• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer – Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP desktop-pc's - energie-opties beheren (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktopcomputers met Windows 7.
Dit document beschrijft modi voor energiebeheer van de computer. Computers kunnen verschillende opties, aansluitingen en configuraties ondersteunen; hierdoor kunnen de opties die beschikbaar zijn voor energiebeheer afwijken. De opties voor energiebeheer op uw computer kunnen enigszins afwijken van de opties die in dit document worden toegelicht.

Opties in het menu Start gebruiken om de energiestatus te wijzigen in Windows 7

Bij gebruik van de Aan/uit-knop op uw computer of door een optie voor een energiestand in het menu Start te gebruiken, slaat Windows standaard uw huidige werksessie in het geheugen op en gaat uw computer naar een stand met een laag energieverbruik, zodat u snel uw werk kunt hervatten.
Afbeelding : Opties van het menu Start
Opties van het menu Start
De volgende tabel beschrijft elke energiemodus-optie en de bijbehorende functie:
Naam
Beschrijving
Afsluiten
Gebruik Afsluiten alleen als u de stroom naar uw computer wilt uitschakelen of de computer gedurende een aantal dagen niet gaat gebruiken.
Andere gebruiker
Hiermee wordt de huidige gebruiker afgemeld en kan er snel worden aangemeld bij een ander Windows-account.
Afmelden
Hiermee wordt de huidige gebruiker uit Windows afgemeld.
Vergrendelen
Beveiligt de computer wanneer u gedurende korte tijd de computer verlaat. Zodra de computer vergrendeld is, is het scherm van Windows Welkom te zien. Typ uw wachtwoord om de computer te ontgrendelen.
Opnieuw opstarten
Hiermee wordt Windows gesloten, de computer afgesloten en de computer vervolgens opnieuw opgestart.
Slaapstand
Hiermee wordt de huidige sessie in het geheugen bewaard en de computer in een stand met laag energieverbruik geplaatst.

Energiebeheerschema's in Windows

Een energiebeheerschema is een verzameling hardware- en systeeminstellingen, waarmee de manier waarop uw computer energie gebruikt, wordt beheerd. U kunt energiebeheerschema's gebruiken om de hoeveelheid energie te beperken die de computer gebruikt, de prestaties te verbeteren, of beide in evenwicht te brengen.
Windows biedt de volgende standaardschema's om u te helpen bij het beheren van het energiegebruik:
Voeding aan
Beschrijving
Gebalanceerd (aanbevolen)
Balanceert prestaties automatisch met energieverbruik.
Energiebesparing
Bespaart energie door de systeemprestaties te reduceren.
Hoge prestaties
Maximaliseert systeemprestaties en reactiesnelheid.

Een energiebeheerschema selecteren in Windows 7

Volg de volgende stappen om een energiebeheerschema te selecteren:
  1. Klik op Start , Configuratiescherm en klik dan op Hardware en geluiden.
  2. Klik op Energiebeheer.
    Afbeelding : Energiebeheer
    Energiebeheer
  3. In het venster Selecteer een energiebeheerschema selecteert u het gewenste energiebeheerschema.
    opmerking:
    Sommige computers hebben mogelijk aangepaste schema's, zoals Energy Star; deze verschijnen eveneens in dit venster.
    Afbeelding : Een energiebeheerschema selecteren
    Een energiebeheerschema selecteren
  4. Sluit het venster Selecteer een energiebeheerschema.

