• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer of printer– Klik hier

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Algemene informatie over geheugenkaarten

Dit document is van toepassing op HP en Compaq pc's met een geheugenkaartlezer en geheugenkaarten.
Als u problemen hebt met een geheugenkaart, bekijk dan Problemen met geheugenkaarten oplossen.
Geheugenkaarten worden vooral gebruikt voor het importeren van foto's van digitale camera's, maar ze kunnen ook erg nuttig zijn voor het delen van foto's en bestanden. Geheugenkaarten gebruiken flash-geheugen, een vorm van niet-vluchtig geheugen. Niet-tijdelijk geheugen heeft geen constante voedingsbron nodig om gegevens te behouden.

Over geheugenkaartlezers

U moet een kaartlezer gebruiken om bestanden op een geheugenkaart te lezen en te schrijven. Veel HP en Compaq pc's worden geleverd met een ingebouwde geheugenkaartlezer. Als uw pc geen ingebouwde geheugenkaartlezer heeft, kunt u eenvoudig en voor weinig geld een externe USB-kaartlezer toevoegen. Om bestanden te lezen en te schrijven, moet de kaartlezer het kaarttype dat u gebruikt ondersteunen. Zorg ervoor dat geheugenkaarten hebt die compatibel zijn met de kaartlezer van uw apparaat. Ondersteunde kaarttypen worden meestal vermeld naast de kaartlezer van het apparaat.
  let op:
Geheugenkaartgegevens kunnen beschadigd raken als de kaart niet wordt verwijderd met de methode die specifiek geldt voor het besturingssysteem. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor de specifieke procedure om geheugenkaarten veilig te verwijderen.
opmerking:
Niet alle HP pc's bevatten dezelfde geheugenkaartlezers. Controleer de specificaties van uw computer om te zien welke types geheugenkaarten kunnen worden gelezen.
Afbeelding : Voorbeeld van geheugenkaartlezer in een notebook-pc
Voorbeeld van een geheugenkaartlezer in een notebook
Afbeelding : Voorbeeld van geheugenkaartlezer in een desktop-pc
Voorbeeld van een geheugenkaartlezer in een desktop-pc

Geheugenkaartsoorten

Er zijn veel verschillende typen geheugenkaarten te koop. Om bestanden te lezen en te schrijven, moet de kaartlezer het kaarttype dat u gebruikt ondersteunen. Zorg ervoor dat u geheugenkaarten hebt die compatibel zijn met de kaartlezer van uw apparaat. Ondersteunde kaarttypen worden meestal vermeld naast de kaartlezer.

Productvergelijking geheugenkaarten

Type
Lengte
Breedte
Dikte
Aantal pinnen
Secure Digital
32 mm (1,26 inch)
24 mm (0,94 in)
2,1 mm (0,08 in)
Secure Digital-miniSD
21,5 mm (0,85 inch)
20 mm (0,79 in)
1,4 mm (0,06 in)
Secure Digital-microSD
15 mm (0,59 inch)
11 mm (0,43 in)
0,7 mm (0,03 in)
CompactFlash I
41 mm (1,61 inch)
36 mm (1,42 inch)
3 mm (0,12 in)
CompactFlash II
41 mm (1,61 inch)
36 mm (1,42 inch)
5 mm (0,2 inch)
Memory Stick/Memory Stick PRO
50 mm (2 in)
21,5 mm (0,85 inch)
2,8 mm (0,11 in)
Memory Stick Duo/Memory Stick PRO Duo/Memory Stick PRO-HG
31 mm (1,22 inch)
20 mm (0,79 in)
1,6 mm (0,06 in)
Memory Stick Micro (M2)
15 mm (0,59 inch)
12,5 mm (0,49 in)
1,2 mm (0,05 in)
SmartMedia
45 mm (1,77 inch)
37 mm (1,46 inch)
0,76 mm (0,03 in)