De foutmelding 'Papierstoring' wordt weergegeven voor de HP Deskjet D1400 en D1500 printerserie

Probleem
Het apparaat stopt met afdrukken en de foutmelding 'Papierstoring' wordt weergegeven op de computer.
Heeft u vaak of herhaaldelijk last van papierstoringen?
Indien u op zoek bent naar informatie om het herhalen van een papierstoring te voorkomen, ga dan direct door naar de gedeelten preventie en oorzaak in dit document.
Probeer alle oplossingen in dit document om het probleem te verhelpen en gebruik vervolgens deze stappen om een zelftestrapport af te drukken. Deze stap beoordeelt of de hardware van het apparaat correct functioneert. Als u het probleem hebt verholpen en het apparaat met succes een zelftestrapport heeft uitgedrukt, dan hoeft u niet meer verder te gaan met de probleemoplossing.
Een zelftestpagina afdrukken
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het product in te schakelen.
  2. Houd de aan/uit-knop () ingedrukt.
      opmerking:
    U kunt een spits voorwerp, zoals een potlood, gebruiken om het indrukken van de aan/uit-knop makkelijker te maken.
  3. Houd de aan/uit-knop () ingedrukt terwijl u de toegangsklep van de printer vier keer opent en sluit.
    Afbeelding : De toegangsklep vier keer openen en sluiten
    Afbeelding van openen en sluiten van de bovenklep.
  4. Laat de aan/uit-knop () los.
BELANGRIJK: Probeer na elke oplossing een zelftestrapport af te drukken, ook als de oplossing het probleem al lijkt te hebben verholpen.
De volgende video laat de stappen zien die op deze pagina worden beschreven. De buitenkant van het product kan er anders uitzien, maar de stappen zijn hetzelfde voor uw product.
Oplossing één: De papierstoring verhelpen
Voer deze stappen in de aangegeven volgorde uit om de papierstoring te verhelpen.
Verwijder alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring via de voorzijde van het product te verhelpen, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.
Stap twee: Verhelp de papierstoring via de achterkant van het apparaat
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het product uit te schakelen.
  2. Verwijder de achterklep. Druk de tab aan de linkerkant van de klep in en trek de klep uit het product.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
    Afbeelding: De achterklep verwijderen
  3. Trek het papier voorzichtig tussen de rollen vandaan. Als u etiketten afdrukt, controleert u of er geen etiket is losgeraakt van het vel toen dit door de printer werd gevoerd.
      let op:
    Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u of er stukjes papier op de rollen of wieltjes in het apparaat zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven, kan het papier later weer vastlopen.
Stap drie: De papierstoring verhelpen vanuit de voorkant van de printer
Volg deze stappen om te controleren of er papier is vastgelopen en om vastgelopen papier uit het product te verwijderen.
  1. Verwijder het papier uit de papierlade.
  2. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  3. Open de kap van het product.
    Afbeelding : De kap van het product openen
  4. Trek het papier voorzichtig tussen de rollen vandaan. Als u etiketten afdrukt, controleert u of er geen etiket is losgeraakt van het vel toen dit door de printer werd gevoerd.
      let op:
    Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u of er stukjes papier op de rollen of wieltjes in het apparaat zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven, kan het papier later weer vastlopen.
  5. Sluit de klep van het apparaat.
  6. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  7. Druk op de aan/uit-knop () om het product in te schakelen.
Stap vier: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het product in te schakelen.
  2. Open de klep van het apparaat terwijl het apparaat is ingeschakeld. De wagen kan zich naar het midden van het apparaat verplaatsen. Indien dit het geval is, laat het zich dan naar die positie verplaatsen.
      Afbeelding: Wagen
    1. Wagen
  3. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het product aan staat.
  4. Haal het netsnoer uit de voedingsbron of het stopcontact.
      waarschuwing:
    Het netsnoer moet losgekoppeld zijn om de wagen met de hand te kunnen verschuiven en het papierinvoermechanisme opnieuw te kunnen instellen zonder het risico van een elektrische schok.
  5. Zoek naar papier of een voorwerp dat de wagen met cartridges zou kunnen blokkeren.
      let op:
    Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u de rollen op gescheurde stukjes papier die in het apparaat kunnen zijn achtergebleven. Als papierresten in het apparaat achterblijven, kunnen zich meer papierstoringen voordoen.
  6. Steek uw hand door de papieruitvoerlade in het apparaat en verplaats de wagen met cartridges handmatig.
    • Als de wagen met cartridges aan de rechterkant van het product vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant van het product.
    • Als de wagen met cartridges aan de linkerkant van het product vastzit, verplaatst u de wagen naar de rechterkant van het product.
    • Als de wagen met cartridges in het midden van het product vastzit, verplaatst u de wagen naar de rechterkant van het product.
