• Informatie

HP notebook-pc's - De schermrotatie wijzigen (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP notebook pc's met Windows 10.
U kunt het beeldscherm vergrendelen om te voorkomen dat het scherm automatisch wordt gedraaid of de schermstand wordt gewijzigd.

De schermrotatie vergrendelen in de tabletmodus

Gebruik de functie Draaivergrendeling om de automatische schermrotatie uit te schakelen wanneer u de computer in de tabletmodus gebruikt.
  1. Klik op het pictogram Onderhoudscentrum op de taakbalk.
    U kunt het Onderhoudscentrum ook openen door op de toets met het Windows-logo + A te drukken op het toetsenbord.
  2. Klik op Draaivergrendeling.
    De tegel wordt blauw wanneer u de functie draaivergrendeling inschakelt.
    Draaivergrendeling selecteren om de automatische schermrotatie uit te schakelen

De schermstand wijzigen in de desktopmodus

De functie Draaivergrendeling is niet beschikbaar wanneer u de computer in de desktopmodus gebruikt. Gebruik Windows-instellingen om de schermstand te wijzigen.
  1. Zoek in Windows naar Instellingen en open deze functie.
  2. Klik in het menu Instellingen op Systeem.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu onder Afdrukstand en selecteer een optie in de lijst.
    Een optie selecteren in het vervolgkeuzemenu Afdrukstand