• Informatie

HP desktop pc's, monitors en tv's - Over HDMI

Dit document is van toepassing op alle HP tv's, monitors en pc's met een HDMI-interface.
HDMI (High-Definition Multimedia Interface)-aansluitingen worden gewoonlijk gebruikt voor high-definition (HD) digitale video en audio. Het is beschikbaar op digitale apparaten zoals tv's, decoderkastjes, audio/video-ontvangers (AVR), grafische kaarten voor pc's, dvd-spelers en andere apparaten.
Vele All-in-One pc's hebben zowel HDMI-in- als HDMI-uit-poorten.
  • HDMI-in-poort - deze poort ontvangt signalen van een externe videobron, zoals een set-top box of een dvd-speler. Om over te schakelen naar de HDMI-ingang, wijzigt u de monitor modus op de OSD-controller of -knop.
    opmerking:
    Deze stappen kunnen variëren, afhankelijk van de computer.
  • HDMI-uit-poort - deze poort verstuurt video-en audio signalen naar een extern beeldscherm, projector of tv.

HDMI-specificaties

Onderstaand volgt een samenvatting van de HDMI-standaard voor 1.3:
opmerking:
Mogelijk vindt u dat de consumentenelektronicafuncties die geleverd worden door HDMI niet ondersteund worden op uw HDMI-beeldapparaat aangezien hiervoor extra functionaliteit is vereist in het apparaat.
  • HDMI draagt exclusief digitale signalen.
  • Eén HDMI-kabel brengt zowel high-definition video als audio over.
  • Er zijn standaard- en miniconnectorformaten beschikbaar en er kunnen adapters gebruikt worden om de twee types aan te sluiten.
  • Ondersteunt videoresoluties van 480p, 720p, 1080i, 1080p/60, NTSC en PAL.
  • Ondersteunt digitale audio met een breed aantal kanalen.
  • Bandbreedte met enkele link van 340 MHz (10,2 gigabits per seconde)
  • Ondersteunt tot 48-bits kleurdiepte.
  • Raadpleeg de Officiële HDMI-website (Engelstalige site) voor de meest recente specificaties en meer gedetailleerde informatie
    .

HDMI en DVI

HDMI en DVI kunnen een vergelijkbare beeldkwaliteit overbrengen. HDMI-video is compatibel met DVI mits gebruik van een adapter. Audio wordt niet ondersteund door DVI.

HDMI gebruiken

Zorg dat beide digitale apparaten (zoals dvd-speler, AVR -systeem) HDMI ondersteunen. Sluit het digitale apparaat aan op de HDMI-connector op de HDTV of monitor met behulp van een HDMI-kabel.
Afbeelding : HDMI connector
Categorie 2 HDMI-kabels ondersteunen 1080P of hogere videodefinitie.
Configureer de HDTV en het digitale apparaat voor gebruik van HDMI. Raadpleeg (HP WWSG) de HDTV voor specifieke instructies en documentatie over het apparaat.
  • Als u een HDMI-aansluiting vanaf een dvd-speler of decoderkastje gebruikt, om audio door de HDMI-kabel te horen, moet u mogelijk de audio instellen op PCM of HDMI vanaf het menusysteem op het scherm van het apparaat.
  • Wanneer u HDMI vanaf een computer gebruikt, bevindt de HDMI-connector zich op de grafische kaart aan de achterkant van de computer. Stel de instelling voor ingebouwde audio in het BIOS op Automatisch om HDMI audio te activeren en zorg ervoor dat HDMI audio geselecteerd is als de hoofdinvoer voor audio in Windows 'Eigenschappen van audio' vanuit het Configuratiescherm. Raadpleeg HDMI-geluid gebruiken met een desktopcomputer voor meer informatie over het gebruik van HDMI met een computer.

Problemen oplossen

Problemen met beeldkwaliteit: Gebruik een HDMI-kabel van vijf meter of korter. Langere kabels kunnen een signaalafzwakking tot gevolg hebben en mogelijk een verlies van audio- en videokwaliteit veroorzaken. Gebruik een kabel van hogere kwaliteit (categorie 2) of een signaalversterker voor het overbruggen van langere afstanden.
Geen beeld: Zorg ervoor dat de invoerbron op het weergaveapparaat zodanig is ingesteld dat de juiste HDMI-aansluiting wordt gebruikt - in het bijzonder als uw tv of monitor meer dan één HDMI-connector heeft. Wanneer uw tv bijvoorbeeld is aangesloten op een dvd-speler met gebruik van HDMI 2, moet u ervoor zorgen dat de dvd-speler werd ingesteld om HDMI te gebruiken in het menu en zorg ervoor dat de invoerbron van de tv is ingesteld op HDMI 2.
Geen audio: Zorg ervoor dat HDMI audio geactiveerd is in het digitale bronapparaat en dat de audio-aansluiting in de correcte aansluiting voor DTV audio-uitgang zit.
Als u gebruikmaakt van een DVI-naar-HDMI adapter, moet u afzonderlijke audiokabels aansluiten tussen het apparaat dat de audio en het videosignaal verstuurt, en een ander apparaat dat in staat is om audio af te spelen (dit kan de tv of monitor zijn die ook gebruikt wordt om video weer te geven als het apparaat luidsprekers en afzonderlijke audio-ingangen heeft).
Als u probeert om audio te versturen via HDMI vanaf een pc, moet u ervoor zorgen dat de instelling voor ingebouwde audio in het BIOS is ingesteld op Auto en zorg ervoor dat HDMI audio geselecteerd is als de hoofduitvoer voor audio in het besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows 'Eigenschappen van audio' in het Configuratiescherm).

Meer informatie over HDMI

Raadpleeg de volgende websites voor meer gedetailleerde informatie.