  7. Verwijder stukjes papier of eventuele andere obstakels.
  8. Controleer of de wagen met cartridges vrij kan bewegen over de gehele breedte van het apparaat door de wagen voorzichtig naar links en vervolgens naar rechts te duwen.
  9. Sluit de voorklep.
  10. Plaats de achterklep terug. Lijn de pinnen op de rechterzijde van de klep uit en duw de klep in het apparaat totdat deze vastklikt.
  11. Sluit het netsnoer aan op het HP product.
  12. Schakel het apparaat in.
Stap vijf: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing twee: De papierrollen reinigen
Volg deze stappen om de papierrollen in het HP apparaat schoon te maken.
Stap één: De papierrollen reinigen
  1. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  2. Verwijder de achterklep. Druk de tab aan de linkerkant van de klep in en trek de klep uit het product.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
  3. Veeg de papierrollen schoon met een pluisvrije doek die licht bevochtigd is met gedestilleerd water of flessenwater.
    Draai de rollen handmatig om ze rondom te reinigen.
    Afbeelding : De papierrollen reinigen
  4. Wacht totdat de rollen helemaal droog zijn.
  5. Plaats de achterklep terug. Lijn de pinnen op de rechterzijde van de klep uit en duw de klep in het apparaat totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : De achterklep terugplaatsen
    Afbeelding: De achterklep terugplaatsen
  6. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  7. Druk op de aan/uit-knop () om het product in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing drie: Een stroomreset uitvoeren
Volg deze stappen om het apparaat te resetten.
  1. Druk op de aan-uitknop () om het product in te schakelen.
  2. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het product ingeschakeld is.
  3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 15 seconden.
  5. Sluit het netsnoer weer op het stopcontact aan.
  6. Sluit het netsnoer weer op de achterzijde van het product aan.
  7. Als het product niet automatisch inschakelt, gebruik dan de aan-uitknop () om het in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte 'Een zelftestrapport afdrukken' aan het begin van dit document.
  • Als deze stappen het probleem hebben opgelost en het zelftestrapport wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel aan om door te gaan met de afdruktaak.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
  • Als de zelftestpagina niet wordt afgedrukt, gaat u direct naar de volgende oplossing.
Stap drie: Zoek meer informatie
Als u nog steeds problemen ondervindt, gaat u naar de HP startpagina voor productondersteuning en zoekt u naar andere documenten die betrekking hebben op het probleem dat u ondervindt.
Klik met de rechtermuisknop op deze koppeling Introductiepagina voor productondersteuning en klik vervolgens op Openen in nieuw venster.
  opmerking:
Als de pagina wordt weergegeven voor het verkeerde land of regio, klikt u op de koppeling Regio - Taal in de rechterbovenhoek van uw browser. Daar kunt u het/de correcte land/regio en taal selecteren.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.
De volgende aanbevelingen kunnen helpen steeds terugkomende papierstoringen in uw HP product te voorkomen.
  • Tik de stapel papier met de onderste rand op een vlak oppervlak zodat de stapel aan alle kanten gelijk is voordat u het papier in de lade plaatst.
  • Zorg ervoor dat de lengte- en breedtegeleiders op de lade in de juiste positie staan en duw de stapel papier naar voren in de lade totdat de stapel niet verder kan.
      let op:
    Forceer het papier niet te ver naar voren in de lade.
  • Plaats niet teveel papier in de lade.
  • Voeg alleen papier toe aan de lade wanneer het product niet bezig is met afdrukken.
  • Zorg ervoor dat het HP product de papiersoort ondersteunt. Raadpleeg de documentatie die bij het HP product werd geleverd voor meer informatie.
  • Druk niet af op papier waar paperclips of nietjes aan zitten.
  • Gebruik geen gevouwen, gescheurd, stoffig, vochtig, gekreukt of opgekruld papier of papier dat niet plat blijft liggen.
  • Plaats slechts één papiersoort tegelijkertijd. Gebruik papier van verschillende soorten, verschillend gewicht of verschillende formaten door elkaar.
  • Gebruik geen papier dat te dun, te dik of te glanzend is voor het product.
De volgende situaties kunnen papierstoringen veroorzaken:
  • Het papier is niet goed in de papierlade geplaatst.
  • Beschadigde of vieze papierrollers.
  • Er is gescheurd, gekreukeld of vochtig papier in de papierlade geplaatst.
  • Mogelijk zit de achterklep of het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken (indien geplaatst) niet helemaal vast op zijn plaats.
  • Papier werd tijdens het printen toegevoegd aan de stapel papier in de lade.
  • De papierlade bevat meerdere soorten papier.
  • Er zit papier vast in het HP product waar u het niet kunt zien.
  • De papierbaan wordt geblokkeerd.
  • Gescheurde stukjes papier van een eerdere papierstoring zitten vast in het product.
  • De lade is te vol.
  • Bij het afdrukken op een envelop, zijn de randen van de envelop omgevouwen.