HP notebook pc's - Software en drivers installeren met driver- en toepassingsherstel-cd's (2001 - 2005)

Vóór 2006 zijn verschillende hulpprogramma's en processen uitgegeven om HP en Compaq notebook-pc's te herstellen in de oorspronkelijke bedrijfsstaat. Nadat het besturingssysteem is hersteld, maken bepaalde modellen gebruik van een afzonderlijke driver- en toepassingsherstel-cd om de oorspronkelijke hardwaredrivers en toepassingen opnieuw te installeren.
Voor notebooks waarop bij aanschaf XP of een ander besturingssysteem was geïnstalleerd, raadpleegt u
Overzicht van het besturingssysteem herstellen of opnieuw installeren om te controleren of u de juiste herstelprocedure gebruikt.
De meeste HP en Compaq notebook-pc's beschikken over één of meerdere van de volgende schijven om de notebook te herstellen naar de oorspronkelijke configuratie:
  • Cd of dvd Operating System (OSCD)
  • Dvd Recovery
  • Cd Driver Recovery (DRCD)
  • Cd Application Recovery (ARCD)
Dit document biedt instructies voor het gebruik van de cd of dvd Driver Recovery en de cd of dvd Application Recovery. Voor informatie over het herstellen van uw besturingssysteem met de cd of dvd Operating System raadpleegt u: Overzicht van het besturingssysteem herstellen of opnieuw installeren
Overzicht
De DRCD, ARCD en de dvd Recovery kunnen worden gebruikt om de originele drivers en software van uw notebook pc te installeren. De schijven kunnen tevens worden gebruikt om drivers en software afzonderlijk opnieuw te installeren, ook wanneer u niet de gehele pc herstelt. Gebruik de instructies in dit document om alle of enige drivers en applicaties te installeren:
Installeer de softwareapplicaties en hardwaredrivers met behulp van de dvd Recovery
De dvd Recovery wordt meegeleverd met sommige notebook pc's die over een dvd-station beschikken. Gebruik de instructies in dit gedeelte voor het installeren van software en drivers met behulp van de dvd Recovery.
  1. Terwijl Windows actief is, plaatst u de herstel-dvd in het optische station.
    Als de dvd na een paar seconden niet automatisch wordt gestart, klikt u op Start en vervolgens Uitvoeren. Typ dan D:\SWSETUP\APPINSTL\SETUP.EXE (waarbij D het dvd-station aanduidt).
  2. Het dialoogvenster Software Setup (software-instellingen) wordt weergegeven.
    • Om alle aanbevolen softwareapplicaties en de hardwaredrivers op uw notebook pc te installeren, klikt u op de knop Install (installeren) aan de rechterkant.
    • Om alleen de drivers voor de hardware te installeren, verwijdert u het vinkje bij Recommended Software Applications (aanbevolen softwareapplicaties) en klikt u op de knop Install aan de rechterkant.
    • Om specifieke drivers of applicaties te selecteren, verwijdert u de vinkjes bij Recommended Software Applications en bij Hardware Enabling Drivers (hardwaredrivers). Klik vervolgens op het plusteken en plaats een vinkje in de selectievakjes naast de drivers of software die u wilt installeren; klik op de knop Install aan de rechterkant.
  3. Wacht even totdat het installatieproces is voltooid en doorloop vervolgens de stappen om de notebook opnieuw te starten.
      opmerking:
    De tijd die nodig is voor het installeren van de software is afhankelijk van het aantal geselecteerde componenten.
Installeer de hardwaredrivers met behulp van de cd Driver Recovery
De cd Driver Recovery wordt bij sommige notebook pc's meegeleverd. Gebruik de instructies in dit gedeelte voor het installeren van software en drivers met behulp van de DRCD.
  • Om alle aanbevolen hardwaredrivers op uw notebook pc te installeren, klikt u op de knop Install (installeren) aan de rechterkant.
  • Om bepaalde drivers te selecteren, verwijdert u het vinkje naast Hardware Enabling Drivers (hardwaredrivers). Klik vervolgens op het plusteken en plaats een vinkje in de selectievakjes naast de drivers of software die u wilt installeren; klik op de knop Install aan de rechterkant.
Installeer de softwareapplicaties met behulp van de cd Application Recovery
De cd Application Recovery wordt bij sommige notebook pc's meegeleverd. Gebruik de instructies in dit gedeelte voor het installeren van software met behulp van de ARCD.
  opmerking:
Na het volledig herstellen van uw notebook pc, raadt HP u aan de cd Driver Recovery te gebruiken voordat u de cd Application Recovery gebruikt.
  • Om alle aanbevolen applicaties op uw notebook pc te installeren, klikt u op de knop Install (installeren) aan de rechterkant.
  • Om bepaalde software te selecteren, verwijdert u het vinkje naast Recommended Software Applications (aanbevolen softwareapplicaties). Klik vervolgens op het plusteken en plaats een vinkje in de selectievakjes naast de software die u wilt installeren; klik op de knop Install aan de rechterkant.
  opmerking:
Na het volledig herstellen van uw notebook pc, raadt HP u aan de cd Driver Recovery te gebruiken voordat u de cd Application Recovery gebruikt.