Cartridges vervangen voor HP Photosmart C3100 All-in-One printerserie

Inleiding
In dit document wordt beschreven hoe u een cartridge in het product vervangt.
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.
In de volgende video ziet u hoe u printcartridges vervangt.
  opmerking:
Deze video toont de HP Photosmart C3180. Het uiterlijk van het product kan enigszins afwijken van uw product, maar de stappen blijven hetzelfde.
.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klik hier om de video op YouTube af te spelen.
Voer deze stappen uit om de cartridges te vervangen.
Stap één: De oude cartridge verwijderen
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
      let op:
    Als het product uit staat worden de printcartridges niet vrijgegeven, zodat u ze niet kunt vervangen. U kunt het product beschadigen als u de cartridges probeert te verwijderen terwijl ze niet veilig aan de rechterkant vergrendeld zijn.
  2. Open de cartridgeklep. De wagen met cartridges verplaatst zich naar de rechterkant van het product.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    De cartridgeklep openen
  3. Wacht tot de wagen met cartridges stilstaat en druk dan voorzichtig op een cartridge om deze te ontgrendelen.
    • Als u de driekleurencartridge vervangt, verwijdert u de cartridge uit de houder aan de linkerkant.
    • Als u de zwartcartridge of de fotocartridge vervangt, verwijdert u de cartridge uit de houder aan de rechterkant.
      Afbeelding : Locaties van de cartridges
      Locaties van de cartridges
    1. Houder voor de driekleurencartridge
    2. Houder voor de zwartcartridge en fotocartridge
  4. Verwijder de cartridge uit de houder door deze weg van het product te trekken.
      opmerking:
    U kunt de lege cartridge recyclen. Het recyclingprogramma van HP is in veel landen/regio's beschikbaar. Het programma biedt u de mogelijkheid lege cartridges gratis te recyclen.
Stap twee: De nieuwe cartridge gereedmaken
  1. Verwijder de nieuwe cartridge uit zijn verpakking en let erop dat u uitsluitend het zwarte plastic aanraakt.
  2. Gebruik het roze lipje om de plastic tape te verwijderen.
      Afbeelding : De plastic tape verwijderen
      Verwijder de plastic tape en raak de elektrische contactpunten of de spuitmondjes niet aan
    1. Koperkleurige elektrische contactpunten
    2. Plastic tape met roze treklipje (moet voorafgaande aan de installatie worden verwijderd)
    3. Spuitmondjes onder tape
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten of de spuitmondjes niet aan. Als u deze delen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektronische verbindingen.
    Afbeelding : Raak de koperkleurige contactpunten of de spuitmondjes niet aan
    Raak de koperkleurige contactpunten of de spuitmondjes niet aan
Stap drie: De nieuwe cartridge installeren
  1. Plaats de nieuwe cartridge in een lichte hoek in de juiste houder om de nieuwe cartridge te installeren.
    • Installeer de driekleurencartridge in de linkerhouder.
    • Installeer de zwartecartridge of fotocartridge in de rechterhouder.
    Afbeelding : De cartridge in de desbetreffende houder plaatsen
    De cartridge in de desbetreffende houder plaatsen
  2. Druk de cartridge stevig in de wagen totdat deze op zijn plaats vastklikt.
  3. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    De cartridgeklep sluiten
Stap vier: De nieuwe cartridge uitlijnen
Nadat u de nieuwe cartridge hebt geïnstalleerd, lijnt het product de cartridges uit en drukt het een uitlijnpagina af. Dit kan enkele minuten duren.
Volg deze stappen als de cartridge-uitlijning niet automatisch start, om zeker te stellen dat het product de uitlijnpagina kan afdrukken:
  1. Zorg dat het product is ingeschakeld.
  2. Zorg ervoor dat er ongebruikt gewoon wit papier in de invoerlade is geplaatst.