Het foutbericht 'Papierstoring' wordt weergegeven op de HP Photosmart C4100 All-in-One printerserie

Probleem

Het apparaat drukt niet af of voert geen pagina's meer in tijdens het afdrukken. De volgende melding verschijnt op het display van het bedieningspaneel: 'Verwijder papierstoring, druk vervolgens op OK'.

Oplossing

Voer deze stappen in de aangegeven volgorde uit om het vastgelopen papier uit het apparaat te verwijderen. Wellicht is het niet nodig om alle stappen uit te voeren.

Stap één: Al het losse papier verwijderen

Verwijder eventuele losse vellen papier uit de invoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier.

Stap twee: Vastgelopen papier verwijderen uit de All-in-One

Bekijk de volgende video om te leren hoe u een papierstoring in het product oplost of ga verder met de volgende stappen voor gedetailleerde instructies.
  let op:
Als u probeert de papierstoring via de voorzijde van het apparaat op te lossen, kan het afdrukmechanisme beschadigd raken. Open het apparaat en verwijder papier zo mogelijk altijd via de achterklep.
opmerking:
Deze video dient ter aanvulling van de volgende instructies. Wacht voor optimale kwaliteit bij inbelverbindingen totdat de video volledig is geladen voordat u deze bekijkt.

Vastgelopen papier verwijderen via de achterkant van de All-in-One

Volg deze stappen om het vastgelopen papier te verwijderen via de achterkant van het product
  1. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het nog ingeschakeld is.
  2. Druk op het lipje aan de linkerkant van de achterklep om deze te ontgrendelen. Trek de klep uit het product om deze te verwijderen.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
  3. Trek het papier voorzichtig tussen de rollen vandaan.
      let op:
    Als het papier scheurt, controleer dan of er stukjes papier op de rollen of wieltjes in het product zijn achtergebleven. Haal alle stukjes papier uit het product om meerdere papierstoringen te voorkomen.
  4. Plaats de achterklep terug. Duw de klep voorzichtig naar voren totdat deze op zijn plaats klikt.
  5. Sluit het netsnoer aan op de achterzijde van het apparaat.
  6. Druk op OK om door te gaan met de huidige afdruktaak.
    opmerking:
    De afdruktaak wordt mogelijk geannuleerd in plaats van afgedrukt. Druk het document opnieuw af als dit gebeurt.
  • Als het probleem is opgelost, hoeft u niet door te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de stappen in deze procedure.

Vastgelopen papier verwijderen via de voorkant van de All-in-One

Als u het vastgelopen papier niet kunt verwijderen via de achterkant van het apparaat, volgt u deze stappen om het te verwijderen via de voorkant.
  let op:
Zorg dat u bij het verwijderen van vastgelopen papier voorzichtig te werk gaat. Het product kan beschadigd raken wanneer u papier via de voorkant verwijdert.
  1. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het nog ingeschakeld is.
  2. Trek indien nodig de invoerlade naar buiten om de klep te kunnen openen. Open de klep voor de printcartridges.
    Afbeelding : Printcartridgeklep
  3. Trek het papier voorzichtig tussen de rollen vandaan.
      let op:
    Als het papier scheurt terwijl u het van de rollen verwijdert, controleert u de rollen en wieltjes op gescheurde stukjes papier die in het product kunnen zijn achtergebleven. Als u niet alle stukjes papier uit het product verwijdert, kunnen er opnieuw papierstoringen optreden.
  4. Sluit de cartridgeklep.
  5. Sluit het netsnoer aan op de achterzijde van het apparaat.
  6. Druk op het bedieningspaneel op de knop Zwart kopiëren starten () om verder te gaan met de huidige afdruktaak.
    opmerking:
    De afdruktaak wordt mogelijk geannuleerd in plaats van afgedrukt. Druk het document opnieuw af als dit gebeurt.
  • Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende stap.

Stap drie: Een stroomreset uitvoeren

Volg deze stappen om het apparaat te resetten.
  1. Druk op de aan-uitknop () om het product in te schakelen.
  2. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het product ingeschakeld is.
  3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 15 seconden.
  5. Sluit het netsnoer weer op het stopcontact aan.
  6. Sluit het netsnoer weer op de achterzijde van het product aan.
  7. Als het product niet automatisch inschakelt, gebruik dan de aan-uitknop () om het in te schakelen.

Stap vier: De rollen reinigen

Als u last hebt van terugkerende papierstoringen, neem dan de volgende stappen om de rollen te reinigen.
  1. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  2. Druk op het lipje aan de linkerkant van de achterklep om deze te ontgrendelen. Trek de klep uit het product om deze te verwijderen.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
  3. Verwijder vuil of stukjes papier.
  4. Zoek de papierrollen. Reinig de rollen met een niet-pluizende doek die licht bevochtigd is met gedistilleerd water of flessenwater.
    Afbeelding : De papierrollen
    Afbeelding: De papierrollen
    opmerking:
    Draai de rollers met uw vingers om ze rondom te reinigen.
  5. Wacht totdat de rollen helemaal droog zijn.
  6. Plaats de achterklep terug. Duw de klep voorzichtig naar voren totdat deze op zijn plaats klikt.
  7. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  8. Druk op de aan-uitknop () om het product in te schakelen.
  9. Probeer de afdruktaak nogmaals uit te voeren.
  • Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende stap.

Stap vijf: Papier plaatsen en de All-in-One testen

Voer deze stappen uit om papier te plaatsen en het product te testen.
  1. Waaier het papier uit om te controleren of alle pagina's van hetzelfde formaat zijn en niet aan elkaar vastzitten en plaats het papier opnieuw in de invoerlade.
    Afbeelding : Het papier opnieuw plaatsen
  2. Druk op de aan-uitknop () om het product in te schakelen als het nog niet is ingeschakeld.
  3. Klik in het programma waarmee u afdrukt op Bestand en vervolgens op Afdrukken. Het dialoogvenster Afdrukken wordt geopend.
  4. Selecteer het product in de vervolgkeuzelijst en klik op Eigenschappen. Het dialoogvenster Eigenschappen wordt geopend.
  5. Klik op het tabblad Papier/Kwaliteit.
  6. Controleer of het papier dat wordt aangegeven in het vak Type overeenkomt met het papier in het product.
    opmerking:
    Er kan een papierstoring optreden als er fotopapier wordt vermeld in het venster Eigenschappen terwijl er gewoon papier in de lade is geplaatst.
  7. Druk het document opnieuw af.
  • Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende stap.

Stap zes: De All-in-One laten nakijken

Als u alle bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, maar het probleem nog steeds niet verholpen is, laat het apparaat dan nakijken.