• Informatie

HP CM8060/CM8050 Color MFP with Edgeline Technology - Windows PC-faxverzending gebruiken

Indien de systeembeheerder de Windows PC-faxverzendingssoftware heeft geïnstalleerd, kunt u deze gebruiken om faxberichten vanaf een computer te verzenden.

Een fax naar één ontvanger verzenden

1. Open het document dat u wilt faxen in het softwareprogramma waarin het is gemaakt.
  2. Klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.
  3. Selecteer in de lijst met printers de faxdriver voor verzenden.
  4. Klik op OK of Afdrukken.
    opmerking:
    Klik op de knop waarmee een document naar het apparaat wordt verzonden. De naam van deze knop is mogelijk niet in alle softwareprogramma's hetzelfde.
  5. Onder Faxen verzenden aan in het dialoogvenster Fax verzenden typt u de naam van de ontvanger, het faxnummer en de bedrijfsnaam. Het faxnummer is de enige verplichte invoer.
    opmerking:
    Zie voor een lijst met speciale tekens die u kunt gebruiken in het tekstveld Faxnummer.
  6. Klik op Toevoegen aan telefoonboek om de gegevens van de ontvanger toe te voegen aan het telefoonboek voor faxverzending. Deze stap is optioneel.
    opmerking:
    Klik op Velden wissen om alle tekens in de tekstvakken Naam ontvanger, Faxnummer en Bedrijfsnaam te verwijderen.
  7. De standaard voorbladgegevens worden onder Aan fax toevoegen in het dialoogvenster Fax verzenden weergegeven. U kunt de voorbladgegevens voor elke afzonderlijke faxtaak wijzigen.
  8. Als de factuurcodefunctie is ingeschakeld en de systeembeheerder deze bewerkbaar heeft gemaakt, typt u de factuurcode onder Factureringsinformatie in het dialoogvenster Fax verzenden. U kunt de factuurcode voor elke afzonderlijke faxtaak wijzigen.
  9. Klik op Verzenden om de fax met de standaardinstellingen te verzenden.
    opmerking:
    Klik in het dialoogvenster Fax verzenden op het tabblad Instellingen om gegevens over de afzender, de faxkwaliteit en kennisgeving weer te geven en voor voorbeeldinstellingen. U kunt de gegevens voor elke afzonderlijke faxtaak wijzigen. Klik op Verzenden om de fax te verzenden.
  10. Als u op het tabblad InstellingenVoorbeeld weergeven voordat fax wordt verzonden hebt geselecteerd, wordt een voorbeeld van de faxtaak weergegeven. Controleer de fax op fouten en klik vervolgens op Voorbeeld weergeven en verzenden om de fax te verzenden.
    opmerking:
    De voorbeeldfunctie is niet beschikbaar als u Point and Print gebruikt.
    Point and Print is een Windows-functie waarmee u verbinding kunt maken met een externe printer of naar een externe printer kunt afdrukken of faxen zonder dat u installatieschijven nodig hebt. Bestanden en configuratiegegevens worden automatisch van de printserver naar de client gedownload.
  11. Klik op Weergeven of gebruik het vervolgkeuzemenu voor zoomen om het formaat van het documentvoorbeeld te wijzigen.
  12. Klik op de pijltoetsen om door het document te navigeren.
  13. Klik op Fax verzenden als u de fax wilt verzenden of op Fax annuleren als u de faxinstellingen wilt bewerken.

