• Informatie
    Welkom Samsung Printer Klanten

Ondersteuning nodig voor uw Samsung printer? HP is er om te helpen! Meer informatie

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

De foutmelding 'Papierstoring' wordt weergegeven voor de HP Deskjet F2200 All-in-One serie

Probleem
Het apparaat stopt met afdrukken en de foutmelding 'Papierstoring' wordt weergegeven op de computer.
Papierstoringen kunnen echt of onecht zijn. Bij een onechte papierstoring verschijnt er een foutmelding, maar zit er geen papier vast in het apparaat. De volgende oplossingen zijn van toepassing op zowel echte als onechte papierstoringen.
Heeft u vaak of herhaaldelijk last van papierstoringen?
Indien u op zoek bent naar informatie om het herhalen van een papierstoring te voorkomen, ga dan direct door naar de gedeelten preventie en oorzaak in dit document.
Probeer alle oplossingen in dit document om het probleem te verhelpen en gebruik vervolgens deze stappen om een zelftestrapport af te drukken. Deze stap beoordeelt of de hardware van het apparaat correct functioneert. Als u het probleem hebt verholpen en het apparaat met succes een zelftestrapport heeft uitgedrukt, dan hoeft u niet meer verder te gaan met de probleemoplossing.
Een zelftestrapport afdrukken
  1. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
  2. Houd de knop Annuleren () ingedrukt en druk vervolgens op de knop Start kopiëren, kleur ().
    Het product drukt een zelftestrapport af.
BELANGRIJK: Probeer na elke oplossing een zelftestrapport af te drukken, ook als de oplossing het probleem al lijkt te hebben verholpen.
Oplossing één: De papierstoring verhelpen
Voer deze stappen in de aangegeven volgorde uit om de papierstoring te verhelpen.
Verwijder alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring via de voorzijde van het product te verhelpen, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.
Alle losse vellen papier uit de papierlade verwijderen
Trek nooit vastgelopen papier naar buiten via de onderkant van de cartridgeklep
Afbeelding van het verwijderen van losse vellen papier uit de papierlade
Afbeelding: Waarschuwing om geen vastgelopen papier weg te trekken vanonder de cartridgeklep
Stap twee: Vastgelopen papier via de achterkant van de All-in-One verwijderen
  1. Koppel de USB-kabel of parallelle kabel los van de achterzijde van het apparaat.
    Afbeelding : De USB-kabel of ethernetkabel loskoppelen
    Afbeelding: De USB-kabel loskoppelen
  2. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  3. Druk het nokje van de achterklep in om de klep te openen. Verwijder de klep door deze weg te trekken van het apparaat.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
    Afbeelding: De achterklep verwijderen
  4. Trek het vastgelopen papier voorzichtig weg uit de rollen in het product.
      let op:
    Mocht het papier scheuren wanneer u het van de rollen verwijdert, controleer dan de rollen op afgescheurde papierresten die in het product kunnen zijn achtergebleven. Als er papierresten in het apparaat achterblijven, kunnen er meer papierstoringen optreden.
  5. Verwijder voorzichtig alle papierresten die in het apparaat zijn achtergebleven.
  6. Plaats de achterklep terug. Duw de klep voorzichtig naar binnen totdat deze op zijn plaats klikt.
    Afbeelding : De achterklep terugplaatsen
    Afbeelding: De achterklep terugplaatsen
      opmerking:
    Controleer of de achterklep correct in het apparaat zit. Een verkeerd geplaatste achterklep kan nog meer papierstoringen veroorzaken.
  7. Sluit het netsnoer weer aan op de achterkant van het product en druk op de aan/uit-knop () om het product in te schakelen.
Stap drie: Vastgelopen papier verwijderen via de voorkant van de All-in-One
Volg deze stappen om het vastgelopen papier te verwijderen via de voorzijde van het product.
  1. Controleer de lade op vastgelopen papier dat u niet via de achterzijde kunt verwijderen zonder de toegangsklep tot de cartridges te openen.
  2. Als u vastgelopen papier ziet, trek dit dan voorzichtig naar buiten.
      let op:
    Verwijder het papier voorzichtig. Als het papier scheurt, kunnen resten in de papierbaan achterblijven en het product beschadigen. Verwijder voorzichtig alle papierresten die u kunt vinden.
  3. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  4. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
Stap vier: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing twee: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen
Voer deze stappen uit om te controleren of de wagen vrij kan bewegen.
Stap één: De wagenbaan controleren
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openenMogelijk probeert de wagen met cartridges zich naar de cartridgetoegang te verplaatsen. Als de wagen beweegt, laat de wagen zich verplaatsen naar het toegangsgebied.
  3. Ontkoppel het netsnoer van de achterkant van het apparaat.
  4. Ontkoppel het netsnoer van het stopcontact.
      let op:
    U moet het netsnoer ontkoppelen zodat u de wagen handmatig kunt verschuiven en het papierinvoermechanisme opnieuw kunt instellen zonder het risico van een elektrische schok.
  5. Zoek naar papier of een voorwerp dat de wagen zou kunnen belemmeren.
    Afbeelding : Voorbeeld van vastgelopen papier in het toegangsgebied van de cartridges
    Foto van vastgelopen papier in het toegangsgebied van de cartridges
  6. Verwijder alle papier of voorwerpen die u kunt vinden.
  7. Reik met uw hand in het product en verplaats de wagen met cartridges.
    • Als de wagen vastzit aan de rechterkant van het apparaat, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen vastzit aan de linkerkant van het apparaat, verplaatst u de wagen naar de rechterkant.
