HP Photosmart printers - 'Inktsysteemfout' wordt weergegeven

Dit document is bedoeld voor HP Photosmart printers die gebruikmaken van 02, 363, 17, of 801 inktcartridges met niet-verwijderbare printkoppen.
Een foutbericht Inktsysteem wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer of de computer en de printer drukt niet af. Het foutbericht kan worden weergegeven met verschillende nummers en letters (een alfanumerieke code), zoals 0xc18xxxxx.
HP raadt u aan legitieme inktbenodigdheden van HP te gebruiken. HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten of opnieuw gevulde cartridges niet garanderen. Als u geen legitieme HP cartridges gebruikt, kunnen problemen wellicht niet worden verholpen met de stappen in dit document. Ga naar hp.com/go/anticounterfeit als u de echtheid van uw cartridges wilt controleren.
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.
Stap 2: De printer resetten
In sommige gevallen kan het verwijderen van de inktcartridges en het opnieuw instellen van de printer het foutbericht verwijderen.
  1. Zet de printer aan.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel de USB-kabel aan de achterzijde van de printer los. Als uw printer beschikt over een netwerk of draadloze verbinding, laat uw computer dan aangesloten op het netwerk.
  4. Verwijder de inktcartridges uit de printer.
  5. Trek het netsnoer uit de achterkant van de printer en uit het stopcontact of stekkerblok terwijl de printer is ingeschakeld.
  6. Wacht minstens 60 seconden.
  7. Steek de stekker weer in het stopcontact.
      opmerking:
    Sluit het netsnoer vervolgens opnieuw aan op de printer en een stopcontact.
  8. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  9. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
    De printer heeft mogelijk een opwarmperiode. Het is mogelijk dat de printerlampjes knipperen en de wagen beweegt.
  10. Wacht tot het opwarmingsproces is voltooid en de printer stil is voordat u verdergaat.
  11. Plaats de inktcartridges en sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
  12. Als er een prompt verschijnt over het afdrukken van een kalibratiepagina, drukt u deze pagina af.
  13. Sluit de USB-kabel weer op de achterkant van de printer aan als u deze eerder hebt losgekoppeld.
  14. Probeer af te drukken.
    Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.
Stap 3: De firmware bijwerken (alleen HP Officejet Pro 8500A printers)
Als u een printer hebt uit de HP Officejet Pro 8500A e-All-in-One printerserie, is voor uw printer mogelijk een firmware-update vereist. Bepaal of een firmware-update nodig is en download vervolgens de nieuwe firmware.
Als uw printer geen Officejet Pro 8500A e-All-in-One printer is, gaat u naar de volgende stap.
  opmerking:
Als de printer is verbonden met een netwerk met internettoegang, kunt u de firmware van de printer vanaf het bedieningspaneel bijwerken en in de meeste gevallen wordt de firmware automatisch bijgewerkt zonder dat hiervoor tussenkomst van een gebruiker nodig is. Dit kan alleen worden uitgevoerd als webservices is ingeschakeld.
Druk een statusrapport voor de printer af vanaf het bedieningspaneel en controleer vervolgens op bijgewerkte firmware.
  1. Schakel de printer in en plaats papier in de Invoerlade.
  2. Tik op het bedieningspaneel van de printer op de pijl naar rechts .
  3. Tik op Instellingen .
    Het menu Setup wordt weergegeven.
  4. Tik op de pijl omlaag en tik op Rapporten.
  5. Tik op Statusrapport voor de printer.
    Het statusrapport van de printer wordt afgedrukt.
  6. Identificeer de huidige firmwareversie op het Statusrapport voor de printer.
  7. Ga naar HP software en drivers downloaden om te kijken of er een nieuwere firmwareversie voor uw printer is.
  8. Selecteer uw printermodel.
  9. Klik op Firmware.
  10. Vergelijk de versie die beschikbaar is op het web met het statusrapport voor de printer.
    • Als de versie overeenkomt met het statusrapport voor de printer, gaat u verder met de volgende stap.
    • Als de firmwareversie niet overeenkomt met het statusrapport voor de printer, volgt u de instructies voor het bijwerken van uw printer.
Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.
Stap 4: Laat de printer nakijken
Als het probleem met de vorige stappen niet is opgelost, moet u de printer laten nakijken.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.