• Informatie

HP notebookcomputers - Een harde reset van een laptop uitvoeren

Dit document is van toepassing op HP laptops.
Een harde reset (of koude start) wist alle informatie van het computergeheugen zonder persoonlijke gegevens te wissen. Een harde reset uitvoeren kan mogelijk omstandigheden oplossen zoals: Windows reageert niet meer, een leeg beeldscherm, software loopt vast, het toetsenbord werkt niet meer of ander externe apparaten lopen vast.
opmerking:
Voor instructies om de fabrieksinstellingen van uw computer te herstellen, alle persoonlijke gegevens te wissen en de oorspronkelijke instellingen te herstellen, raadpleegt u Uw computer terugzetten op de fabrieksinstellingen (Windows 10, 8, 7).

Voordat u begint

Voordat u de computer opnieuw instelt:
  1. Koppel alle randapparaten los. Schakel de laptop in en test de computer zelf, sluit daarna pas alle randapparaten een voor een weer aan.
  2. Draai de computer om en zoek naar de klep van het accucompartiment.

Een laptop opnieuw instellen met een verwijderbare accu

Bekijk de video en raadpleeg de stappen voor informatie over het opnieuw instellen van uw HP laptopcomputer.

Een video over het uitvoeren van een harde reset op uw HP laptop met een verwijderbare accu

Een harde reset uitvoeren op een notebook met een verwijderbare accu:
  1. Schakel de computer uit.
  2. Maak de computer los van een poortreplicator of dockingstation, indien van toepassing.
  3. Koppel alle externe aangesloten randapparaten los, zoals USB-opslagapparaten, externe beeldschermen en printers.
  4. Koppel de netvoedingsadapter los van de computer.
  5. Verwijder de accu uit het accucompartiment.
  6. Houd met de batterij en het netsnoer losgekoppeld, de Aan/uit-knop ingedrukt voor ongeveer 15 seconden om eventuele restlading af te voeren uit de condensators.
  7. Plaats de accu en sluit de netvoediingsadapter weer aan op de laptop. Sluit echter nog geen randapparatuur aan.
  8. Druk op de aan/uit-knop om de computer in te schakelen.
    De computer start normaal op of er wordt een opstartmenu geopend.
    opmerking:
    Als uw computer niet opstart wanneer u op de aan/uit-knop drukt, is het opstartprobleem niet opgelost met een harde reset. Zie Extra bronnen voor verdere stappen voor probleemoplossing.
  9. Als er een opstartmenu wordt geopend, gebruikt u de pijltoetsen om Windows normaal starten te selecteren en drukt u op Enter.
  10. Nadat Windows is geopend, sluit u een voor een elk randapparaat weer aan dat was losgekoppeld tot alle apparaten opnieuw zijn aangesloten.
    Uw laptop is gereset. Na de harde reset is het een goed idee om Windows Update en HP Support Assistant uit te voeren om alle apparaatstuurprogramma's bij te werken. Zie Stuurprogramma's en software bijwerken met Windows Update (Windows 10, 8) en HP Support Assistant gebruiken (Windows 10, 8, 7) voor meer informatie.

Een laptop opnieuw instellen met een verzegelde of niet-verwijderbare accu

Bekijk de video en raadpleeg de stappen voor informatie over het opnieuw instellen van uw HP laptopcomputer.

Een video over het uitvoeren van een harde reset op uw HP laptop met niet-verwijderbare accu

opmerking:
Probeer een verzegelde batterij niet te verwijderen, omdat hierdoor uw garantie kan vervallen.
Een harde reset uitvoeren op een laptop met een verzegelde of niet-verwijderbare accu:
  1. Schakel de computer uit.
  2. Maak de computer los van een poortreplicator of dockingstation, indien van toepassing.
  3. Koppel alle externe aangesloten randapparaten los, zoals USB-opslagapparaten, externe beeldschermen en printers.
  4. Koppel de netvoedingsadapter los van de computer.
  5. Bij de meeste laptops kunt u de aan/uit-knop gedurende 15 seconden ingedrukt houden om te resetten.
  6. Sluit de netvoedingsadapter weer aan op de notebookcomputer, maar sluit nog geen randapparaten aan.
  7. Druk op de aan/uit-knop om de computer in te schakelen.
    De computer start normaal op of er wordt een opstartmenu geopend.
    opmerking:
    Als uw computer niet opstart wanneer u op de aan/uit-knop drukt, is het opstartprobleem niet opgelost met een harde reset. Zie Extra bronnen voor verdere stappen voor probleemoplossing.
  8. Als er een opstartmenu wordt geopend, gebruikt u de pijltoetsen om Windows normaal starten te selecteren en drukt u op Enter.
  9. Nadat Windows is geopend, sluit u een voor een elk randapparaat weer aan dat was losgekoppeld tot alle apparaten opnieuw zijn aangesloten.
    Uw laptop is gereset. Na de harde reset is het een goed idee om Windows Update en HP Support Assistant uit te voeren om alle apparaatstuurprogramma's bij te werken. Zie Stuurprogramma's en software bijwerken met Windows Update (Windows 10, 8)en HP Support Assistant gebruiken (Windows 10, 8, 7) voor meer informatie.