Het foutbericht 'De printcartridgehouder kan niet bewegen' wordt weergegeven voor HP Deskjet F2100, F2200 en F4100 All-in-One printerserie

Probleem
Het foutbericht 'De printcartridgehouder kan niet bewegen' verschijnt op het beeldscherm van de computer. De wagen kan zijn vastgelopen aan beide kanten of in het midden van het product.
Er kunnen zich ook de volgende symptomen voordoen:
  • Het apparaat drukt niet af.
  • De lampjes op de printer knipperen.
  • Er is mogelijk eerder een papierstoring opgetreden.
Video: Probleemoplossing voor het verhelpen van een papierstoring
Bekijk de volgende video of kies een van de volgende oplossingen voor informatie over het verhelpen van een papierstoring.
De volgende video laat zien hoe u een papierstoring verhelpt.
  opmerking:
Deze video toont de HP Deskjet F4180 printer. Deze printer ziet er mogelijk anders uit dan uw printer, maar de stappen blijven hetzelfde.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
De oplossingen in dit document gebruiken
Probeer elke oplossing in dit document in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.
BELANGRIJK: Druk telkens als u een oplossing uitprobeert een zelftestrapport af om te controleren of de hardware correct functioneert. Voer de stappen in de onderstaande tabel uit om een zelftestrapport af te drukken.
Een zelftestrapport afdrukken
  1. Plaats gewoon, wit papier in de invoerlade.
  2. Houd de knop Annuleren ingedrukt en druk vervolgens op de knop Start kopiëren, kleur.
    Het product drukt een zelftestrapport af.
  opmerking:
Voer de stappen in deze tabel uit telkens nadat u een van de oplossingen hebt uitgeprobeerd.
Oplossing één: De All-in-One uit- en weer inschakelen
  1. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Wacht 15 seconden.
  3. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
      opmerking:
    Het product kan een opwarmperiode hebben. Mogelijk knipperen er lampjes en verplaatst de wagen met cartridges zich. Wacht totdat het apparaat is opgewarmd voordat u verder gaat.
  4. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing twee: Vastgelopen papier verwijderen
De wagen met cartridges kan vastlopen door vastgelopen papier. Volg deze stappen om vastgelopen papier te verwijderen.
Stap één: Al het losse papier verwijderen
Verwijder alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring via de voorkant van het apparaat te verhelpen, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.
Stap twee: Vastgelopen papier verwijderen via de achterkant van de All-in-One
  1. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Maak de USB-kabel aan de achterkant van het apparaat los.
  3. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  4. Druk aan de achterkant van het apparaat op het lipje aan de linkerkant van de achterklep om deze te ontgrendelen. Trek de klep uit het apparaat om deze te verwijderen.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van de achterklep
  5. Trek het papier voorzichtig tussen de rollen vandaan.
      let op:
    Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u de rollen op gescheurde stukjes papier die achterblijven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven, kan het papier later weer vastlopen.
  6. Plaats de achterklep terug. Duw de klep voorzichtig naar voren totdat deze vastklikt.
Stap drie: Vastgelopen papier verwijderen via de voorkant van de All-in-One
Als u het vastgelopen papier niet kunt verwijderen via de achterkant van het apparaat, volgt u deze stappen om het te verwijderen via de voorkant.
  1. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding van het openen van de cartridgeklep
  2. Trek het papier voorzichtig tussen de rollen vandaan.
      opmerking:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk via de voorkant van het product. Als er stukjes gescheurd papier in het apparaat achterblijven, is de kans groot dat er later weer papier vastloopt en daardoor kan het afdrukmechanisme beschadigen.
  3. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding van het sluiten van de cartridgeklep
  4. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  5. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  6. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing drie: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen
Volg de onderstaande stappen om te controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen.
  1. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep. De wagen kan zich naar het midden van het product verplaatsen. Als dit het geval is, laat het zich dan naar die positie verplaatsen.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding van het openen van de cartridgeklep
  3. Koppel het netsnoer zonder het apparaat uit te schakelen los van de achterkant van het apparaat.
      let op:
    U moet het netsnoer loskoppelen zodat u onderdelen met de hand kunt bewegen zonder dat u het risico loopt op een elektrische schok.
