HP notebook-pc's - HP Wireless Assistant installeren en gebruiken (Windows 7, Vista, XP)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq notebook-pc's met Windows 7, Vista en XP.
De HP Wireless Assistant controleert de verbindingen met de draadloze kaart of kaarten van de notebook, zodat u WLAN, WWAN en draadloze Bluetooth-apparaten kunt beheren met een grafische interface. De HP Wireless Assistant geeft de status weer van alle draadloze apparaten zodat u alle of enkele van de draadloze apparaten in of uit kunt schakelen. Dit document beschrijft de installatie, configuratie en het gebruik van de HP Wireless Assistant. Een lijst met veelgestelde vragen (FAQ) is ook beschikbaar.
Afbeelding : HP Wireless Assistant
Scherm van HP Wireless Assistant
HP Wireless Assistant installeren
Bij zowel Windows Vista als Windows 7 is HP Wireless Assistant reeds geïnstalleerd als onderdeel van de standaardimage van HP. De toepassing is echter ook beschikbaar voor Windows XP. Als de toepassing is verwijderd of het besturingssysteem is gewijzigd, adviseert HP om de toepassing, evenals de nieuwste drivers voor de draadloze netwerkapparaten voor uw model en besturingssysteem, opnieuw te installeren.
HP Wireless Assistant configureren
U kunt het statuspictogram van HP Wireless Assistant in de taakbalk vinden.
Open de HP Wireless Assistant door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken en de optie Wireless Assistant openen te selecteren.
Als de toepassing HP Wireless Assistant is geïnstalleerd maar de pictogrammen niet worden weergegeven, wijzig dan de instellingen met behulp van de volgende stappen.
  1. Klik op Start, selecteer Configuratiescherm en klik vervolgens op Netwerk en internet.
  2. Klik op HP Wireless Assistant om een venster te openen waarin alle geïnstalleerde draadloze apparaten worden weergegeven. De status van elk apparaat wordt weergegeven. Klik op de knop Eigenschappen.
      opmerking:
    Als HP Wireless Assistant niet wordt weergegeven in Netwerk en internet, raadpleeg dan het gedeelte HP Wireless Assistant installeren.
    Afbeelding : HP Wireless Assistant
    HP Wireless Assistant met selectie
  3. In het scherm Instellingen selecteert u de optie Pictogram van HP Wireless Assistant in het systeemvak weergeven.
    Schakel desgewenst andere opties in of uit en klik op de knop Toepassen om de wijzigingen te aanvaarden.
    Afbeelding : HP Wireless Assistant verschijnt
    Scherm met instellingen van HP Wireless Assistant met selecties
De status van de draadloze netwerkapparaten controleren
De pictogrammen van HP Wireless Assistant in het systeemvak tonen de status van alle draadloze apparaten.
Pictogram geeft aan dat alle apparaten ingeschakeld en geactiveerd zijn. De draadloze apparaten zouden correct moeten functioneren.
Pictogram geeft aan dat alle apparaten uitgeschakeld of gedeactiveerd zijn. Beweeg de muisaanwijzer over het pictogram om de status te controleren.
Wireless Assistant openen
Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer deze optie om de gebruikersinterface van HP Wireless Assistant te openen.
Er wordt enkele seconden een statusbericht weergegeven wanneer de stroomschakelaar van het draadloze apparaat wordt in- of uitgeschakeld.
Veelgestelde vragen over draadloze apparaten
Heeft mijn pc een draadloos apparaat?
De meeste HP en Compaq notebooks die in of na 2004 zijn geproduceerd, beschikken over een draadloze netwerkkaart. Als u vragen hebt, raadpleegt u de productspecificaties voor uw model. Voor oudere notebooks en desktopcomputers zijn er externe draadloze netwerkkaarten die in een express card-sleuf of USB-poort kunnen worden gestoken.
Is er maar één type draadloze kaart?
Afhankelijk van het model kan een notebook over een draadloze WLAN-, WWAN- of Bluetooth-kaart beschikken. De WLAN- en Bluetooth-service kunnen gecombineerd zijn op dezelfde kaart. HP Wireless Assistant herkent en beheert alle geïnstalleerde draadloze kaarten.
Moet ik de schakelaar voor de draadloze verbinding aan de buitenkant van de behuizing gebruiken?
Er bevindt zich een stroomschakelaar aan de buitenkant van de behuizing of boven het toetsenbord waarmee u de stroomtoevoer naar de kaart fysiek kunt in- of uitschakelen. Sommige schakelaars kunnen echter ook softwarematig worden bediend. De meest voorkomende oorzaak voor een verbroken draadloze verbinding is dat de schakelaar voor de draadloze verbinding per ongeluk wordt verschoven.
Kan ik de draadloze verbinding altijd aan laten staan?
Wanneer ze niet gebruikt worden, kunnen draadloze kaarten worden uitgeschakeld. Zo wordt stroom bespaard wanneer u op de accu werkt.
Kan ik met elk draadloos netwerk verbinding maken?
Om de draadloze netwerkkaart van uw computer te kunnen gebruiken, moet u de naam van het draadloze netwerk (SSID) en het beveiligingswachtwoord kennen.
Maak voor de veiligheid van uw persoonlijke gegevens nooit een verbinding met een openbaar netwerk zonder beveiliging. Zie HP Guided Solution - Wi-Fi werkt niet op een HP Computer.
In het geval van Bluetooth-verbindingen, zelfs verbindingen met headsets of luidsprekers, moet u de koppelingsinstellingen configureren voor meer veiligheid. Zie Bluetooth-apparaten gebruiken (Windows 7).