• Informatie

• Feedback

HP Deskjet D1400 en D1500 printerseries - Cartridges vervangen en uitlijnen

Inleiding

In dit document wordt beschreven hoe u de cartridges vervangt.

Video over het vervangen van cartridges

U kunt deze video gebruiken om te leren hoe u de cartridges kunt vervangen of ter ondersteuning van de volgende stappen. Het product dat in de video wordt getoond, kan enigszins afwijken van uw apparaat, maar de stappen blijven dezelfde.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.

Cartridges vervangen

Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om een vervangende cartridge te installeren en uit te lijnen.

Stap één: De oude cartridge verwijderen

1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Open de klep van het apparaat en wacht totdat de wagen met cartridges zich naar het midden van het apparaat verplaatst.
  3. Zodra de wagen met cartridges inactief en stil is, drukt u een cartridge voorzichtig omlaag om deze los te maken; trek de cartridge daarna uit de wagen.
      Afbeelding : De cartridge voorzichtig omlaag drukken
      Afbeelding: De cartridge voorzichtig omlaag drukken
    1. Driekleurencartridge
    2. Zwarte of foto kleurencartridge

Stap twee: De nieuwe cartridge gereedmaken

Haal de cartridge uit de verpakking en gebruik het roze lipje om de plastic tape voorzichtig te verwijderen.
Afbeelding : De plastic tape verwijderen
De plastic tape verwijderen
opmerking:
Raak de koperkleurige contactpunten of de spuitmondjes niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
Afbeelding : De elektrische contactpunten of spuitmondjes niet aanraken
De elektrische contactpunten of spuitmondjes niet aanraken

Stap drie: De oude cartridge vervangen

1. Open de klep van het apparaat en wacht totdat de wagen met cartridges zich naar het midden van het apparaat verplaatst.
  2. Zodra de wagen met cartridges inactief en stil is, houdt u de driekleurencartridge voor de linkerhouder, met de koperen contactpunten naar beneden en naar het apparaat toe gericht.
  3. Houd de cartridge vast met de voorzijde van de cartridge iets naar boven getild en plaats de cartridge in de houder.
    Afbeelding : De printcartridge plaatsen
    De cartridge in de houder plaatsen
  4. Druk de cartridge goed aan totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : De cartridge goed in de houder drukken
    De cartridge goed in de houder drukken
      let op:
    Wanneer u de cartridge plaatst en hem in de houder drukt, leun dan niet op het product voor steun. Hierdoor kan de wagen uit de juiste positie worden getild.
    Afbeelding : De bovenkant van het product niet vastpakken voor steun
    De bovenkant van het product niet vastpakken voor steun
  5. Herhaal stap 2 tot en met 5 voor de zwarte cartridge en plaats deze in de rechterhouder.
    opmerking:
    Mogelijk is bij uw apparaat geen zwarte cartridge inbegrepen. Deze is niet nodig voor het functioneren van het apparaat.
  6. Sluit de bovenklep.

Stap vier: De nieuwe cartridge uitlijnen

Gebruik één van deze methoden om de nieuwe cartridge uit te lijnen.