• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook-pc's - De notebook geeft niet aan dat de batterij wordt opgeladen of het LED-lampje voor het opladen gaat niet aan

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc's met Windows Vista.
Problemen met het opladen van batterijen begrijpen
Als de notebookbatterij niet wordt opgeladen of als de notebook niet aangeeft dat de batterij wordt opgeladen, is de meest waarschijnlijke situatie dat de batterij zelf goed werkt, maar dat de software voor het energiebeheer van de batterij beschadigd is. U moet de energiebeheersoftware verwijderen en opnieuw installeren met behulp van Apparaatbeheer om dit probleem op te lossen. In dit document wordt uitgelegd hoe u de vermeldingen van de ACPI-batterij in Windows Vista kunt verwijderen en opnieuw kunt installeren. Ook kunt u lezen hoe u bijgewerkte BIOS-bestanden kunt verkrijgen en installeren, wanneer u andere problemen met de batterij wilt oplossen.
Energiebeheersoftware verwijderen en opnieuw installeren in Windows Vista
Volg de onderstaande stappen om problemen met de energiebeheersoftware voor de batterij op te lossen.
  1. Klik op Start, typ apparaat in het zoekveld in en selecteer vervolgens Apparaatbeheer in de lijst.
  2. Klap de categorie Batterijen uit.
  3. Klik onder de categorie Batterijen met de rechtermuisknop op de vermelding Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery en selecteer Verwijderen.
      waarschuwing:
    Verwijder de Microsoft netadapterdriver en andere ACPI-compatibele drivers niet.
  4. Klik op de taakbalk van Apparaatbeheer op Zoeken naar gewijzigde apparaten.
    Of selecteer Actie > Zoeken naar gewijzigde apparaten.
Windows scant uw computer om te zoeken naar hardware waarvoor geen drivers zijn geïnstalleerd en zal de drivers installeren die nodig zijn voor het beheren van de energie van de batterij. De notebook zou nu moeten aangeven dat de batterij wordt opgeladen.
Reden waarom het LED-lampje voor het opladen van de batterij van de notebook-pc niet gaat branden
Op sommige notebookmodellen brandt de batterijspanningsindicator mogelijk niet wanneer de batterij wordt opgeladen en de batterij sterk ontladen is. Dit duidt op een probleem in het BIOS, een fundamenteel programma dat ervoor zorgt dat uw computer goed functioneert. U moet het BIOS updaten om dit probleem op te lossen.
Voor meer informatie over het bijwerken van uw BIOS verkrijgt, raadpleegt u HP notebook-pc's - BIOS-updates, drivers en software vinden en installeren.