• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook-pc's - De webcam werkt niet na het wijzigen van het geïnstalleerde besturingssysteem

Dit document is van toepassing op HP en Compaq notebook-pc's met ingebouwde webcam en Windows 7, Vista of XP.
De webcam op uw HP Pavilion of Compaq Presario notebook-pc is ontworpen om met een specifiek Windows-besturingssysteem (OS) te werken en HP biedt driver- en softwareondersteuning voor de oorspronkelijke configuratie. HP biedt voor slechts enkele modellen drivers voor een tweede besturingssysteem. Gebruikers die het besturingssysteem van de computer hebben gewijzigd, hebben soms problemen gemeld, variërend van beperkte functionaliteit tot een complete mislukking, omdat HP in het nieuwe besturingssysteem de hardwarecomponenten mogelijk niet ondersteunt. Gebruik dit document bij het wijzigen van het OS en om de webcam na die wijziging te configureren.
Voorbereiden op wijziging van het OS
Als u besluit het OS van uw computer te wijzigen, volgen hier enkele belangrijke overwegingen en nuttige tips om in acht te nemen. Lees elk gedeelte voor belangrijke informatie over elk onderwerp.
  let op:
HP doet geen aanbevelingen om over te stappen van het oorspronkelijk geïnstalleerde OS op een ander OS en biedt hiervoor geen ondersteuning. Het is onduidelijk wat er met uw computer gebeurt; de functionaliteit kan afnemen en wellicht moet u compatibele toepassingssoftware, drivers of zelfs hardware aanschaffen.
De webcam configureren na wijziging van OS
Nadat u een ander OS hebt geïnstalleerd, voert u alle onderstaande stappen, in de aangegeven volgorde, uit om de webcam te configureren en gebruiken.
Stap 1: Nieuwste BIOS-updates toepassen
Als hardware- en softwareproblemen zijn gedetecteerd en hersteld, worden updates voor het BIOS aan u ter beschikking gesteld. Hetzelfde BIOS kan verschillende besturingssystemen ondersteunen. In het ideale geval werkt u het BIOS bij voordat u een ander OS installeert. Als u geen BIOS-update hebt uitgevoerd voordat u het nieuwe OS installeerde, werkt u het BIOS nu bij.
Ga naar de pagina Software en drivers downloaden voor het laatste BIOS voor uw model.
Stap 2: Windows Update uitvoeren
De Windows Update-functie installeert bijgewerkte drivers en beveiligingspatches om de prestaties van het nieuwe OS te verbeteren. Volg de onderstaande stappen om Windows Update uit te voeren.
  • Voor Windows 7 of Vista
    1. Klik op Start, typ bijwerken in het veld Zoeken en selecteer Windows Update in de lijst.
    2. Klik in het Windows Update-scherm op de koppeling Controleren op updates.
    3. Installeer alle essentiële en aanbevolen updates.
        opmerking:
      Microsoft bepaalt dat updates in een specifieke volgorde moeten worden geïnstalleerd. Voordat een specifiek Service Pack wordt weergegeven in de updatelijst, moeten bepaalde updates en patches zijn geïnstalleerd. Accepteer en installeer alle vermelde updates en start de computer opnieuw op. Ga nogmaals naar Windows Update en controleer op aanvullende updates.
  • Voor Windows XP
    1. Klik op Start, Alle programma's en op Windows Update.
    2. Wanneer de webpagina Welkom bij Microsoft Update wordt geopend, klikt u op de knop Snel (aanbevolen).
      Afbeelding : Welkom bij Microsoft Update
      Afbeelding van openingsscherm Welkom bij Microsoft Update.
    3. Installeer alle essentiële en aanbevolen updates.
        opmerking:
      Microsoft bepaalt dat updates in een specifieke volgorde moeten worden geïnstalleerd. Voordat een specifiek Service Pack wordt weergegeven in de updatelijst, moeten bepaalde updates en patches zijn geïnstalleerd. Accepteer en installeer alle vermelde updates en start de computer opnieuw op. Ga nogmaals naar Windows Update en controleer op aanvullende updates.
Stap 3: Scannen naar beeldapparaten
Wanneer een scan van de hardware wordt uitgevoerd in Apparaatbeheer, wordt het BIOS gedwongen te controleren op het bestaan van het webcamapparaat en wordt de nieuwste webcamdriver geïnstalleerd.
  1. Voor Windows 7 of Vista
    Klik op Start, typ apparaat in het veld Zoeken in en selecteer Apparaatbeheer in de lijst.
    Voor Windows XP
    Klik op Start, selecteer Uitvoeren, typ devmgmt.msc in het vak Uitvoeren en klik op OK.
  2. Zoek in het venster Apparaatbeheer de categorie Beeldapparaten en vouw deze uit.
  3. Klik met de rechtermuisknop op elke driver in de categorie Beeldapparaten en selecteer Verwijderen totdat de categorievermelding Beeldapparaten niet meer wordt weergegeven.
  4. Klik op Actie en selecteer Zoeken naar gewijzigde apparaten.
    Als de vermelding Beeldapparaten niet wordt weergegeven nadat de scan is uitgevoerd, gaat het om een hardwareprobleem. Neem voor technische ondersteuning contact op met HP Support.
    Afbeelding : Apparaatbeheer - actie
    Afbeelding van Apparaatbeheer met geselecteerde Actie.
Stap 4: De drivers voor beeldapparaten selectief bijwerken
Als een webcamdriver wordt herkend nadat de scan voor nieuwe hardware in Apparaatbeheer is uitgevoerd, controleert u of het de nieuwste versie van de driver is.
  opmerking:
Als een HP webcamdriver op de productpagina voor uw model en besturingssysteem staat, gebruikt u die driver; gebruik anders de Microsoft USB-videoapparaatdriver.
  1. Vouw onder Beeldapparaten in Apparaatbeheer de lijst met webcamdrivers uit, klik met de rechtermuisknop op de webcamdriver en selecteer Eigenschappen.
    Afbeelding : Eigenschappen voor webcam
    Afbeelding van webcameigenschappen in Apparaatbeheer.
    Noteer de bestaande naam van de webcamdriver (voorbeeld: HP webcam), aangezien deze na de update kan wijzigen.
  2. Selecteer in het venster met webcameigenschappen Stuurprogramma bijwerken...
  3. Selecteer wanneer hierom wordt gevraagd de optie om te bladeren op de computer naar de gewenste driver.
  4. Selecteer de optie Ik wil kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer.
  5. Schakel het selectievakje Compatibele hardware weergeven uit, selecteer Microsoft in het deelvenster Fabrikant en selecteer USB-videoapparaat in het deelvenster Model. Klik op Volgende om de gewenste webcamdriver te installeren.
  6. Sta de installatie van het USB-videoapparaat toe en klik op Sluiten.
  7. Bekijk de optie Beeldapparaten in Apparaatbeheer om de aanwezigheid van een webcamdriver te controleren.
Stap 5: Compatibele webcamtoepassing installeren
Als u de functionaliteit van de webcamdriver wilt testen, installeert u een van de compatibele webcamtoepassingen in het gedeelte Compatibele toepassingen zoeken hierboven. Nadat u zeker weet dat de webcam werkt, kunt u de kwaliteit van het beeld aanpassen en/of uw favoriete webcamprogramma installeren.
Raadpleeg een van de hieronder vermelde documenten voor meer informatie over het testen van de webcam.
Veelvoorkomende fouten oplossen
Lees het gedeelte hieronder dat het beste aansluit bij uw probleem of foutmelding.