HP notebook pc's - HP Advisor versie 3.x

Dit document is van toepassing op HP notebook pc's met Windows Vista of Windows 7.
HP Advisor is een hulpprogramma waarmee u eenvoudig toegang krijgt tot computerinformatie, inclusief garantiegegevens en aansluitingen op randapparaten, zoals printers. In dit document wordt omschreven hoe u de hulpprogramma's gebruikt die HP Advisor voorziet, hoe u de weergave minimaliseert, de weergave volledig sluit, of de standaardinstelling wijzigt zodat het programma niet wordt geopend bij het opstarten.

De nieuwste versie van HP Advisor versie 3.x van HP te downloaden

U bepaalt welke versie van HP Advisor u gebruikt door het programma te starten op Instellingen rechtsonder te klikken; klik vervolgens op de tab Info.
U kunt de nieuwste versie van HP Advisor op uw computer installeren door naar de webpagina Software en Driver Downloads te gaan, daar uw productnummer en besturingssysteem in te voeren en HP Advisor te selecteren.

HP Advisor openen

De eerste keer dat u HP Advisor opent, verschijnt de welkomstpagina. Lees de zelfstudies om bekend te raken met het softwareprogramma. Hierna wordt HP Advisor automatisch gestart met Windows en wordt het in de dock-weergave geopend.
Doe het volgende om HP Advisor handmatig te openen:
  1. Klik op Start .
  2. Klik op Alle programma's.
  3. Klik in de lijst Programma's op Hewlett-Packard en op HP Advisor.

HP Advisor gebruiken

U kunt HP Advisor gebruiken op het volledige scherm of in gedockte weergave, zoals beschreven in de volgende gedeelten:
  • HP Advisor-dock: is een snelmenubalk met Advisor-koppelingen (PC Dashboard, PC Alerts en PC Discovery) en uw favoriete snelkoppelingen naar toepassingen, websites en documenten.
  • PC Dashboard: meldt de status van beveiligingsinstellingen, back-ups, pc-waarschuwingen, opslagruimte en de resterende garantie.
  • PC Alerts: biedt toegang tot software-updates, ondersteuningswaarschuwingen en berichten van HP. Hier kunt u uw computer beheren, onderhouden en bijwerken, zodat deze goed blijft functioneren.
  • PC Discovery: hiermee voert u nieuwe en verschillende taken uit, zoals het bekijken en bewerken van foto's en albums, het luisteren naar en beheren van muziek, en het bekijken en maken van filmpjes en video's.
Als u meer informatie nodig hebt over het gebruik van HP Advisor, is er een demonstratie van de software. Voor toegang tot de demonstratie klikt u op Start, voert u Advisor in het zoekveld in en klikt u op Demo HP Advisor en PC Dock.
opmerking:
De productnaam, het productnummer en het serienummer zijn te zien in het onderste gedeelte van het hoofdvenster.

De zoekopdracht gebruiken

Met HP Advisor kunt u op het web zoeken. U kunt ook artikelen zoeken in Windows Help en ondersteuning. Gebruik de volgende stappen om te zoeken:
  1. Klik op de pijl in het zoekvak en selecteer vervolgens het soort zoekopdracht dat u wilt:
    Afbeelding : Zoekopties
    Zoekopties
    • Live Search - zoek op het web met Live Search.
    • Help en ondersteuning - zoek de artikelen in Windows Help en ondersteuning.
  2. Typ de trefwoorden in het zoekvak.
  3. Klik op de knop Zoeken .
  4. De zoekresultaten verschijnen in uw standaardbrowser.

Verhinderen dat HP Advisor wordt geopend bij het opstarten

Doe het volgende om de standaardinstelling te wijzigen en te verhinderen dat het HP Advisor-dock wordt geopend bij het opstarten:
  1. Open PC Dashboard en klik op de knop Instellingen.
  2. Verwijder het vinkje in het vakje bij Advisor PC-dock altijd starten bij opnieuw opstarten.
    Afbeelding : Verhinderen dat HP Advisor wordt geopend
    Verhinderen dat HP Advisor wordt geopend bij het opstarten.
  3. Klik op Toepassen.
Als u van gedachten verandert, kunt u HP Advisor weer zodanig instellen dat het programma automatisch wordt gestart bij het opstarten van de computer.