    • Als de wagen met cartridges in het midden van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de rechterkant.
  8. Verwijder stukjes papier of eventuele andere obstakels.
      opmerking:
    Mogelijk moet u een zaklamp gebruiken om sommige delen beter te kunnen zien.
  9. Controleer of de wagen over de volledige breedte van het apparaat vrij kan bewegen. Duw de wagen zachtjes naar links en vervolgens naar rechts.
  10. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De klep van de wagen met cartridges sluiten
  11. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  12. Sluit het netsnoer opnieuw aan op het stopcontact.
  13. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing drie: De rollen en de achterklep reinigen
Er kunnen zich stof, papiervezels en ander vuil ophopen op de papierinvoerrollen. Dit kan leiden tot papierstoringen en problemen met de papierinvoer. Volg deze stappen om de papierinvoerrollen in het apparaat schoon te maken.
Stap één: De rollen reinigen
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Ontkoppel het netsnoer van de achterkant van het apparaat.
  3. Druk het nokje van de achterklep in om de klep te openen. Verwijder de klep door deze weg te trekken van het apparaat.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
    Afbeelding: De achterklep verwijderen
  4. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met flessenwater of gedestilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  5. Druk de doek tegen de rollen en draai deze omhoog met uw vingers. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding : Draai de papierinvoerrollen
    Foto van de papierinvoerrollen
  6. Controleer of de papierinvoerrollen bij de achterklep schoon zijn, vrij van papierresten en of ze vrij kunnen ronddraaien.
  7. Veeg het oppervlak en de rollen van de achterklep op dezelfde manier schoon als de rollen binnenin het apparaat.
  8. Plaats de achterklep terug. Duw de klep voorzichtig naar binnen totdat deze op zijn plaats klikt.
      opmerking:
    Controleer of de achterklep correct in het apparaat zit. Een verkeerd geplaatste achterklep kan nog meer papierstoringen veroorzaken.
  9. Sluit het netsnoer weer aan op de achterkant van het product en druk op de aan/uit-knop () om het product in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vier: Een stroomreset uitvoeren
Volg deze stappen om het product te resetten.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Haal het netsnoer uit de achterkant van het apparaat terwijl het apparaat aan staat.
  3. Haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 15 seconden.
  5. Sluit het netsnoer aan op een stopcontact.
  6. Sluit het netsnoer aan op de achterzijde van het product.
  7. Als het product niet automatisch wordt ingeschakeld, gebruikt u de aan/uit-knop () om het in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Stap drie: Meer informatie zoeken
Indien u een ander probleem signaleert, ga dan naar de website voor HP productondersteuning en zoek naar een ander document dat betrekking heeft op het probleem dat u met uw product ervaart.
Klik met de rechtermuisknop op de volgende link Homepage voor productondersteuning en klik vervolgens op Openen in nieuw venster.
  opmerking:
Als de pagina voor een verkeerd(e) land/regio of in een verkeerde taal wordt geopend, klikt u op de koppeling Regio - Taal rechtsboven in uw browserscherm. Daar kunt u het/de correcte land/regio en taal selecteren.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.
De volgende aanbevelingen kunnen helpen steeds terugkomende papierstoringen in uw HP product te voorkomen.
  • Tik de stapel papier met de onderste rand op een vlak oppervlak zodat de stapel aan alle kanten gelijk is voordat u het papier in de lade plaatst.
  • Zorg ervoor dat de lengte- en breedtegeleiders op de lade in de juiste positie staan en duw de stapel papier naar voren in de lade totdat de stapel niet verder kan.
      let op:
    Forceer het papier niet te ver naar voren in de lade.
  • Plaats niet teveel papier in de lade.
  • Voeg alleen papier toe aan de lade wanneer het product niet bezig is met afdrukken.
  • Zorg ervoor dat het HP product de papiersoort ondersteunt. Raadpleeg de documentatie die bij het HP product werd geleverd voor meer informatie.
  • Druk niet af op papier waar paperclips of nietjes aan zitten.
  • Gebruik geen gevouwen, gescheurd, stoffig, vochtig, gekreukt of opgekruld papier of papier dat niet plat blijft liggen.
  • Plaats slechts één papiersoort tegelijkertijd. Gebruik papier van verschillende soorten, verschillend gewicht of verschillende formaten door elkaar.
  • Gebruik geen papier dat te dun, te dik of te glanzend is voor het product.
De volgende situaties kunnen papierstoringen veroorzaken:
  • Het papier is niet goed in de papierlade geplaatst.
  • Beschadigde of vieze papierrollers.
  • Er is gescheurd, gekreukeld of vochtig papier in de papierlade geplaatst.
  • Mogelijk zit de achterklep of het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken (indien geplaatst) niet helemaal vast op zijn plaats.
  • Papier werd tijdens het printen toegevoegd aan de stapel papier in de lade.
  • De papierlade bevat meerdere soorten papier.
  • Er zit papier vast in het HP product waar u het niet kunt zien.
  • De papierbaan wordt geblokkeerd.
  • Gescheurde stukjes papier van een eerdere papierstoring zitten vast in het product.
  • De lade is te vol.
  • Bij het afdrukken op een envelop, zijn de randen van de envelop omgevouwen.