• Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook-pc's - Een vervangende accu kopen

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc's.
De batterij in een notebook-pc is ontworpen voor langdurig en betrouwbaar gebruik; alle oplaadbare batterijen verliezen echter langzamerhand hun laadcapaciteit. De levenscyclus van een accu is afhankelijk van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Bij gematigd gebruik leveren Li-Ion batterijen bijvoorbeeld ongeveer 80% van de oorspronkelijke capaciteit na 300 oplaadcycli of na ongeveer één jaar gebruik. Het verlies van capaciteit (veroudering) is normaal en onomkeerbaar.

De accustatus van een HP notebook-pc testen

HP biedt een accutesthulpprogramma waarmee u de accu kunt testen voordat u een nieuwe bestelt. Zie voor instructies over het testen van de status van uw accu Testen en kalibreren van de accu (Windows)
Zie voor instructies over het verbeteren van de accuprestaties Accuprestaties verbeteren (Windows)

Het productnummer van de notebook vinden

Voor verschillende notebookmodellen zijn verschillende batterijen nodig. U dient het productnummer van uw notebook te weten om het onderdeelnummer van de vervangende batterij te kunnen bepalen. U vindt uw productnummer via de HP Support Assistant of op het productlabel.
Als u het productnummer wilt zoeken met behulp van de HP Support Assistant, download en installeer dan de nieuwste versie van de HP Support Assistant-software.
  • Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit hulpprogramma. Wanneer HP Support Assistant wordt geopend, worden onder in het venster de productnaam, het productnummer en het serienummer van de notebook weergegeven.
Als u het productnummer van de notebook wilt zoeken op het productlabel, raadpleeg dan HP notebook-pc's - Hoe vind ik het modelnummer of productnummer?.
  • Schakel de notebook-pc uit, draai deze om en zoek het productlabel van HP aan de onderkant van de notebook. Het productnummer (P/N) staat op dit label afgedrukt.
opmerking:
Op sommige modellen bevindt het productlabel zich in een accucompartiment of achter een toegangspaneel.

Een vervangende accu bestellen via de HP Parts Store

Nadat u het productnummer van de notebook-pc hebt gevonden en de status van de batterij hebt getest, voert u de volgende stappen uit om een nieuwe batterij te bestellen.
opmerking:
Sommige landen/regio's worden mogelijk niet ondersteund voor het bestellen van onderdelen van HP.com. Ga naar uw plaatselijke HP winkel of neem rechtstreeks contact op met HP om extra batterijen of andere onderdelen te kopen.
  1. Ga naar de HP Parts Store.
  2. Selecteer onder Koop Certified HP Originele onderdelen waarop u wilt zoeken.
  3. Voer uw serienummer, productnummer of productnaam in het veld in en klik op de knop Zoeken naar een onderdeel.
    opmerking:
    Als u het productnummer gebruikt om te zoeken, verwijdert u het achtervoegsel van het productnummer. Productnummer DZ357U#ABA moet bijvoorbeeld worden ingevoerd als DZ357U.
  4. Zoek uw notebook en klik vervolgens op het betreffende productnummer.
  5. Zoek de batterij in de onderdelenlijst en volg de instructies op het scherm om de batterij bij HP of een partner van HP Parts Store te kopen.