• Informatie
    Windows 11

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Maak vandaag nog een HP-account aan!

Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Registreren voor een HP-account

• Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Problemen met de HDMI-weergave en -geluid oplossen (Windows)

Dit document is van toepassing op HP computers met een HDMI-connector.
Wanneer u de computer aansluit op een HDMI-apparaat, zoals een monitor, tv of surround sound-luidsprekers, komt u mogelijk beeld- en geluidsproblemen tegen. Gebruik de informatie in dit document om uw instellingen te controleren en problemen op te lossen.

Stap 1: De juiste HDMI-kabel gebruiken voor uw HDMI-apparaat

De meeste HDTV-apparaten hebben meer dan één HDMI-invoerpoort. Daarom is het erg belangrijk dat de invoerbron van het HDMI-beeldscherm is ingesteld op dezelfde HDMI-poort waarop uw computer is aangesloten (bijv. HDMI2 naar HDMI2).
Als voor de computer en het HDMI-apparaat een ander type kabel nodig is, kunt u een adapter aanschaffen. Zie Overzicht van HDMI- en DVI-verbindingen voor pc's voor meer informatie.
HDMI kabelaansluiting
Afbeelding van de stekker op een HDMI-kabel
HDMI 19-pins poort (normaal)
HDMI 19-pins (normaal)

Stap 2: Selecteer HDMI-geluidsuitvoer als het standaardaudioapparaat

Selecteer het HDMI-apparaat als het standaarduitvoerapparaat. Als er geen extern geluidsapparaat is aangesloten op de computer, worden de geluidsinstellingen teruggezet naar de luidsprekers en hoofdtelefoon van uw computer. Als het HDMI-apparaat op de computer is aangesloten, worden de geluidsinstellingen gewijzigd naar het HDMI-apparaat. Open de geluidsinstellingen om ervoor te zorgen dat het correcte uitvoerapparaat is geselecteerd.
opmerking:
De afbeeldingen die in dit document zijn weergegeven, kunnen afwijken van uw computer, maar de stappen zijn hetzelfde.
  1. Sluit de HDMI-kabel aan op uw computer en op uw uitvoerapparaat.
  2. Open het Configuratiescherm in Windows.
  3. Klik in het venster Geluid op het tabblad Afspelen.
  4. Het venster Geluid wordt geopend. Op het tabblad Afspelen selecteert u Luidsprekers/hoofdtelefoon of Luidsprekers en hoofdtelefoon en vervolgens klikt u op Als standaard instellen.
    opmerking:
    Gebruik Standaard apparaten voor audio-uitvoerapparaten zoals een hoofdtelefoon of luidsprekers. Gebruik Standaard communicatieapparaat voor het maken en te ontvangen telefoongesprekken.
    Luidsprekers/hoofdtelefoon selecteren als het standaard audioapparaat
  5. Selecteer het uitvoerapparaat dat is aangesloten met de HDMI-kabel, en klik vervolgens op Als standaard instellen.
    Instellen van het uitvoerapparaat met de HDMI-kabel als het standaardapparaat
  6. Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerapparaat dat met de HDMI-kabel is aangesloten, en selecteer vervolgens Ontkoppelde apparaten tonen. De HDMI-kabel moet zijn aangesloten tijdens het configureren.
    Selecteer Ontkoppelde apparaten tonen
  7. Als u alle beschikbare geluidapparaten wilt bekijken, klik dan met de rechtermuisknop op een willekeurig apparaat in het geluidvenster en selecteer de opties Uitgeschakelde apparaten weergeven en Niet-aangesloten apparaten weergeven.

Stap 3: Doe een audiotest met de HP Support Assistant

Doe een audiotest met de HP Support Assistant om zeker te zijn dat uw apparaat naar behoren werkt.
  1. Ga naar HP Support Assistant om de HP Support Assistant-software te downloaden en te installeren, als deze nog niet is geïnstalleerd op uw computer.
  2. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit hulpprogramma.
  3. Klik op het tabblad Mijn apparaten op Mijn computer.
    Selecteer uw computer na het openen van HP Support Assistant
  4. Klik op het tabblad voor Probleemoplossing en oplossingen en klik vervolgens op Audiotest in de sectie Oplossingen net één klik.
  5. Klik op volgende en wacht tot de audiotest voltooid is.
    Klik op volgende om te beginnen met de Audiotest
  6. Bekijk de testresultaten op het scherm van de diagnostische resultaten voor audio en microfoon en klik daarna op Audio testen.
    Bekijk de resultaten van de audiotest en klik vervolgens op Audio testen
  7. Als er geen geluid te horen is, klik dan op Er is geen geluid te horen en volg de instructies op het scherm.
Als het audioprobleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 4: Gebruik de probleemoplosser voor Windows-geluid

Gebruik de probleemoplosser om problemen met het afspelen van audio op te lossen.
  1. Open het Configuratiescherm in Windows.
  2. Klik op Probleemoplossing.
    opmerking:
    Als u Probleemoplossing niet vermeld ziet, wijzigt u de Weergave op: (in de rechterbovenhoek van het scherm) in Grote pictogrammen.
  3. Klik onder Hardware en geluiden op Problemen met het afspelen van audio oplossen.
    opmerking:
    Voor dit programma zijn beheerdersrechten nodig. Indien nodig voert u het beheerderswachtwoord in of klikt u ter bevestiging.
     Klik op Problemen oplossen met het afspelen van audio
  4. De probleemoplosser voor Geluid wordt geopend. Klik op Volgende. De probleemoplosser begint met het controleren van de status van de audio-service.
    Klik Volgende om de probleemoplosser voor Geluid uit te voeren
  5. Selecteer het apparaat waarvoor u problemen wilt oplossen en klik op Volgende.
  6. Volg de instructies op het scherm en breng de wijzigingen aan die door de probleemoplosser worden voorgesteld. Wanneer u klaar bent, sluit u de probleemoplosser.

Geavanceerde probleemoplossing

Als de stappen in dit document het HDMI-probleem niet hebben opgelost, gaat u naar HP pc's – Geavanceerde probleemoplossing HDMI-weergave en -geluid (Windows).