  4. Haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
  5. Kijk in het apparaat om te zien waar de wagen vastzit en controleer of er stukjes papier of andere obstructies zijn die de wagen hinderen.
      opmerking:
    U hebt mogelijk een zaklamp nodig om bepaalde delen beter te kunnen zien.
  6. Reik met uw hand via de cartridgeklep in het apparaat en verplaats de wagen handmatig.
    • Als de wagen aan de rechterkant van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen aan de linkerkant van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen in het midden van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
  7. Verwijder stukjes papier of eventuele andere obstructies.
  8. Controleer of de wagen met cartridges vrij kan bewegen over de gehele breedte van het apparaat door de wagen voorzichtig naar links en vervolgens naar rechts te duwen.
  9. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding van het sluiten van de cartridgeklep
  10. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  11. Steek de stekker van het netsnoer weer in het wandstopcontact.
  12. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  13. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vier: De cartridges verwijderen en terugplaatsen
Indien de cartridges onjuist zijn geplaatst, kan het product een foutbericht weergeven voor een vastgelopen wagen. Volg deze stappen om de cartridges te verwijderen en vervolgens weer terug te plaatsen.
Stap één: De cartridges verwijderen
  1. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep. De wagen kan zich naar het midden van het product verplaatsen. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding van het openen van de cartridgeklep
  3. Druk op de cartridge om deze te ontgrendelen. Trek de cartridge naar u toe uit de houder.
      Afbeelding : De cartridge verwijderen
      Afbeelding van het verwijderen van de cartridges
    1. Houder voor de driekleurencartridge
    2. Houder voor de zwarte cartridge en fotocartridge
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de spuitmondjes niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De contactpunten of spuitmondjes niet aanraken
    Afbeelding: Koperen contactpunten of spuitmondjes niet aanraken
  4. Herhaal deze stappen voor de andere cartridge.
  5. Controleer onder en rond de wagen met cartridges op obstructies. Verwijder eventueel aanwezige obstructies.
Stap twee: De cartridges terugplaatsen
  1. Schuif de cartridge naar voren in de lege houder en druk voorzichtig op het bovenste gedeelte van de cartridge totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : De cartridges terugplaatsen
    Afbeelding: De cartridges terugplaatsen
    • Als u de driekleurencartridge installeert, schuift u deze in de linkerhouder.
    • Als u een zwarte cartridge of fotocartridge installeert, schuift u deze in de rechterhouder.
  2. Herhaal deze stappen voor de andere cartridge.
  3. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding van het sluiten van de cartridgeklep
  4. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vijf: Het netsnoer van het product rechtstreeks aansluiten op een stopcontact
Sluit het netsnoer van het apparaat rechtstreeks aan op een wandstopcontact om zeker te stellen dat de stroombron correct functioneert.
  1. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  2. Ontkoppel het netsnoer van het stekkerblok of de piekbeveiliger en sluit het rechtstreeks op een wandstopcontact aan.
  3. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  4. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  5. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
      opmerking:
    Als het apparaat afdrukt terwijl het rechtstreeks op het wandstopcontact is aangesloten, verhindert het stekkerblok of de piekbeveiliger misschien dat voldoende stroom het apparaat bereikt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing zes: Een stroomreset uitvoeren
Voer de volgende stappen uit om het apparaat te resetten.
  1. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Koppel het netsnoer los van het apparaat.
  3. Haal de stekker uit het stopcontact.
  4. Wacht 15 seconden.
  5. Steek de stekker weer in het stopcontact.
  6. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  7. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  8. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als de testpagina wordt afgedrukt, maar u een ander probleem met de printer ervaart, gaat u naar HP introductiepagina voor productondersteuning en zoekt u naar een ander document dat betrekking heeft op de problemen die u ervaart.
      opmerking:
    Als de pagina voor de verkeerde regio of in de verkeerde taal wordt weergegeven, klikt u op de koppeling Regio - Taal rechtsboven in uw browser. U kunt vervolgens de juiste regio en taal selecteren.
  • Als het apparaat geen testpagina afdrukt, is er mogelijk een hardwareprobleem met het product. Ga verder met de volgende oplossing.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.