HP LaserJet M1319f multifunctionele printer - Problemen oplossen met de faxinstellingen

Probleem
In dit document vindt u informatie over het controleren van de productinstallatie, onder andere de aansluiting van een antwoordapparaat of telefoon, het gebruik van een kenmerkend belsignaal en de configuratie van faxinstellingen.
De antwoordmodus instellen
Als de telefoon rinkelt maar het faxapparaat niet antwoordt, dient u te controleren of de antwoordmodus correct is ingesteld. Bekijk de volgende vijf opties om te bepalen welke instructies van toepassing zijn op uw installatie.
Optie één: Specifieke faxtelefoonlijn
Volg deze methode als u een telefoonlijn hebt die niet is aangesloten op andere apparaten (met inbegrip van een antwoordapparaat of een andere telefoon).
  1. Druk op de knop Instellingen ().
  2. Gebruik de pijltoetsen () om Systeeminstellingen te selecteren, selecteer Instelling ontvangen faxberichten, selecteer Antwoordmodus, selecteer Automatisch en druk vervolgens op OK.
Optie twee: Telefoon-antwoordapparaat
Volg deze methode als u een telefoon-antwoordapparaat (TAM) hebt dat de telefoonlijn deelt met uw apparaat.
  1. Sluit het antwoordapparaat aan op de hulptelefoonpoort aan de achterzijde van het apparaat.
  2. Druk op de knop Instellingen ().
  3. Gebruik de pijltoetsen () om Systeeminstellingen te selecteren, selecteer Instelling ontvangen faxberichten, selecteer Antwoordmodus, selecteer TAM en druk vervolgens op OK.
Optie drie: Telefoontoestel aangesloten op het apparaat met automatische antwoordmodus
Volg deze methode als het telefoontoestel aangesloten is op uw apparaat.
  1. Druk op de knop Instellingen ().
  2. Gebruik de pijltoetsen () om Systeeminstellingen te selecteren, selecteer Instelling ontvangen faxberichten, selecteer Antwoordmodus, selecteer Fax/Tel en druk vervolgens op OK.
Optie vier: Service voor specifieke belsignalen
Met de service voor specifieke belsignalen kunt u meer dan één telefoonnummer toewijzen aan dezelfde lijn. Als u zich op deze service abonneert, heeft elk nummer een ander belpatroon. U kunt het apparaat instellen voor het beantwoorden van binnenkomende oproepen die een bepaald belpatroon hebben. Volg deze methode als u bij uw telefoonmaatschappij een abonnement hebt op de service voor specifieke belsignalen.
  1. Stel het specifieke belsignaal (enkel, dubbel of driedubbel) zodanig in dat het overeenkomt met het belpatroon dat bij het faxnummer werd geleverd. Neem contact op met uw telefoonprovider om te controleren welk patroon u hebt, als u niet zeker weet wat uw belsignaal is.
  2. Druk op de knop Instellingen ().
  3. Gebruik de pijltoetsen () om Systeeminstellingen te selecteren, selecteer Instelling ontvangen faxberichten, selecteer Antwoordmodus, selecteer Automatisch en druk vervolgens op OK.
Optie vijf: Handmatige antwoordmodus
U moet aanwezig zijn om een faxbericht in de handmatige modus te kunnen ontvangen. Het apparaat zal geen oproepen beantwoorden tenzij dit wordt gevraagd.
Druk op Start Fax tijdens een binnenkomende oproep of neem de hoorn op en toets 1-2-3 in om de procedure voor het handmatig ontvangen van faxberichten te starten.
  1. Druk op de knop Instellingen ().
  2. Gebruik de pijltoetsen () om Systeeminstellingen te selecteren, selecteer Instelling ontvangen faxberichten, selecteer Antwoordmodus, selecteer Handmatig en druk vervolgens op OK.
DSL-telefoonservice
HP producten ondersteunen het faxen op een analoge telefoonlijn. Als uw faxlijn gebundeld is met een DSL-internetservice, hebt u een hoogpasfilter nodig op de telefoonlijn van uw apparaat. Neem contact op met de DSL-provider of koop een DSL-filter als u er nog geen hebt.
  opmerking:
Probeer een andere filter te gebruiken als u al een hoogpasfilter heeft. De hoogpasfilter kan defect zijn.
Telefoonlijnsplitter
Als u een telefoonlijnsplitter gebruikt, dient u de telefoonlijnsplitter te verwijderen en de telefoon aan te sluiten via de hulppoort aan de achterzijde van het apparaat.
Telefoon aangesloten op het apparaat
Voer de volgende stappen uit als een telefoon is aangesloten via de hulppoort aan de achterzijde van het apparaat.
  1. Controleer of de telefoon correct is opgehangen.
  2. Controleer of de telefoon niet wordt gebruikt voor een telefoongesprek tijdens het verzenden van het faxbericht.
VOIP-telefoonservice
  1. Neem contact op met uw internet-provider om te controleren of faxfuncties ondersteund worden.
      opmerking:
    Voor sommige bedrijven hebt u eventueel een adapter nodig.
  2. Neem contact op met uw VOIP-provider voor de aanbevolen snelheid van de faxmodem.
  3. Druk op de knop Instellingen ().
  4. Gebruik de pijltoetsen () om Faxinstellingen te selecteren, selecteer Alle faxapparaten, selecteer Faxsnelheid en vervolgens de snelheid die uw VOIP-provider u aanbeveelt.