• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook pc's - De Recovery Manager wissen of verwijderen

Dit document is van toepassing op HP notebook pc's met Windows 7 en Vista.
Als de opslagruimte op uw vaste schijf een probleem vormt, kunt u oude of zelden gebruikte bestanden op cd/dvd's opslaan en elders bewaren of een extra opslagapparaat toevoegen aan het thuisnetwerk. Als het echter cruciaal is om opslagruimte op de vaste schijf vrij te maken, kunt u de HP Recovery Manager en de speciale herstelpartitie op de vaste schijf verwijderen. HP heeft de Recovery Manager echter voor uw gemak op de partitie geplaatst raadt u af om de Recovery Manager te verwijderen.
Als naar een ander besturingssysteem overstapt, hebt u mogelijk ook vragen over het verwijderen van de Recovery Manager.
  • Als u de partitie als een afzonderlijk logisch station (D:) wilt behouden, raadpleegt u Recovery Manager verwijderen.
  • Als u de partitie wilt verwijderen om de ruimte op het primaire (C:) station te verhogen, raadpleegt u Herstelpartitie verwijderen.
  • Als u naar een ander besturingssysteem bent overgestapt voordat u de Recovery Manager verwijdert, gebruik dan de functie Windows Computerbeheer om ruimte op de vaste schijf vrij te maken.
  opmerking:
Voordat u wijzigingen doorvoert in het herstelprogramma of de partitie - of voordat u het besturingssysteem verandert - raadt HP aan dat u de Recovery Manager op de partitie gebruikt om een persoonlijke set herstelschijven te maken. In het geval van een defect of beschadigde software, gebruikt u de herstelschijven om de pc in de originele bedrijfsstaat te herstellen.
Wordt bij het bijwerken of installeren van een besturingssysteem de herstelpartitie verwijderd?
Bij installeren van een nieuw besturingssysteem kunt u bepalen waar u het besturingssysteem wilt installeren. De standaardoptie, een update, is het installeren van het besturingssysteem op het C: -station en het niet wijzigen van de D: -schijfpartitie. U kunt echter een optie selecteren om partities te verwijderen of te maken. Op deze manier kunt u de D: (HP Recovery)-partitie verwijderen en alle ruimte opnieuw formatteren als één C: -station.
Als u het besturingssysteem al hebt gewijzigd maar de herstelpartitie niet hebt verwijderd, dan zal de Recovery Manager op de herstelpartitie niet werken. Als u een door HP ondersteunde upgrade van Windows Vista naar Windows 7 hebt uitgevoerd, dan biedt HP een softwarepatch voor het starten van de Recovery Manager en het herstellen van de computer naar het originele Vista-besturingssysteem. Zoek de Recovery Manager Patch op de webpagina HP drivers en software downloaden voor uw model.
Als er geen softwarepatch voor Recovery Manager voor uw model beschikbaar is, ga dan naar het gedeelte over Windows Computerbeheer gebruiken om een partitie te verwijderen.
Verwijder Recovery Manager
Als de computer nog steeds over het originele besturingssysteem beschikt, kunt u het Recovery Manager-programma verwijderen en de herstelpartitie behouden als een afzonderlijk logisch (D:) -station door de volgende stappen uit te voeren. HP raadt u aan een set persoonlijke herstelschijven te maken voordat u de Recovery Manager verwijdert.
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Selecteer Een programma verwijderen.
  3. Zodra er een lijst geïnstalleerde programma's verschijnt, selecteert u HP Backup en Recovery Manager.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Volg de wizard om het verwijderen van de HP Backup en Recovery Manager te voltooien.
De Recovery Manager wordt verwijderd en de ruimte op de partitie is beschikbaar voor gebruik.
Verwijder de herstelpartitie
Als u van plan bent om het besturingssysteem te wijzigen, kunt u de herstelpartitie verwijderen zodat de HP Recovery Manager wordt verwijderd, om ruimte op het primaire (C:) -station vrij te maken. U doet dit aan de hand van de volgende stappen:
  1. Klik op Start, typ Recovery in het zoekveld en klik vervolgens op Recovery Manager in de lijst met programma's om het venster van Recovery Manager te openen.
  2. Klik op Geavanceerde opties.
  3. Selecteer de optie Herstelpartitie verwijderen en klik daarna op Volgende.
  4. Wanneer u wordt gevraagd te verifiëren dat u de partitie wilt verwijderen, selecteert u de optie Ja en klikt u op Volgende.
  5. Laat het verwijderingsproces doorgaan en start de pc opnieuw op.
De herstelpartitie en alle bestanden op de partitie worden verwijderd.
Gebruik Windows Computerbeheer om een partitie te verwijderen
In Windows 7 en Vista kunt u de functie Windows Computerbeheer gebruiken om de herstelpartitie te verwijderen. Alle ruimte op de vaste schijf is dan beschikbaar als het C: -station.
  1. Klik op Start, klik met de rechtermuisknop op Computer en selecteer de optie Beheren.
  2. In het linkerdeel van het venster Computerbeheer dubbelklikt u op Opslag om de opties uit te vouwen.
    Klik op Schijfbeheer om een lijst met partities weer te geven, ook wel Volumes genoemd.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Herstelpartitie (D:) en selecteer de optie Volume verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm om de partitie te verwijderen en laat de computer opnieuw opstarten.
  let op:
Omdat er bij het verwijderen van een partitie bestanden worden vernietigd, kunnen niet alle gebruikers deze handeling uitvoeren. Zie de ondersteuningswebsite van Microsoft voor informatie over het maken en verwijderen van partities.