• Informatie
    CORONAVIRUS (COVID10) Impact:

door de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus hebben we momenteel langere wachttijden aan de telefoon. Wij raden U aan om onze digitale oplossingen te proberen zoals de Virtuele Agent en onze Diagnostics tools. Op die manier bent u sneller geholpen. Instant Ink klanten verwijzen wij naar instantink.com. Daar worden de meeste van uw vragen beantwoord.

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP-pc's - Probleemoplossing trage internetverbinding (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 7.
De computer reageert niet meer of presteert minder goed nadat er verbinding met internet is gemaakt. Gebruik dit document voor het oplossen van de meest voorkomende problemen die veroorzaken dat de computer niet meer reageert of dat het surfen op internet langzaam gaat.

Stap 1: Spyware en adware-software opsporen en verwijderen

Wanneer de computer traag wordt nadat er verbinding met internet is gemaakt of als uw startpagina verandert in een pagina die u niet wilt, er ongewenste koppelingen op het bureaublad verschijnen of er herhaaldelijk reclamepop-ups verschijnen, is er waarschijnlijk spyware of adware op de computer geïnstalleerd. Spyware en adware is soms moeilijk handmatig te verwijderen. Raadpleeg het volgende HP ondersteuningsdocument voor meer informatie over spyware en hoe u spyware van de computer verwijdert: Informatie over spyware, adware en browser hijacking-software.

Stap 2: Scannen op virussen en virussen verwijderen

Veel virussen maken gebruik van een internetverbinding wanneer er een browservenster open is en kunnen ertoe leiden dat de computer trager wordt of niet meer reageert. Raadpleeg het volgende HP ondersteuningsdocument voor meer informatie over het scannen naar en verwijderen van virussen: Virussen op uw computer verwijderen en voorkomen (Windows 7, Vista, XP).
opmerking:
Na het scannen en verwijderen van spyware en virussen, voert u Windows Update uit om uw computer bij te werken..

Stap 3: Browser-pop-ups blokkeren

Een pop-up is een klein webbrowservenster dat wordt weergegeven op de voorgrond van de website die u bekijkt. Pop-upvensters openen vaak zodra u een website bezoekt en worden meestal gemaakt door adverteerders. Webbrowsers hebben functies genaamd pop-upblokkering die voorkomen dat pop-upvensters verschijnen. In de meeste pop-upblokkerende programma's kunt u het niveau van filtering kiezen dat u wilt, selecteer welke pop-ups u wilt laten weergeven en maak een zwarte lijst van die u niet wilt. Zie Pop-upvensters of advertenties blokkeren voor meer informatie.

Stap 4: Browsergeschiedenis wissen, tijdelijke internetbestanden verwijderen en de browserinstellingen in Internet Explorer opnieuw instellen

Voer de volgende stappen uit om tijdelijke bestanden te verwijderen die problemen kunnen veroorzaken en uw internetinstellingen te resetten:
opmerking:
Als u Internet Explorer als browser gebruikt, kunt u Internet Explorer uitvoeren zonder aanvullende onderdelen om te zien of sommige daarvan problemen veroorzaken. Om Internet Explorer te starten zonder aanvullende onderdelen, sluit u alle geopende browservensters en klikt u op Start, Bureau-accessoires, Systeemwerksets en selecteer vervolgens Internet Explorer (geen aanvullende onderdelen).
  1. Open Internet Explorer.
  2. Klik op Extra op de menubalk.
  3. Klik op Internetopties.
    Het venster Internetopties verschijnt.
  4. Klik op het tabblad Algemeen.
  5. Klik in het gebied Browsegeschiedenis op Verwijderen.
    Afbeelding : Internetopties - Tabblad Algemeen
    Internetopties - Tabblad Algemeen
    Het venster voor het verwijderen van de browsegeschiedenis wordt geopend.
  6. Klik erop om een selectiemarkering te plaatsen voor Tijdelijke internetbestanden en Geschiedenis. Klik vervolgens op Wissen.
    Afbeelding : De Browsegeschiedenis verwijderen
    De Browsegeschiedenis verwijderen
    Het bericht Bezig met het verwijderen van de browsegeschiedenis verschijnt.
  7. Klik op Sluiten om terug te keren naar de Internetopties wanneer de browsegeschiedenis verwijderd is.
  8. Klik op het tabblad Beveiliging en selecteer Alle zones opnieuw op het standaardniveau instellen.
    Afbeelding : De Beveiligingsinstellingen wijzigen
    De Beveiligingsinstellingen wijzigen
  9. Klik op het tabblad Inhoud en klik op SSL-status wissen.
    Afbeelding : De Content-opties wijzigen
    De Content-opties wijzigen
  10. Klik op het tabblad Geavanceerd, klik op de knop Resetten en klik vervolgens op Resetten in het bevestigingsvenster.
    Afbeelding : De Geavanceerde opties wijzigen
    De Geavanceerde opties wijzigen
  11. Er wordt een venster geopend waarin de instellingen worden getoond die gewijzigd worden.
    Afbeelding :
    Klik op Sluiten wanneer u klaar bent.
  12. Start Internet Explorer opnieuw.
  13. Maak verbinding met internet. Als de computer niet meer reageert of als de prestaties afnemen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 5: Netwerkdrivers bijwerken