Een energiebeheerschema in Windows 7 aanpassen

In alle energiebeheerschema's kunt u specifieke instellingen wijzigen. Neem de volgende stappen om de instellingen van het energiebeheerschema te wijzigen:
  1. Klik op Start , Configuratiescherm en klik dan op Hardware en geluiden.
  2. Klik op Energiebeheer.
  3. Klik op De schema-instellingen wijzigen naast het schema dat u wilt wijzigen.
    Afbeelding : De schema-instellingen wijzigen
    De schema-instellingen wijzigen
  4. Op de pagina Instellingen voor dit schema wijzigen kiest u de gewenste beeldscherm- en slaapstandinstellingen.
  5. Als u meer energie-instellingen wilt wijzigen, klikt u op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.
    Afbeelding : De beeldscherm- en slaapstandinstellingen wijzigen
    De beeldscherm- en slaapstandinstellingen wijzigen
  6. Op het tabblad Geavanceerde instellingen vouwt u de categorie uit die u wilt aanpassen; vouw de instellingen uit die u wilt aanpassen en kies vervolgens de waarden die u wilt gebruiken.
    Afbeelding : Geavanceerde energie-instellingen wijzigen
    Geavanceerde energie-instellingen wijzigen
  7. Als u klaar bent, klikt u op OK en op Wijzigingen opslaan.

Uw eigen energiebeheerschema maken in Windows 7

U kunt zelf een energiebeheerschema samenstellen afgestemd op de prestaties die u van uw notebook-pc verlangt. Als u bijvoorbeeld uw notebook-pc wilt gebruiken voor het kijken van films, kunt u een energiebeheerschema voor hoge prestaties maken met de naam Films en dat schema inschakelen op het moment dat u dat wilt. Ga als volgt te werk om uw eigen energiebeheerschema te maken.
  1. Klik op StartKlik op Configuratiescherm en klik dan op Hardware en geluiden.
  2. Klik op Energiebeheer.
  3. Klik in het linkerdeelvenster op Een energiebeheerschema maken.
    Afbeelding : Een energiebeheerschema is een
     Een energiebeheerschema is een
  4. Selecteer in het venster Een energiebeheerschema maken op een schema dat kenmerken heeft die u in uw nieuwe energiebeheerschema wenst, typ in het vak Naam van schema een naam voor het nieuwe schema en klik op Volgende.
    Afbeelding : Een energiebeheerschema maken
    Een energiebeheerschema maken
  5. Selecteer de slaap- en scherminstellingen die u wilt toepassen en klik op Maken. Het nieuwe schema verschijnt in het venster Selecteer een energiebeheerschema.
    Afbeelding : De naam van het nieuwe energiebeheerschema wordt weergegeven
    De naam van het nieuwe energiebeheerschema wordt weergegeven
  6. Sluit het venster Selecteer een energiebeheerschema.

De instellingen voor energiebesparende modi wijzigen

Windows bevat verschillende energiebesparende modi. In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de instellingen voor de volgende modi wijzigt:
  • Slaapstand: Windows gaat als standaard in de slaapstand als u de Aan/uit-knop gebruikt. Hiermee wordt uw huidige werksessie in het geheugen opgeslagen en schakelt de computer over op een stand met laag energieverbruik, zodat u uw werk snel kunt hervatten als u weer achter de computer gaat zitten.
  • Hybride slaapstand: De Hybride slaapstand is een slaapstand met een laag energieverbruik waarmee geopende programma's en documenten worden beschermd terwijl de computer zich in een stand met laag energieverbruik bevindt. In de hybride slaapstand slaat Windows geopende documenten en programma's op in het geheugen en op de vaste schijf.
  • Sluimerstand: De sluimerstand is een energiebesparende modus waarmee uw geopende documenten en programma's op uw vaste schijf worden opgeslagen en uw computer vervolgens wordt uitgeschakeld. Zodra u de computer weer wilt gebruiken, verlaat de computer snel de sluimerstand en zijn de geopende programma's en opgeslagen documenten weer beschikbaar. Van alle energiebesparende modi in Windows verbruikt de Sluimerstand de laagste hoeveelheid energie.
  • Afwezig-modus: Met de modus Afwezig kan de computer taken uitvoeren zoals het opnemen van tv-programma's of het delen van video en muziek, terwijl het lijkt alsof de pc is uitgeschakeld.
Klik op het plusteken (+) naast de betreffende procedure hieronder als u meer wilt weten over het wijzigen van de instellingen voor een energiebesparende modus.