Een fax verzenden naar meerdere ontvangers

1. Open het document dat u wilt faxen in het softwareprogramma waarin het is gemaakt.
  2. Klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.
  3. Selecteer in de lijst met printers de faxdriver voor verzenden.
  4. Klik op OK of Afdrukken.
    opmerking:
    Klik op de knop waarmee een document naar het apparaat wordt verzonden. De naam van deze knop is mogelijk niet in alle softwareprogramma's hetzelfde.
  5. Onder Faxen verzenden aan in het dialoogvenster Fax verzenden typt u de naam van de ontvanger, het faxnummer en de bedrijfsnaam. Het faxnummer is de enige verplichte invoer.
    opmerking:
    Zie voor een lijst met speciale tekens die u kunt gebruiken in het tekstveld Faxnummer.
  6. Klik op Toevoegen aan telefoonboek om de gegevens van de ontvanger toe te voegen aan het telefoonboek voor faxverzending. Deze stap is optioneel.
    opmerking:
    Klik op Velden wissen om alle tekens in de tekstvakken Naam ontvanger, Faxnummer en Bedrijfsnaam te verwijderen.
  7. Klik op Aan om een ontvanger toe te voegen aan het veld Faxontvangers.
  8. Herhaal deze procedure voor elke faxontvanger. De fax wordt verzonden naar alle namen die in het veld Faxontvangers worden weergegeven.
  9. Als de factuurcodefunctie is ingeschakeld en de systeembeheerder deze bewerkbaar heeft gemaakt, typt u de factuurcode onder Factureringsinformatie in het dialoogvenster Fax verzenden. U kunt de factuurcode voor elke afzonderlijke faxtaak wijzigen.
  10. Klik op Verzenden om de fax met de standaardinstellingen te verzenden.
    opmerking:
    Klik in het dialoogvenster Fax verzenden op het tabblad Instellingen om de verzender, de faxkwaliteit, kennisgevingen en voorbeeldinstellingen weer te geven. U kunt de gegevens voor elke afzonderlijke faxtaak wijzigen. Klik op Verzenden om de fax te verzenden.
  11. Als u op het tabblad InstellingenVoorbeeld weergeven voordat fax wordt verzonden hebt geselecteerd, wordt er een voorbeeld van de faxtaak weergegeven. Herlees de fax om te zien of er geen fouten in staan. Klik vervolgens op Voorbeeld weergeven en verzenden om de fax te verzenden.
    opmerking:
    De voorbeeldfunctie is niet beschikbaar als u Point and Print gebruikt.
    Point and Print is een Windows-functie waarmee u verbinding kunt maken met een externe printer of naar een externe printer kunt afdrukken of faxen zonder installatieschijven te gebruiken. Bestanden en configuratiegegevens worden automatisch van de printserver naar de client gedownload.
  12. Klik op Weergeven of gebruik het vervolgkeuzemenu Zoomen om het formaat van het documentvoorbeeld te wijzigen.
  13. Klik op de pijltoetsen om door het document te navigeren.
  14. Klik op Fax verzenden als u de fax wilt verzenden of op Fax annuleren als u de faxinstellingen wilt bewerken.

Speciale tekens invoegen in het faxnummer

In het veld Faxnummer kunt u naast de getallen 0 t/m 9 ook speciale tekens invoeren.
Speciale tekens voor faxnummers
Speciaal teken
Functie
-
Gebruik een streepje in het faxnummer om het nummer makkelijker leesbaar te maken.
( en )
Gebruik ronde haken in het faxnummer om het nummer makkelijker leesbaar te maken.
[ en ]
Gebruik vierkante haken om een gedeelte van het faxnummer te verbergen zodat het niet op het faxvoorblad, in oproeprapporten of in e-mailberichten wordt weergegeven. Een faxnummer kan bijvoorbeeld de toegangscode van een telefoonkaart bevatten. Plaats haken rond de toegangscode van de telefoonkaart om te voorkomen dat deze wordt weergegeven.
*
Het sterretje wordt als toon verzonden.
#
Het hekje wordt als toon verzonden.
,
Met een komma wordt een pauze van twee seconden ingevoegd wanneer het faxnummer wordt gekozen. Gebruik meerdere komma's voor een langere pauze tijdens het kiezen van het nummer.

