HP notebook pc's - Het opstarten van Vista duurt mogelijk langer dan verwacht tijdens de eerste installatie

Dit document is van toepassing op HP notebook pc's met Windows Vista.

Windows Vista voor de eerste keer starten

De eerste installatie/het eerste keer starten van Microsoft Windows Vista notebook pc's duurt ongeveer 25-30 minuten. Tijdens de installatie is het scherm af en toe helemaal zwart of helemaal blauw en de notebook lijkt op die momenten niet te werken.
opmerking:
De notebook pc zal opnieuw opstarten tijdens het eerste installatieproces. Dit is onderdeel van het initialisatieproces.
Als de notebook pc wordt afgesloten of uitgeschakeld tijdens het eerste installatieproces, kan zich een van de volgende situaties voordoen wanneer de notebook opnieuw opstart.

Fouten die worden veroorzaakt door het te vroeg stopzetten van het Vista-installatieproces

Volg de toepasselijke instructies om dit probleem op te lossen:

Windows foutherstel beveelt aan om Windows normaal op te starten

Start Windows normaal op. Het installatieproces zal worden voortgezet.

Windows foutherstel beveelt aan om opstartherstel te starten ("Launch Startup Repair")

Wanneer opstartherstel is voltooid, wordt het installatieproces voortgezet.

Windows foutherstel beveelt aan om opstartherstel te starten, maar het probleem wordt niet opgelost

Als Windows foutherstel het probleem niet automatisch kan oplossen, volg dan de onderstaande stappen om het systeem te herstellen met behulp van Recovery Manager.
  1. Start de notebook pc opnieuw op en druk op F11 wanneer het HP-logo wordt weergegeven op het scherm.
  2. De HP Recovery Manager wordt weergegeven. Klik op Volgende.
  3. Selecteer Ja en klik daarna op Volgende.
  4. Recovery Manager stelt de notebook pc opnieuw in op de fabrieksinstellingen.