af (niet opnieuw opstarten).
  2. Terwijl de pc volledig is uitgeschakeld, ontkoppelt u alle apparaten die op de pc zijn aangesloten, behalve de monitor.
  3. Inspecteer de aansluiting aan het einde van de kabel van het toetsenbord als u een PS/2-toetsenbord gebruikt. Als u gebogen pinnen ziet, probeer deze dan recht te buigen met de punt van een balpen waarvan de pen is ingetrokken. Als de pinnen zodanig zijn verbogen dat u deze niet meer kunt repareren of als er pinnen gebroken zijn, vervangt u het toetsenbord. Zorg ervoor dat er geen afgebroken pinnen vastzitten in een van de gaten in de PS/2-connector op de computer. Als dit wel het geval is, moet de pin uit het gat worden verwijderd voordat een ander toetsenbord kan worden aangesloten.
  4. Sluit het toetsenbord weer aan. Als u een USB-toetsenbord gebruikt, sluit het toetsenbord dan aan op een USB-aansluiting aan de achterkant van de pc die niet eerder is gebruikt.
  5. Schakel de computer in terwijl alleen het toetsenbord en de monitor zijn aangesloten. Laat Windows het Windows bureaublad openen, druk tegelijkertijd op Ctrl en Esc en bekijk wat er gebeurt:
    • Als het startmenu van Windows wordt geopend, werkt het toetsenbord nu. Er was een probleem met de verbinding. Gebruik de pijltoetsen om de computer af te sluiten. Sluit de andere apparaten, waaronder de muis, opnieuw aan.
    • Als het startmenu van Windows niet wordt geopend, is het toetsenbord mogelijk defect. Sluit het toetsenbord aan op een andere pc om te kijken of het defect is. Vervang het toetsenbord als het niet werkt op een andere computer. Als het toetsenbord werkt op een andere computer, sluit uw computer dan af en ga door met deze stappen:
  6. Sluit het toetsenbord weer aan op de pc.
  7. Zet de computer aan en druk meteen herhaaldelijk op de toets F8 tot het scherm Geavanceerde opstartopties verschijnt.
  8. Selecteer Veilige modus en druk op Enter.
    Als er een aanmeldscherm wordt geopend, meld u zich op de computer aan met een gebruikersaccount met beheerdersrechten. Druk op Enter als u het wachtwoord niet weet.
    Windows start in de Veilige modus.
  9. Klik op Start , typ apparaatbeheer in het zoekvak en druk op Enter.
    Afbeelding : Apparaatbeheer openen
    Apparaatbeheer openen
    Apparaatbeheer wordt geopend.
  10. Klik op Weergave en selecteer Verborgen apparaten weergeven.
    Afbeelding : Verborgen apparaten weergeven
    Verborgen apparaten weergeven
  11. Klik op de pijl naast Toetsenborden, klik met de rechtermuisknop op een naam van een toetsenbord die wordt vermeld onder Toetsenborden en klik op de knop Verwijderen om het apparaat uit Windows te verwijderen.
    Afbeelding : Knop Verwijderen
    Knop Verwijderen
  12. Blijf apparaatnamen verwijderen in de categorie Toetsenborden totdat alle apparaatnamen zijn verwijderd.
  13. Laat het toetsenbord aangesloten op de computer en start de computer opnieuw op.