HP notebook pc's - Wachtwoorden creëren en beheren in Windows 7

Dit document is van toepassing op notebook pc's met Windows 7.
U moet een veilig wachtwoord maken om uw privacy te beschermen en te beheren op zowel internet als uw pc. Een veilig wachtwoord is moeilijk binnen korte tijd te raden door een computerprogramma of een vasthoudende persoon.

Tips voor het creëren van een veilig wachtwoord

Bij het creëren van een wachtwoord zijn er specifieke eigenschappen die uw wachtwoord sterker en moeilijker te raden maken. Hieronder staan enkele ideeën vermeld.

Een goed wachtwoord beschikt over de volgende kenmerken:

• Het bevat leestekens en/of nummers.
  • Het is een combinatie van hoofdletters en kleine letters.
  • Het bevat overeenkomstige vervangingstekens, zoals het cijfer '0' voor de letter 'O', het dollarteken '$' voor de letter 'S' en het cijfer '3' voor de letter 'E'.
  • Het bevat fonetische vervangingen, zoals 'Luv2Laf' voor 'Love to Laugh'.

Een slecht wachtwoord heeft een van de volgende kenmerken:

• Het wordt vermeld als een voorbeeld in het gedeelte voor het kiezen van een goed wachtwoord.
  • Het bevat persoonlijke informatie (bijv. uw naam, geboortedatum, etc.).
  • Het bevat woorden of acroniemen die in een woordenboek kunnen worden gevonden.
  • Het is een uitdrukking of term die gemakkelijk met u kan worden verbonden (bijv. uw hobby's, uw favoriete sportteam, de naam van uw huisdier, etc.).
  • Het is een reeks van letters op het toetsenbord (zoals de reeks 'asdf') of een reeks van opeenvolgende cijfers (zoals '1234').
  • Het bevat alleen cijfers, alleen hoofdletters of alleen kleine letters.
  • Het bevat herhalingen (bijv. aa11).

Tips voor het veilig houden van uw wachtwoord

Volg deze suggesties om uw wachtwoord veilig te houden.
  • Stuur uw wachtwoord nooit via e-mail naar iemand, zelfs niet naar uzelf.
  • Geef uw wachtwoord nooit aan iemand (bijv. collega's, familieleden, vrienden, etc.).
  • Wijzig uw wachtwoord regelmatig (elke 30 tot 90 dagen).
  • Schrijf uw wachtwoord nooit op.
  • Als het echt noodzakelijk is om uw wachtwoord te noteren, bewaar het dan uit de buurt van uw computer op een heel andere plaats.

Een back-up maken van een wachtwoord en een wachtwoord herstellen

Als u het moeilijk vindt wachtwoorden te onthouden, dan beschikt Windows 7 over de wizard Vergeten wachtwoord waarmee u de wachtwoord extern kunt opslaan op een USB thumb drive. Een externe USB thumb drive is een draagbaar apparaat waarop u gegevens kunt opslaan en met u mee kunt nemen.
U gebruikt de wizard Vergeten wachtwoord als volgt: klik op Start, typ wachtwoord en selecteer Een wachtwoordhersteldiskette maken in de lijst.

Wachtwoord toevoegen, verwijderen en bewerken in Windows 7

Volg de onderstaande stappen om uw wachtwoorden in Windows 7 te maken of te wijzigen:
  1. Klik op de knop Start linksonderaan uw scherm.
  2. Klik op Configuratiescherm.
  3. Klik op de link voor Gebruikersaccounts.
  4. Klik opnieuw op de link voor Gebruikersaccounts.
  5. Als er meerdere accounts zijn, klik dan op Een andere account beheren om alle accounts weer te geven.
  6. Dubbelklik op de gewenste account.
  7. Selecteer Een wachtwoord instellen, Het wachtwoord wijzigen of Het wachtwoord verwijderen.
  8. Na selecteren van de actie sluit u het venster om de wijzigingen op te slaan.
Een veilig wachtwoord helpt bij het beschermen van de veiligheid van uw gegevens.