Sommige problemen met het vastlopen van de computer zijn geïdentificeerd en opgelost door middel van driverupdates. Gebruik de volgende stappen om uw netwerkdriver bij te werken:
  1. Ga naar de webpagina HP klantenondersteuning.
    Selecteer desgevraagd uw land/regio.
  2. Voer de modelnaam van uw HP of Compaq computer in. Bijvoorbeeld SR1820NX of m7434n. Klik op Volgende.
  3. Selecteer Drivers.
  4. Selecteer op de pagina Drivers en downloads uw besturingssysteem in de vervolgkeuzelijst Uw besturingssysteem selecteren en klik op Volgende.
  5. Onder Stap 2: Een download selecteren klikt u op het plusteken + naast Driver - Netwerk om de lijst met beschikbare netwerkdrivers uit te vouwen.
  6. Selecteer de update voor de netwerk- of modemdriver in de lijst. Bijvoorbeeld Realtek RTL8139 LAN-driverupdate.
  7. Klik op de knop Downloaden.
  8. Wanneer de downloadbalk onderin uw scherm verschijnt, klikt u op Opslaan.
  9. Klik op Uitvoeren, zodra het downloaden is voltooid.
  10. Volg de aanwijzingen op het scherm om de download te voltooien.
  11. Start de computer opnieuw op en maak verbinding met internet. Als de computer niet meer reageert of slechter presteert, schakel dan programma's uit die automatisch worden geopend met Windows.

Stap 6: Software uitschakelen die samen met Windows wordt geopend

Verminder de hoeveelheid software die met Windows opent om te achterhalen of er een softwareconflict bestaat. Daartoe gebruikt u Microsoft Systeemconfiguratie (Msconfig) als volgt:
  1. Klik op Start en typ msconfig in het vak Zoeken.
    Afbeelding : Msconfig openen
    Msconfig openen
    Het venster Systeemconfiguratie verschijnt.
  2. Klik op Selectief opstarten op het tabblad Algemeen. Klik vervolgens om de selectiemarkering te verwijderen naast Opstartitems laden en klik op OK.
    Afbeelding : Selectief opstarten instellen
    Selectief opstarten instellen
  3. Start de computer opnieuw op.
Maak verbinding met internet. Als de computer niet meer reageert of als de prestaties afnemen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 7: Neem contact op met uw internetprovider

Bel uw internetprovider of ga naar diens website om te zien of uw provider momenteel technische moeilijkheden ondervindt. Als uw provider momenteel technische moeilijkheden heeft, zoals slechte latentie of lange wachttijden, moet u wachten tot de problemen zijn opgelost door uw ISP. En als uw ISP speciale software vereist die u moet gebruiken om verbinding te maken met internet, vraagt u of ze adviseren om de software opnieuw te installeren. In dat geval volgt u de instructies van uw ISP om de ISP-software te verwijderen en opnieuw te installeren.
Als deze geen problemen veroorzaakt, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 8: Toegang tot het internet van softwareprogramma's uitschakelen of aanpassen

Soms hebben softwareprogramma's automatisch toegang tot het internet. Dit wordt meestal gedaan om de software bijgewerkt te houden en om waarschuwingen te leveren over de beschikbaarheid van nieuwe producten. Soms loopt de software die verbinding maakt internet vast, bijvoorbeeld wanneer een softwareprogramma verbinding probeert te maken met een website die niet meer bestaat.
Voorbeelden van programma's die automatisch toegang zoeken tot het internet:
  • Java updater
  • Windows Media Center
  • Windows Update
  • Symantec Live Update
  • Adobe Acrobat
Symptomen en oplossingen met betrekking tot softwareprogramma's en internetverbindingsproblemen:
  • De verbinding met het internet wordt zeer traag of bevriest op een bepaald moment van de dag: Veel softwareprogramma's proberen updates of informatie te verkrijgen op regelmatig geplande tijdstippen. Windows Update probeert misschien elke nacht om 0:00 uur automatisch belangrijke updates voor Windows te downloaden en te installeren. Het probleem kan groter worden wanneer twee of meer softwareprogramma's tegelijkertijd proberen verbinding te maken met internet. Om dit op te lossen, schakelt u Automatische updates uit in de opties van de softwareprogramma's of past u de tijd aan waarop het softwareprogramma automatisch updates ophaalt (als een dergelijke optie beschikbaar is).
  • De verbinding met het internet wordt zeer traag of bevriest wanneer een softwareprogramma wordt geopend: Sommige softwareprogramma's proberen onmiddellijk verbinding te maken met het internet zodra dit mogelijk is. Schakel de verbindingsfunctie uit in de opties van het softwareprogramma of raadpleeg de ondersteuningswebsite van de softwareleverancier voor een oplossing. Zorg er bij het zoeken naar een oplossing voor dat u de juiste titel van de software gebruikt evenals de versie van het softwareprogramma als deze bekend is.
  • De verbinding met het internet wordt zeer traag of bevriest wanneer Windows wordt geladen: Wanneer Windows wordt opgestart en een internetverbinding beschikbaar komt, proberen veel softwareprogramma's verbinding te maken met het internet zodra de internetverbinding beschikbaar komt. Om dit op te lossen, voorkomt u dat software die internet gebruikt, tegelijkertijd met Windows wordt geladen (zie stap 5). Schakel Automatische updates uit in de opties van de softwareprogramma's of pas de tijd aan waarop het softwareprogramma automatisch updates ophaalt (als een dergelijke optie beschikbaar is).