HP Officejet 7200, 7300 en 7400 All-in-One printerserie - De foutmelding 'Verhelp de vastgelopen wagen en druk op OK om verder te gaan' wordt weergegeven

Probleem
De foutmelding 'Verhelp de vastgelopen wagen en druk op OK om verder te gaan' verschijnt tijdens het afdrukken op het bedieningspaneel van het apparaat.
Mogelijk treden ook de volgende symptomen op:
  • Het apparaat drukt niet af.
  • De wagen zit vast en beweegt niet meer.
  • Het apparaat maakt een luid knarsend geluid.
De oplossingen in dit document gebruiken
Probeer elke oplossing in dit document in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.
BELANGRIJK: Druk telkens als u een oplossing uitprobeert een zelftestrapport af om te controleren of de hardware correct functioneert. Voer de stappen in de onderstaande tabel uit om een zelftestrapport af te drukken.
Een zelftestrapport afdrukken
  1. Plaats gewoon, wit papier in de invoerlade.
  2. Druk op de knop Instellingen.
  3. Druk op 2 en vervolgens op 5.
    Het menu Rapport afdrukken wordt weergegeven en het apparaat drukt een zelftestrapport af.
  opmerking:
Voer de stappen in deze tabel uit telkens nadat u een van de oplossingen hebt uitgeprobeerd.
Oplossing één: De All-in-One uit- en weer inschakelen
Volg deze stappen om het apparaat in en vervolgens weer uit te schakelen om het afdrukmechanisme te resetten.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Wacht 15 seconden.
  3. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat weer in te schakelen.
      opmerking:
    Mogelijk duurt de opwarmperiode van het apparaat twee minuten. Mogelijk knipperen er lampjes en verplaatst de wagen met cartridges zich. Wacht totdat het apparaat klaar is met opwarmen voordat u verder gaat.
  4. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing twee: Vastgelopen papier verwijderen
De wagen met cartridges kan vastlopen door vastgelopen papier. Volg deze stappen om vastgelopen papier te verwijderen.
Stap één: Al het losse papier verwijderen
Haal alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerladen.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring te verhelpen via de voorkant van het apparaat, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.
Stap twee: Verwijder vastgelopen papier via de achterkant van de All-in-One
Volg deze stappen om vastgelopen papier via de achterkant van het product te verwijderen. Indien er geen module voor het dubbelzijdig afdrukken (duplexmodule) is geïnstalleerd aan de achterzijde van het apparaat, gaat u verder met de volgende sectie om vastgelopen papier via de achterklep te verwijderen.
De papierstoring in de duplexmodule voor automatisch dubbelzijdig printen verhelpen
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Maak de USB- of Ethernet-kabel aan de achterzijde van het apparaat los.
  3. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  4. Verwijder de duplexmodule voor automatisch dubbelzijdig afdrukken van de achterzijde van het apparaat. Druk op de knoppen aan elke zijde van de duplexmodule en trek deze vervolgens naar u toe.
    Afbeelding : De Duplexer verwijderen
    Afbeelding: De duplexmodule verwijderen
  5. Trek vastgelopen papier voorzichtig uit de rollen, binnen in het apparaat.
      let op:
    Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u of er stukjes papier op de rollen of wieltjes in het apparaat zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven, kan het papier later weer vastlopen.
  6. Druk op de vergrendeling bovenop de duplexmodule en laat de klep zakken.
    Afbeelding : Open de klep van de duplexmodule
    Afbeelding van het openen van de duplexmodule
  7. Verwijder het vastgelopen papier voorzichtig uit de duplexmodule.
  8. Sluit de duplexmodule weer op de achterzijde van het apparaat aan.
  9. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  10. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
Verwijder het vastgelopen papier via de achterklep.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  3. Verwijder de achterklep. Duw op de lipjes op de achterklep en trek de achterklep weg van het product.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van de achterklep
  4. Trek het papier voorzichtig tussen de rollen vandaan.
      let op:
    Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u of er stukjes papier op de rollen of wieltjes in het apparaat zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven, kan het papier later weer vastlopen.
    Als u etiketten afdrukt, kijkt u of er etiketten op het etiketvel ontbreken. Als er etiketten ontbreken, zoekt u ze in het apparaat en verwijdert u ze heel voorzichtig.
  5. Plaats de achterklep terug.
Stap drie: Vastgelopen papier verwijderen via de voorkant van de All-in-One
Als u het vastgelopen papier niet kunt verwijderen via de achterkant van het apparaat, volgt u deze stappen om het te verwijderen via de voorkant.
  1. Open de klep van de wagen met cartridges.
      Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges openen
      Afbeelding van het openen van de klep van de wagen met cartridges
    1. Klep van de wagen met cartridges
    2. Wagen
  2. Trek het papier voorzichtig tussen de rollen vandaan.
      opmerking:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk via de voorkant van het product. Als er stukjes gescheurd papier in het apparaat achterblijven, is de kans groot dat er later weer papier vastloopt en daardoor kan het afdrukmechanisme beschadigen.
  3. Sluit de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges sluiten
    Afbeelding van het sluiten van de klep van de wagen met cartridges
  4. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  5. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  6. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing drie: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen
Volg de onderstaande stappen om te controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Open de klep van de wagen met cartridges. Mogelijk probeert de wagen met cartridges zich naar de cartridgetoegang te verplaatsen. Als dit het geval is, laat u de wagen naar die positie gaan.
      Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges openen
      Afbeelding van het openen van de klep van de wagen met cartridges
    1. Klep van de wagen met cartridges
    2. Wagen
  3. Koppel het netsnoer zonder het apparaat uit te schakelen los van de achterkant van het apparaat.
      let op:
    U moet het netsnoer loskoppelen zodat u onderdelen met de hand kunt bewegen zonder dat u het risico loopt op een elektrische schok.
  4. Haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
  5. Kijk in het product om te zien waar de wagen met cartridges vastzit en controleer vervolgens of er gescheurde stukjes papier of andere voorwerpen zijn die de wagen met cartridges kunnen blokkeren.
      opmerking:
    U hebt mogelijk een zaklamp nodig om bepaalde delen beter te kunnen zien.
  6. Reik met uw hand via de cartridgeklep in het apparaat en verplaats de wagen handmatig.
    • Als de wagen aan de rechterkant van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen aan de linkerkant van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen in het midden van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
  7. Verwijder stukjes papier of eventuele andere obstructies.
  8. Controleer of de wagen met cartridges vrij kan bewegen over de gehele breedte van het apparaat door de wagen voorzichtig naar links en vervolgens naar rechts te duwen.
  9. Sluit de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges sluiten
    Afbeelding van het sluiten van de klep van de wagen met cartridges
  10. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  11. Steek de stekker van het netsnoer weer in het wandstopcontact.
  12. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
      opmerking:
    Mogelijk duurt de opwarmperiode van het apparaat twee minuten. Mogelijk knipperen er lampjes en verplaatst de wagen met cartridges zich. Wacht totdat het apparaat klaar is met opwarmen voordat u verder gaat.
  13. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vier: De cartridges verwijderen en terugplaatsen
Als de printcartridges niet goed zijn geplaatst of geïnstalleerd, kan de wagen vastlopen. Volg deze stappen om de cartridges te verwijderen en vervolgens weer terug te plaatsen.
Stap één: De cartridges verwijderen
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep en wacht totdat de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
      Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges openen
      Afbeelding van het openen van de klep van de wagen met cartridges
    1. Klep van de wagen met cartridges
    2. Wagen
  3. Til de vergrendelingen van de cartridges omhoog.
    Druk bovenop de vergrendeling en trek de onderkant van de vergrendeling vervolgens naar buiten om deze los te maken.
      Afbeelding : Druk de vergrendeling omlaag
      Afbeelding van het omlaag drukken van de cartridge
    1. Cartridgevergrendeling voor de drie-kleuren cartridge
    2. Cartridgevergrendeling voor de zwarte cartridge, fotocartridge en grijze fotocartridge
  4. Druk de cartridge omlaag zodat deze wordt ontgrendeld en trek de cartridge naar u toe uit de houder.
    Afbeelding : De cartridge verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van de cartridge
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de spuitmondjes niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De contactpunten of spuitmondjes niet aanraken
    De contactpunten of spuitmondjes niet aanraken
  5. Controleer onder en rond de wagen met cartridges op obstructies. Verwijder eventueel aanwezige obstructies.
Stap twee: De cartridges terugplaatsen
  1. Houd de cartridge zo vast dat de spuitmondjes omlaag wijzen en de contactpunten naar de wagen gericht zijn.
  2. Schuif de cartridge onder een lichte opwaartse hoek in de lege houder en duw de cartridge dan voorzichtig naar voren totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : Schuif de cartridge terug in de lege sleuf
    Afbeelding van het terugschuiven van de cartridge in de lege sleuf
  3. Druk de cartridge aan totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : Druk de vergrendeling omlaag
    Afbeelding van het omlaag drukken van de cartridge
  4. Herhaal deze stappen voor de andere cartridge.
  5. Sluit de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges sluiten
    Afbeelding van het sluiten van de klep van de wagen met cartridges
  6. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vijf: Het netsnoer van het product rechtstreeks aansluiten op een stopcontact
Sluit het netsnoer van het apparaat rechtstreeks aan op een wandstopcontact om zeker te stellen dat de stroombron correct functioneert.
  1. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  2. Koppel het netsnoer los van stekkerblok of piekbeveiliger en sluit het rechtstreeks op een wandstopcontact aan.
  3. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  4. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  5. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
      opmerking:
    Als het apparaat afdrukt terwijl het rechtstreeks op het wandstopcontact is aangesloten, verhindert het stekkerblok of de piekbeveiliger misschien dat voldoende stroom het apparaat bereikt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing zes: Een stroomreset uitvoeren
Volg de onderstaande stappen om een reset uit te voeren.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  3. Neem het netsnoer uit het stopcontact.
  4. Wacht 15 seconden.
  5. Steek het netsnoer weer in het stopcontact.
  6. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  7. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  8. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als de testpagina wordt afgedrukt, maar u een ander probleem met de printer ervaart, gaat u naar HP introductiepagina voor productondersteuning en zoekt u naar een ander document dat betrekking heeft op de problemen die u ervaart.
      opmerking:
    Als de pagina voor de verkeerde regio of in de verkeerde taal wordt weergegeven, klikt u op de koppeling Regio - Taal rechtsboven in uw browser. U kunt vervolgens de juiste regio en taal selecteren.
  • Als het apparaat geen testpagina afdrukt, is er mogelijk een hardwareprobleem met het product. Ga verder met de volgende oplossing.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.