Een fax verzenden via het telefoonboek

1. Open het document dat u wilt faxen in het softwareprogramma waarin het is gemaakt.
  2. Klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.
  3. Selecteer in de lijst met printers de faxdriver voor verzenden.
  4. Klik op OK of Afdrukken.
    opmerking:
    Klik op de knop waarmee een document naar het apparaat wordt verzonden. De naam van deze knop is mogelijk niet in alle softwareprogramma's hetzelfde.
  5. Klik op het boekpictogram onder Faxen verzenden aan in het dialoogvenster Fax verzenden.
  6. In het dialoogvenster Telefoonboek selecteert u de naam van elke faxontvanger en klikt u op Aan om de ontvanger toe te voegen aan het veld Faxontvangers.
  7. Nadat u alle faxontvangers hebt toegevoegd aan het veld Faxontvangers, klikt u op OK.
  8. Indien het selectievakje Voorblad (alleen bij één ontvanger) onder Aan fax toevoegen in het dialoogvenster Fax verzenden is ingeschakeld, schakelt u dit uit.
  9. Als de factuurcodefunctie is ingeschakeld, dan typt u de factuurcode onder Factureringsinformatie in het dialoogvenster Fax verzenden. U kunt de factuurcode voor elke afzonderlijke faxtaak wijzigen.
  10. Klik op Verzenden om de fax met de standaardinstellingen naar alle ontvangers te verzenden.
    opmerking:
    Klik in het dialoogvenster Fax verzenden op het tabblad Instellingen om de verzender, de faxkwaliteit, kennisgevingen en voorbeeldinstellingen weer te geven. U kunt deze gegevens voor elke afzonderlijke faxtaak wijzigen. Klik op Verzenden om de fax te verzenden.
  11. Als u op het tabblad InstellingenVoorbeeld weergeven voordat fax wordt verzonden hebt geselecteerd, wordt er een voorbeeld van de faxtaak weergegeven. Controleer de fax op fouten.
    opmerking:
    De voorbeeldfunctie is niet beschikbaar als u Point and Print gebruikt.
    Point and Print is een Windows-functie waarmee u verbinding kunt maken met een externe printer of naar een externe printer kunt afdrukken of faxen zonder installatieschijven te gebruiken. Bestanden en configuratiegegevens worden automatisch van de printserver naar de client gedownload.
  12. Klik op Weergeven of gebruik het vervolgkeuzemenu Zoomen om het formaat van het documentvoorbeeld te wijzigen.
  13. Klik op de pijltoetsen om door het document te navigeren.
  14. Klik op Fax verzenden als u de fax wilt verzenden of op Fax annuleren als u de faxinstellingen wilt bewerken.

Het telefoonboek bewerken

Gebruik het telefoonboek om contactpersoongegegevens op te slaan die onder Fax verzenden aan in het dialoogvenster Fax verzenden worden weergegeven. U kunt namen toevoegen en verwijderen.
Het telefoonboek voor faxverzending wordt als XML-bestand opgeslagen in de map Mijn documenten. HP raadt u af dit bestand te bewerken of te kopiëren.

Namen toevoegen aan het telefoonboek

Ga als volgt te werk om namen aan het telefoonboek toe te voegen:
  1. Klik op het boekpictogram onder Faxen verzenden aan in het dialoogvenster Fax verzenden.
  2. Klik op Toevoegen in het dialoogvenster Telefoonboek.
  3. Typ in de tekstvakken in het dialoogvenster Toevoegen aan telefoonboek de naam van de ontvanger, het faxnummer en de bedrijfsnaam.
  4. Klik op OK.
  5. Klik in het dialoogvenster Telefoonboek op Toevoegen om namen toe te voegen.
  6. Klik op OK wanneer u klaar bent met het toevoegen van namen aan het telefoonboek.

Namen uit het telefoonboek verwijderen

Ga als volgt te werk om namen uit het telefoonboek te verwijderen:
  1. Klik op het boekpictogram onder Faxen verzenden aan in het dialoogvenster Fax verzenden.
  2. Selecteer in het dialoogvenster Telefoonboek de naam die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.
  3. Klik op OK wanneer u klaar bent met het verwijderen van namen uit het telefoonboek.

Namen in het telefoonboek bewerken

Ga als volgt te werk om namen in het telefoonboek te bewerken:
  1. Klik op het boekpictogram onder Faxen verzenden aan in het dialoogvenster Fax verzenden.
  2. Selecteer in het dialoogvenster Telefoonboek de naam die u wilt bewerken en klik vervolgens op Bewerken.
  3. Bewerk de naam van de ontvanger, het faxnummer en de bedrijfsnaam in de tekstvelden in het dialoogvenster Item in telefoonboek bewerken.
  4. Klik op OK wanneer u klaar bent met bewerken.