HP pc's - Veelgestelde vragen over Linux

Dit document heeft betrekking op HP computers.
Zie de lijst met veelgestelde vragen om de meest gebruikelijke oplossingen te lezen.

Ubuntu One en Eenmalige aanmelding

De services Ubuntu One File Sync en One Music worden beëindigd en zijn na 1 juni 2014 niet meer beschikbaar. Er kan echter wel nog een Ubuntu One-account worden aangemaakt voor Eenmalige aanmelding en Launchpad. Raadpleeg voor meer informatie de webpagina Ubuntu One account (in het Engels). Om een account te maken, gaat u naar de webpagina Ubuntu One log in (in het Engels).

Wat is Linux?

Linux is een open-sourcebesturingssysteem gebaseerd op Unix. Het wordt gedistribueerd onder de GNU General Public License.

Kan ik mijn besturingssysteem wijzigen van Linux naar Windows?

Ja, als uw computerhardware beantwoordt aan de minimale vereisten voor Windows. Ga naar de Microsoft Windows website (Engelstalig) om te weten te komen of uw computerhardware compatibel is met Windows en aan de minimale systeemvereisten voldoet voor het installeren van Windows.

Hoe open ik Windows met Linux?

Windows wordt niet geïnstalleerd met Linux. Als u Microsoft Windows wilt gebruiken, moet u dit apart installeren.

Kan ik software die werkt in Windows met Linux gebruiken?

Windows kan niet worden uitgevoerd in Linux zonder extra emulatiesoftware. Als u Windows-software wilt gebruiken, dient u eventueel het Windows besturingssysteem te installeren op uw computer. Raadpleeg de Microsoft Windows website (Engelstalig).

Waar kan ik drivers of updates voor besturingssystemen vinden voor Linux/Windows?

U kunt software en drivers downloaden van op de websites van HP en Linux:
  • Linux: HP biedt mogelijk geen drivers, patches of upgrades aan voor Linux op HP Pavilion en Presario computers. Linux is echter een gratis, open-sourcecommunity. Ga naar de The Linux Kernel Archives website (Engelstalig) voor software en informatie.
  • Linux printerdrivers: HP ontwikkelt en verdeelt via internet een open-source Linuxdriver die de meeste HP printers, Multi-Function printers en All-in-One apparaten ondersteunt. Meer informatie over deze driver en een koppeling om deze te downloaden vindt u op de HP Linux Imaging and Printing website (Engelstalig).
  • Novell SUSE Linux Enterprise Desktop (SLED): Als u een HP notebookcomputer met deze editie van Linux kocht en u SLED wilt blijven gebruiken, is het belangrijk dat u uw pc goed bij Novell registreert om uw pc up-to-date te houden. Ga naar Hoe kan ik een HP apparaat registreren? (Engelstalig) voor meer informatie.
  • Windows: Als u Windows XP of latere versies installeert zijn veel drivers al onderdeel van Windows. HP biedt ook drivers en software voor geschikte systemen aan op de webpagina HP Consumer Support:
    1. Voer het modelnummer van uw computer in.
    2. Selecteer een besturingssysteem.
    3. Zoek bijgewerkte drivers en software.
    opmerking:
    Drivers van HP worden aangeboden 'as is' zonder enige garanties.

Hoe installeer ik Ubuntu opnieuw?

Maak indien mogelijk eerst een back-up van al uw persoonlijke bestanden op een extern opslagapparaat. Kies vervolgens een van de volgende opties om Ubuntu opnieuw te installeren:

Waar kan ik meer informatie vinden over Linux?

Ga naar de The Linux Kernel Archives website (Engelstalig) voor algemene informatie en updates over Linux.
Meer informatie over een specifiek besturingssysteem van Linux vindt u op een van de volgende websites:

Waar kan ik technische ondersteuning vinden voor mijn computerhardware?

HP biedt hardware-ondersteuning. Neem contact op met HP ondersteuning voor meer informatie.