HP pc's - Software verwijderen (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq pc's met Windows 7.
Het proces voor het verwijderen van software in Windows 7 wordt in dit document beschreven. Volg de stappen om ongewenste software te verwijderen van uw computer met Windows 7.

Software verwijderen met de functie Een programma verwijderen in Windows 7

Ga als volgt te werk om in Windows 7 programma's en softwarecomponenten van de vaste schijf van uw computer te verwijderen:
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen.
    Het venster Een programma verwijderen of wijzigen wordt geopend.
    Afbeelding : Een programma verwijderen of wijzigen
    Een programma verwijderen of wijzigen
  3. Selecteer het programma dat u wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen of Verwijderen/wijzigen boven in de programmalijst.
  5. Lees en reageer op meldingen die mogelijk worden weergegeven terwijl de software van uw computer wordt verwijderd.

Verwijderen van software niet vermeld in het venster Een programma verwijderen in Windows 7

Als het programma dat u wilt verwijderen, niet wordt vermeld in het venster Een programma verwijderen, gebruikt u de optie Een Windows-onderdeel in- of uitschakelen aan de linkerkant van het venster Programma's.
  1. Klik op Start en klik op Configuratiescherm. Klik op Programma's en klik op Windows-onderdelen in- of uitschakelen.
    Als u wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u de bevestiging.
    Afbeelding : Windows-onderdelen
    Windows-onderdelen
  2. Om een Windows-onderdeel in te schakelen, plaatst u een vinkje in het selectievakje ernaast en klikt u op OK.
    Om een Windows-onderdeel uit te schakelen, verwijdert u het vinkje in het selectievakje ernaast en klikt u op OK.

Een programma verwijderen in de Register-editor in Windows 7

Gebruik de volgende stappen alleen als u de software niet kunt vinden in het venster Een programma verwijderen of het venster Windows-onderdelen.
  let op:
Met de onderstaande procedure bewerkt u het Windows-register. Als het register niet goed bewerkt wordt, kan het gebeuren dat Windows niet opstart. Maak een back-up van het register en neem dan voorzichtig de volgende stappen.
  1. Klik op Start en voer regedit in het veld Zoekopdracht starten in. Klik op regedit.
    Afbeelding : Zoekresultaten voor regedit
    Zoekresultaten voor regedit
  2. Als u wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u de bevestiging.
    De Register-editor wordt geopend.
    Afbeelding : Register-editor
    Register-editor
  3. Maak een back-up van het register. Raadpleeg voor meer informatie Een back-up van het Windows-register maken.
  4. Zodra u een back-up van het register hebt gemaakt, klikt u op het plusteken naast de volgende sleutelnamen in het linkerdeel van de Register-editor:
    • HKEY LOCAL MACHINE
    • SOFTWARE
    • MICROSOFT
    • WINDOWS
    • CURRENT VERSION
    • UNINSTALL
  5. Selecteer onder Verwijderen de sleutelnaam van de software die u wilt verwijderen.
  6. Nu de softwarenaam is geselecteerd, dubbelklikt u op UninstallString in het rechtervenster.
  7. Selecteer de gehele tekst in het vak Waardegegevens.
  8. Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde tekst en klik op Kopiëren.
  9. Klik op Annuleren en sluit het venster Register-editor.
  10. Klik op Start .
  11. Klik met de rechtermuisknop in het zoekveld en selecteer Plakken.
    De waardegegevens van UninstallString die u net hebt gekopieerd, worden nu in dit vak geplakt.
  12. Druk op Enter.
  13. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software te verwijderen.