• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook pc's - Fouten in Windows 7 oplossen met Probleemrapporten en oplossingen

Dit document is van toepassing op HP notebook pc's met Windows 7.
Programma's op uw computer lopen soms vast of reageren niet meer. Dit kan gebeuren vanwege diverse redenen - driverproblemen, fouten met geheugentoewijzing, conflicten met andere programma's die worden uitgevoerd enzovoort. Wanneer dit gebeurt, geeft Windows 7 mogelijk een probleemrapport.
Probleemrapporten helpen Windows problemen te herkennen en u over oplossingen te informeren. U kunt automatisch of handmatig naar oplossingen voor het probleem zoeken.
Bij het zoeken naar oplossingen gaat Windows 7 naar een Microsoft-database om te bepalen of er een oplossing bestaat. Als dit het geval is, krijgt u een melding van Windows 7 met de stappen die u moet nemen om het probleem op te lossen of om te voorkomen dat het in de toekomst optreedt. Zoeken naar een oplossing betekent niet altijd dat er al een antwoord beschikbaar is. Het is mogelijk dat het probleem nog niet eerder is gemeld.
U kunt het probleem aan Microsoft melden door informatie over de fout naar een Microsoft-database te sturen via uw internetverbinding. Dit vrijwillige onderzoek stelt Microsoft in staat op de hoogte te blijven van problemen. Een bedrijf moet een probleem kennen om het te kunnen oplossen. Hoe meer mensen informatie inzenden, hoe groter de kans is dat er snel een oplossing voor het probleem wordt ontwikkeld.
Bij het doorgeven van een fout wordt er alleen informatie over het specifieke probleem verzonden. Er worden absoluut geen persoonlijke gegevens met de details van het probleem meegestuurd. Uw foutrapport kan niet aan uw computer worden gekoppeld.
Handmatig rapporteren en oplossingen verkrijgen
Als u niet eerder hebt aangegeven dat het hulpprogramma Probleemrapporten en oplossingen automatisch mag worden uitgevoerd, dan kunt u het hulpprogramma nu handmatig uitvoeren om patches en oplossingen die mogelijk voor computer beschikbaar zijn te verkrijgen. Volg hiervoor de onderstaande stappen.
  1. Klik op Start en typ Rapporten in het zoekveld. Selecteer hierna Alle Probleemrapporten weergeven.
    U kunt ook op Start > Configuratiescherm klikken. Selecteer vervolgens Systeem en beveiliging. (Deze optie is het eenvoudigst te vinden in de weergave Configuratiescherm).
  2. In het venster Probleemrapporten controleren verschijnt een lijst probleemrapporten. Klik met de rechtermuisknop op een probleem en selecteer de optie Naar een oplossing zoeken in het menu. Houd er rekening mee dat er op deze manier alleen wordt gezocht naar een oplossing voor het geselecteerde probleem en niet voor de hele lijst.
    Afbeelding : Het venster Probleemrapporten controleren
  3. U kunt ook naar oplossingen voor problemen zoeken door te klikken op Start, Configuratiescherm, Systeem en beveiliging en Actiecentrum. Klik op Onderhoud en vervolgens Zoeken naar oplossingen.
    Afbeelding : Zoeken naar oplossingen
Windows 7 zoekt nu in de online Microsoft-database naar oplossingen voor deze problemen op de computer. Als er een oplossing wordt gevonden, geeft de computer u de noodzakelijke verdere instructies. Als er geen oplossing wordt gevonden, verschijnt er een venster met de melding dat Microsoft nog steeds op zoek is naar een oplossing en u het probleemrapport later nog eens moet controleren.