• Informatie

HP notebookcomputers - Een webcam testen met YouCam Webcam (Windows 10, 8, 7)

Dit document is van toepassing op HP notebooks met Windows 10, Windows 8 of Windows 7.
Voer deze stappen uit om camera- en videocapaciteit te testen van een webcam met Cyberlink YouCam en om problemen op te lossen.

YouCam openen

Open de softwareapplicatie om de webcam met Cyberlink YouCam te testen.
  1. Zoek in Windows naar YouCam en open deze functie of klik op het pictogram YouCam op het bureaublad.
  2. Als de YouCam niet wordt weergegeven in de lijst met zoekresultaten, downloadt en installeert u de nieuwste versie van de software van de website van CyberLink YouCam (in het Engels).
  3. Wanneer de applicatie wordt geopend, verschijnt de webcamafbeelding op scherm.
Als YouCam wordt geopend en er verschijnt een afbeelding op het scherm gaat u verder met de volgende sectie om verder te gaan met de test.

De webcam testen door een video op te nemen en af te spelen

Gebruik de YouCam-software om een video op te nemen met behulp van de volgende stappen om te controleren of de webcam goed werkt.
  1. Klik op het pictogram Videocamera op de werkbalk.
  2. Klik op Opnemen om te beginnen met opnemen.
  3. Laat YouCam een aantal seconden opnemen en klik op Stop om de opname te stoppen.
    opmerking:
    De stopknop verschijnt alleen op de werkbalk nadat u een opname bent begonnen.
  4. Dubbelklik op de miniatuurafbeelding op het benedenpaneel om de videoclip te bekijken.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de miniatuurafbeelding in het benedenpaneel en selecteer Geselecteerde media verwijderen om de videoclip te verwijderen.

De webcam testen door een foto te nemen

Voer de volgende stappen uit om een foto te nemen.
  1. Klik op het pictogram Camera op de werkbalk.
  2. Druk op de sluiterknop om de foto te nemen.
  3. Klik op de miniatuurafbeelding in het benedenpaneel om de foto te bekijken.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de miniatuurafbeelding in het benedenpaneel en selecteer Geselecteerde media verwijderen om de afbeelding te verwijderen.

Foutbericht wordt weergegeven bij het openen van YouCam

De YouCam-applicatie wordt niet geopend of er wordt een foutbericht weergegeven in de trant van:
Kan geen verbinding maken met dit videoapparaat (USB-videoapparaat).
Selecteer een ander opnameapparaat via Instellingen of sluit elke applicatie die gebruikmaakt van dit videoapparaat en start YouCam opnieuw op.
Volg onderstaande stappen om het foutbericht op te lossen.
opmerking:
Het webcamstuurprogramma kan maar door één programma tegelijk worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld YouCam niet openen en gebruiken terwijl u een videoconferentie voert met een IM-programma. Als er secundaire videoapplicaties op de computer worden geopend sluit u deze om verder te gaan met testen.

Stap 1: De webcamhardware controleren in Apparaatbeheer

1. Zoek Apparaatbeheer in Windows en open dit.
  2. Dubbelklik in Apparaatbeheer op Imagingapparaten.
  3. Controleer dat de webcam of het video-apparaat wordt vermeld onder Imagingapparaten. Ga naar Het webcamstuurprogramma bijwerken als de webcam wordt vermeld. Als dat niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.
    Afbeelding : Apparaatbeheer
    Apparaatbeheer
  4. Als er geen webcam of video-apparaat wordt vermeld, selecteert u Imagingapparaten en selecteert u Zoeken naar hardwarewijzigingen om naar de webcam of het videoapparaat te zoeken.
    opmerking:
    Als er geen hardware is gevonden na het uitvoeren van de scan, is er mogelijk een hardwareprobleem met de webcam. Neem contact op met HP via het tabblad Contact opnemen met HP boven aan deze pagina voor ondersteuning.
  5. Als er een webcam of video-apparaat wordt gevonden, klikt u met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteert u inschakelen.
  6. Open YouCam om te zien als de applicatie wordt geopend met de geselecteerde webcam. Ga verder met Stap 2 als het probleem hiermee niet is opgelost.

Stap 2: Het webcamstuurprogramma bijwerken

1. Zorg dat u een verbinding hebt met internet.
  2. Dubbelklik in Apparaatbeheer op Imagingapparaten.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de webcam of het video-apparaat en selecteer Stuurprogrammasoftware bijwerken.
  4. Selecteer in het venster Stuurprogrammasoftware bijwerken Automatisch naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware zoeken.
    Afbeelding : Venster Stuurprogramma's bijwerken
    Venster Stuurprogramma's bijwerken
  5. Nadat het bericht Windows heeft de stuurprogrammasoftware bijgewerkt of De beste stuurprogrammasoftware voor uw apparaat is al geïnstalleerd en klik op Afsluiten.
  6. Open YouCam om te zien of de applicatie wordt geopend en of het bijgewerkte stuurprogramma het foutbericht heeft opgelost.

Er wordt geen afbeelding weergegeven in YouCam viewer

Als YouCam wordt geopend maar het scherm weergeeft het CyberLink YouCam-logo in plaats van een afbeelding is er mogelijk een incompatibel apparaat als standaard geselecteerd.
Afbeelding : Openingsscherm van YouCam
Openingsscherm van YouCam
Voer onderstaande stappen uit om dit probleem met de webcamweergave op te lossen.
  1. Open YouCam en klik op het pictogram Instellingen .
  2. Klik in het menu Instellingen op het pictogram webcam .
  3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Opnameapparaat uw webcam of USB-videoapparaat.
    opmerking:
    Als geen webcamopnameapparaat wordt vermeld, gaat u naar de taak Controleren of de webcamhardware wordt herkend in Apparaatbeheer.
    Afbeelding : Menu Instellingen
    Menu Instellingen
  4. Klik op OK om de selectie te accepteren.
  5. Sluit de YouCam-software af en start de software opnieuw op om een afbeelding te bekijken.